עיצוב פנים

להביא את העבודה הביתה: שיפוץ בית עם משרד ברמת השרון

כשבעלי הבית החליטו לעבוד מהבית כדי לבלות יותר זמן עם הילדים, נוצרה דילמה: איך מפרידים לחלוטין בין החלל המקצועי לפרטי, ובו בזמן שומרים על קשר עין ביניהם?


 

הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
המקום: רמת השרון
השטח: 300 מ"ר
עיצוב פנים ואדריכלות: טל גולדשמיט פיש

 
בעלי הבית הם בני זוג בעלי משרות בכירות, שהחליטו להעביר את משרדיהם הביתה על מנת להיות עם ילדיהם הקטנים בכל שעות היום. לפיכך, נדרש לתכנן מחדש את חלל המגורים שלהם, כך שלהורים יהיו שליטה וקשר עין מתמיד על הילדים, אבל גם אפשרות להפרדה ופרטיות כאשר אחד מהם עובד במשרדו וזקוק לשקט.
 
ריהוט פונקציונלי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בניה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
הפתרון שנבחר - מערכת מחיצות זכוכית ואלומיניום שעוטפת את הגרעין ולב הבית, ומאפשרת בקרה על התנועה בין הקומות ובין החללים בקומה. בפתיחת כל אחת מן המחיצות מתאפשר מעבר בין הקומות – עלייה או ירידה במדרגות, שימוש במעלית, וכן מעברים בין הסלון והמטבח לחדרי העבודה והשירות. בסגירת המחיצות – האזור הציבורי מופרד משאר החדרים, והתנועה בחלל מתאפשרת רק במרחב תחום. אפשרויות ההזזה של המחיצות יוצרות תסריטים רבים של קומפוזיציות מעניינות ותחושות חלל שונות על ידי מעבר אור, אוויר ותנועה בפתיחתן  או על ידי מניעתם בסגירת המחיצות.
 
 
 
יחד עם בעלי הבית נוצר חלל מאופק, מודרני ונקי מקישוטים, ונבחרה פלטת חומרים וצבעים נעימה והרמונית עבורם. החומרים והמרקמים שנבחרו הם בעלי ניגודיות המייצרת מתח קל בין האלגנטי לתעשייתי. על אף מנעד החומרים הרחב, קיימת הרמוניה המתקבלת על ידי שימוש במספר גוונים מצומצם ובטקסטורות עשירות. המטבח האיטלקי, למשל, עשוי מחזיתות אלומיניום דקיק שחור ומעליו אבן גרניט בעלת מרקם ייחודי ועשיר. דוגמה נוספת היא שולחן פינת האוכל המהוקצע, שמעליו מנורות המדמות גלגלי רכב ממוחזרים.
 
 
 
 
 
בסלון מוקמו ספות וכורסאות עור מאיטליה אל מול קיר בטון וספריית אלומיניום בעלת זוויות שונות. הספרייה הגיאומטרית שוקלת כחצי טון, ורותכה כיחידה אחת על מנת להימנע ממחברים מסובכים שנוצרו בעקבות הזוויות השונות. היא הונפה במדויק אל תוך מסגרת קונסטרוקטיבית שמחזיקה את משקלה הכבד. סקאלת הצבעים המונוכרומטית שנבחרה עבור הבית תובלה בנגיעות צבע קלות בלבד, ותוכן הספרייה בסלון הוא זה שמייצר את כתם הצבע העיקרי במרחב.
 
 
 
 
 
 
 
חדר עבודה ומשחקים לילדים מוקם בקומת הכניסה בצמוד לסלון מצדו האחד, ולחדר העבודה של האם מצדו השני, זאת על מנת להבטיח קשר עין עם הילדים בזמן השהייה בכל אחד מן החללים.
 
 
בקומה השנייה נמצאים חדרי השינה. סוויטת ההורים חולקה לשני אזורים, ששידת מגירות - המשמשת גם כגב מיטה - חוצצת בין אזור השינה לאזור הארונות. בקצה המסדרון שנוצר בין ארונות חדר השינה נמצא חדר הרחצה של ההורים, המחופה כולו באבן אפורה – רצפה, קירות ומשטח כיור בו שני כיורים הבנויים אף הם מאותה אבן. השימוש באבן מסוג אחד כחיפוי משטחים, כיורים וספסל נועד לייצר אווירה רגועה, מונוטונית ונעימה עבור המשתמש.
 
 
 
 
 
 
 
 
תוכניות הבית:

עוד בתים משופצים:
עיר באווירת כפר: שיפוץ הרמוני לדירה ברמת גן
מצטמצמים אך משתדרגים: שיפוץ דירת פנטהאוז בכפר סבא
כאן גרים תחביבים: שיפוץ דירה ישנה בפתח תקווה
החיים בבז': שיפוץ מרגיע לדירת קבלן בהוד השרון
משנה צורות: שיפוץ בית מוארך בצורן