הדיירים: זוג + 3 בנות
המיקום: גבעת ברנר
הדבר הראשון שעליו נסוב הדיון בבית שלפניכם, עוד בשלב תכניות העבודה האדריכליות ולפני שמתחילים להקים את שלד המבנה, היה המדרגות. ליתר דיוק – כיצד מחברים בין שלושת הקומות של מבנה שתוכנן בצורה של מפלסים? כל קומת הקרקע בתכנית הייתה חלל המוקף בקיר וחלונות שלא פתור עדיין ברמה הפונקציונאלית, כאשר מעל קומת הקרקע מרחפים שני מפלסים שעוטפים חלל עובר עם תקרה בגובה של 6 מטרים. מה עושים?
הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי ומודרני, ובמקביל גם רצו חלל מגורים שיש בו תחושה חמימה וביתית. האתגר הגדול היה לייצר גרם מדרגות בבניה קלה שמקשר בין כל המפלסים, אלמנט מרכזי ומאוד מסיבי בחלל הגבוה ששומר על תחושה ביתית ואינטימית כל אחת מהפונקציות שמסביבו.
במלאכת חלוקת וארגון חלל המגורים, חלל פתוח עם תקרה גבוהה מאוד אשר מוקף חלונות בגדלים שונים חולק בצורה שתעדן את החלל ותייצר בכל פונקציה תחושה אינטימית. לא נשאר חלון אחד בחלל שלא עבר שינוי מהתכנית המקורית. בכל פונקציה תוכננו הפתחים כך שיגדירו את אופי הפונקציה בחלל. דבר נוסף שייחד כל פונקציה היה בחירת אלמנט תאורה מתאים. בנוסף הושם דגש על הצורך לייצר קשר עין בין כל פונקציה, וכן לייצר פתרונות אחסון וחוויה נקיה ולא עמוסה.
כדי לייצר מבואת כניסה הועמדה מחיצת גבס עמוקה במרכז התכנית בקרבת הכניסה, כאשר לכיוון דלת הכניסה תפקדה כקיר דקורטיבי, ולכיוון הסלון תפקדה כקיר הפלזמה. משני צדדיה היא למעשה יצרה פרוזדור מעבר בין פונקציות השירות, המטבח, מבואת הכניסה ופינת המשפחה, והעבודה וזו היוותה את המחיצה היחידה בחלל.
בסלון ביקשו הדיירים לא לראות את מסך הפלזמה כשנכנסים, וגם שלא יהיה קיר גדול שכולל מסך ושידת מכשירים. לשם כך יחידת המדיה מוקמה לצד הסלון מתחת לגרם המדרגות. השידה תוכננה בקווים נקיים ובגימור גוון צבע הקיר כדי שלא תעמיס על החלל, וגם הרמקולים נבחרו בגימור לבן כדי שלא יבלטו.
מכיוון שהסלון מוקם למרגלות גרם המדרגות ומעליו תקרה בגובה רב, תוכננה יחידת מדפים כהמשך לשידת המדיה שמקשרת את הסלון עם המפלס הראשון ומאפשרת להגיע למדפים העליונים מגרם המדרגות. המדפים עידנו את הגובה הרב של הקיר ויצרו תחושה אינטימית בסלון. מעל הסלון נבחר גוף תאורה דרמטי אך נקי וקל למראה שמנצל את גובה החלל.
המטבח תכננו בפריסה מודרנית, שכן הדיירים בקשו אי מסיבי. הפונקציה כולה הוגדרה על ידי הנמכה בתקרה שגם הכילה את מערכת המיזוג וגופי תאורה שקועים. בנוסף תוכנן החלון במטבח שיעטוף את האי מכל צדדיו ליצירת פתיחות וכדי לרכך את המסיביות של האי. מהצד השני של מבואת הכניסה מוקמה פינת המשפחה והעבודה תחת אותה ההנמכה. לכל הפונקציה תוכננה יחידת נגרות שלמה שכללה שולחן עבודה וספסל ישיבה ואחסון, שבחלקו הוא רחב וממש יוצר מרבציה. בחלק הזה נוצרו חלונות קטנים וצרים שיצרו תחושה חמימה ואינטימית.
פינת האוכל זכתה בחלונות הגדולים והדרמטיים ביותר בהיותה הפונקציה הרשמית ביותר בחלל. כדי בכל זאת להשאיר בה אווירה מעט אינטימית, נתלה מעליה גוף תאורה שיורד מגובה 6 מטרים אך מרגיש כאילו הוא מקרב את התקרה.
כל שאר חללי הבית גם כן טופלו באותה שפה שמשדרת שילוב בין סגנון מודרני ונקי והקפדה על אווירה חמימה וביתית כולל שימת דגש על פתרונות אחסון שמשחררים את החלל מעומס. ואת הכול מחבר גרם מדרגות מסיבי ביותר אך בעל קווים מודרניים ונקיים בשילוב מתכת ועץ.

553
בית בשלוש קומות
שיפוץ מושלם! טעם עדין קו חלק ויפה...רואים השקעה! יישוב טוב
למגיב המתחסד מספר 12
מה קרה לך, התעוררת הבוקר בצורת אמא תרזה??? מישהו מינה אותך למשליט הסדר העולמי בכתבות העלובות של בניין ודיור? אם לא בא למגיב מס׳ 11 לפרגן, תרשה לו, במטותא ממך, לעשות זאת בדרכו שלו. מידתיות תמכור לסבתא שלך. גם אני ממש לא אהבתי פה את העיצוב וגם לי בא להגיד שכל זה, כולל אתה, קטסטרופה אחת גדולה. נא לך!
איפה נקנה שולחן הסלון (הכפול)?
יפה!
בית מקי ויפה, תשומת לב לכל הפרטים הקטנים, מקסים!
חלוצי גבעת ברנר מתהפכים בקברם
מושלם! קלאסי נקי משדר גבוהה
נמאס מכל הוינטג' והמתיימר לאירופאי, סוף סוף עיצוב חלק שקט שמשדר רוגע וקלאסה ביחד, כל הכבוד למעצבת!
אוהב את המידתיות בתגובה שלך
מה נסגר איתך? קצת פרופורציות, לא אהבת את העיצוב? סבבה, למה לקחת את זה למקומות כאלה, איןלך משהו טוב להגיד? או לא מסוגלת לתת ביקורת עניינית? אז פשוט תוותרי על לתרום שליליות לעולם.
מקסים!
עבודה יפה ונקיה
פינת עבודה מקסימה, אוהבת את גוף התאורה בסלון.
open space is the best
Loved the living room and the shower is so sweet!
אהבתי
אני פריקית של עיצוב מינימלי והייתי בספק שקראתי את הכותרת של בית עם 3 מפלסים...אבל יצא מהמם!
אני מבינה שכסף יכול לקנות בית גדול אבל לא טעם.
מה הצבע של הריצוף בחלל ציבורי? לא רואים בתמונה
מקסים!
מהמם! פשוט מדהים!
נהנתי מהנקיות ומהקווים הישרים. נראה בית כייפי.. קצת ריק לי הקירות הלבנים הגדולים.. וקצת הפרע לי הצבעים של הכיסאות במטבח.. אולי הייתי משלבת עוד צבע או מחלקת אחרת את הסדר.. לא יודעת משהו שם נראה טעות.
מכיוון שאין תוכנית מגרש וגודל...לא מבין
לא מבין מה הביא לבנות בית בן 3 קומות בקיבוץ שהינו ישוב כפרי בו בניה צמודת קרקע זה היתרון הגדול על בניה בשטח עירוני.