עיצוב פנים

לפני ואחרי: המהפך של המטבח

איך אפשר לבשל במטבח ישן, חשוך נטול משטחי עבודה נוחים? אי אפשר. בואו תראו איך נראה המטבח לפני ואחרי השיפוץ המיוחל


דיירים: זוג + 3 ילדים

מקום: צור יגאל
זמן השיפוץ:  כחודש

עלות השיפוץ: כ-100 אלף ש"ח (כולל שטחים נוספים למטבח)
תכנון ועיצוב פנים: אייר שפירא

 

עבור מי שאוהב לבשל, גם אם לא באופן מקצועי, מטבח קטן ולא מאובזר הוא הנורא מכל. בכל פעם שהם נכנסים למטבח, הם נכנסים לדיכאון, לא מוצאים את עצמם והחשק לבישולים נעלם. לכן, לא פעם אנחנו רואים בתים ישנים עם מטבח חדש שכולל את כל המכשירים הכי חדישים.

 

בבית הפרטי הזה בצור יגאל, אב המשפחה הוא שאמון על הבישולים, ולכן היה חשוב לבני המשפחה להחליף את המטבח לאלתר. על הדרך, הוחלט כבר לעשות שינוי כללי בקומת הקרקע שכוללת את המטבח, הסלון, פינת הטלוויזיה, חדר הילדים, מקלחת כללית, מרפסת שירות וממ"ד.

 

המטבח הישן היה מאוד חשוך, עם חלון קטן בגובה 40 ס"מ, כשמבנה המטבח היה בצורת "ר" והארונות היו לא אחידים ועמוסים מאוד. המקרר עמד בודד, על קיר נפרד במטבח ולידו ניצב בכלל פסנתר.

 

הדיירים ביקשו מטבח חדש, נוח וכייפי לבישול ולאירוח, בסגנון "כפרי לייט". סופי השבוע שלהם עמוסים בבישולים וילדים שמגיעים לביקור, ולכן הם חלמו על מטבח מפנק ונוח עם דגש על אי שישמש גם כמשטח עבודה וגם כדלפק אכילה מהיר, בנוסף לפינת האוכל. הצבע שנבחר למטבח הוא לבן, כשזריקות הצבע היחידות שהכנסנו היה תנור הבישול העומד, האריחים המצוירים מעליו ומשטח העץ הגדול של האי.

 

 

במטבח החדש, שולבה הפרקטיקה ופונקציונאליות עם טעם טוב ואסתטיקה, וכך שנוספו הרבה מקומות אחסון חדשים, כשלמראית עין המטבח תמיד נשאר מסודר ויפה.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
וכך נראה המטבח לפני השינוי:
 
 
 
 
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:
מטבח: מטבחי זיו, סניף רעננה
אריחים: טורקיס האוס, בני דרור
 
קלוז אפ: המרתף המשפחתי הפך לחדר משחקים מעוצב
שינוי מוחלט: כשמטבח וסלון ישנים עוברים מהפך