עיצוב פנים

מושב בתוך העיר: שיפוץ מסיבי לדירת גן בצפון תל אביב

הדירה הקטנה, המוזנחת והחשוכה שתוארה כ"טעות גדולה" על ידי הדיירים הפכה לברבור מטופח ומפואר, אך גם אלגנטי ומאופק



הדיירים:
זוג +1 (ואחד שבדרך)
המיקום: דירת גן בצפון תל אביב
השטח: 130 מ"ר בנוי + למעלה מחצי דונם גינה
תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: שירי הלר שוורץ 


כשזוג הדיירים רכש את הדירה, הם קראו למעצבת לבוא לראות אותה לראשונה עוד כשהדיירים הקודמים גרו בה. הדבר הבולט בה ביותר היה שזו הייתה דירה אפלה וחשוכה יחסית לדירת גן, עם תקרה נמוכה וחלון קטן בסלון שבלט בחוסר הפרופורציות שלו ביחס לגודל החלל. 
 
 
רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 
 
עוד דירות מעוצבות:
נולדה בזמן: דירה שעוצבה בתשעה חודשים בלבד
לישון באלכסון: עיצוב דירת גג משפחתית
מהפך בחודשיים בלבד: מדירה מתפוררת ללופט ניו יורקי
 
בנוסף ניתן היה לראות שהדירה, שעברה כמה בעלים בשנים האחרונות עוצבה כטלאי על טלאי: הותקן בה פרקט על גבי פרקט מה שתרם עוד אלמנט להנמכת החלל, נוסף חדר שינה לילד אשר גנב נתח מחדר השינה של ההורים ונבנה במקביל גם על חשבון חלל הסלון, ובמטבח היו מעט מאוד מקומות אחסון. נוסף לכך הדירה הייתה די מוזנחת, חדרי האמבטיה היו מלאים בעובש על הקירות ובריח של תחב, רצפת הפרקט הייתה מפורקת במקומות מסוימים והגינה נראתה כאילו שנים לא ראתה מים וצמחי פרא וקוצים צמחו בה לכל עבר.
 
המעצבת לא תשכח את הרגע שבו הגיעה עם הלקוחות בפעם השנייה לדירה, בדיוק לאחר שעזבו הדיירים הקודמים. היא הייתה ללא רהיטים ונראתה עירומה, כשכל פינה מוזנחת בה בלטה עוד יותר. הדיירת ניגשה אל המעצבת בפנים מודאגים ואמרה בשקט: ״אני חוששת שעשינו טעות כאשר רכשנו את הדירה הזו, היא נראית לי פתאום כל כך חסרת פוטנציאל, חשוכה וקטנה ממה שזכרתי אותה, יש לי תחושה שזה ממש לא מה שרצינו״. המעצבת, שכבר אז ראתה את הפוטנציאל הגלום בדירה, הרגיעה אותה והבטיחה לה שבסוף השיפוץ היא לא תזהה את הדירה ותתאהב בה.
 
 
הדרישות של בעלי הדירה היו מאוד ברורות וספציפיות, ומהרגע הראשון הם ידעו בדיוק מה הם רוצים. היה חשוב להם מאוד שהדירה תהיה מאוד מוארת, הם ביקשו לוותר על החדר הנוסף שנבנה עם השנים, להגדיל את חדר השינה של ההורים שהיה קטן מדי עבורם, להוסיף חדר שרותי אורחים שלא היה קיים בדירה, לעשות כל מה שניתן על מנת שהתקרה תהיה גבוהה יותר בחלל הסלון והמטבח, להכניס את פינת הכביסה שהייתה ממוקמת בגינה בחוץ לתוך חדר שירות וכמובן אחרי כל התכנון המחודש להפוך את הדירה למעוצבת, בהתאם לסגנון שלהם, ובשילוב החומרים והצבעוניות שהם אוהבים. 
 
 
המטבח תוכנן מחדש ועוצב בקווים מודרניים ונקיים עם הרבה שטחי אחסון ואי גדול המשמש לישיבה, אחסון רב וכמשטח עבודה רחב נוסף. 
 

נגרות (מטבח, ארונות אמבטיה, חדרי שינה, שידת טלויזיה, חיפוי קיר סלון) -זעפרני ניסים
 
בקיר הסלון נפתח פתח עבור חלון גדול מימדים שמתחיל מגובה נמוך, אשר מחדיר לחלל הרבה אור טבעי שכה היה חסר בו. התקרה הוגבהה ותוכננה מחדש עם גופי תאורת לד שקועים אורכיים המייצרים אשליה של חלל רחב וגדול הרבה יותר ממה שהוא ומעניקים תאורה רבה לחלל. קיר הטלוויזיה חופה בעץ על מנת לאזן את החומרים והצבעוניות הקרה ולהכניס מעט רוך וחום לחלל. גם הריהוט והאלמנטים שמסביב נבחרו בקפידה על מנת לשמור על הקו המודרני אך עם זאת לא לייצר מראה קר ומנוכר. 
 

תאורה- דורי קמחי
 

פרקט, שטיח, שולחנות סלון- ביתילי
 

ספה- ליאון שואו רום
 
 
 
בפינת האוכל ומעל האי שולבו גופי תאורה תלויים המכניסים לחלל אלמנט עיצובי נוסף, כמו תכשיטים קטנים המקשטים את החלל. הריצוף בבית קולף שכבה אחר שכבה ויושם מחדש שיש טבעי אפור מגויד המעניק לחלל מראה אלגנטי ודרמטי. 
 

פינת אוכל- Art גלריה לריהוט
 
חדר השינה של ההורים הוגדל, כאשר חדר המקלחת בו, אשר היה קטן וסגור נפתח אל עבר חדר השינה על ידי הסרת הקיר המפריד בין שני החדרים, דבר שיצר מיד תחושת מרחב גדולה יותר גם בחדר השינה וגם בחדר המקלחת. 
 
 
הנגרות בחדר השינה וחדרי הילדים, אשר תוכננה ועוצבה לפי מידה, ממשיכה אף היא את תחושת האלגנטיות המאופקת.
 

אביזרים ואקססוריז- IN&OUT, תמה שופ, גולף אנד קו, ביתילי
 
נוסף בדירה חדר שירותי אורחים וחדר האמבטיה הכללית שופץ אף הוא במלואו. בחדרי הרחצה נבחרו לקירות אריחי דמוי שיש בגוונים אפורים ולבנים גדולים המשווים מראה אלגנטי ונקי ומשתלבים בשפה העיצובית של הבית. בריצוף החדרים הרטובים יושם שיש טבעי בגוון אפור בפסיפס משושים המייצר משחק של גדלים וטקסטורה. גם בחדרי הרחצה והשירותים שולבו פסי הלד הארוכים בתקרה ובקירות על מנת לייצר המשכיות לאותה שפה עיצובית ושולבה גם נגרות מעץ לאיזון וריכוך החומרים והצבעוניות המונוכרומטית. 
 

סניטציה- חזי בנק, נגב
 

ריצופים חיפויים- נגב קרמיקה
 
 
גם הגינה קיבלה טיפול הולם והוסיפה הרבה ירוק הנשקף מכל עבר בתוך הבית ומשווה לתחושת מושב בתוך העיר.
 
ריהוט גן-שבירו ריהוט גן
 
לאתר הרשמי של המעצבת שירי הלר שוורץ - לחצו כאן.