חללים משותפים: עיצוב המסדרון והמרחב חברתי שיתאים לכולם

כל אחד מהחדרים הפרטיים מעוצב בהתאמה אישית למשתמש בו, אבל מה קורה עם עיצוב המסדרון והמרחב החברתי שצריך להתאים גם לכל אחד במשפחה?

גם במשפחה שמרבה לארח, רוב הזמן, מי שאמור ליהנות מעיצוב הפנים הם בני המשפחה, נכון, שלכול אחד יש את החדר הפרטי שלו שמותאם לתחביבים ולפעילות המותאמת לגיל, אבל איך מתאימים לכולם את עיצוב המסדרון והמרחב החברתי שכולם ירגישו טוב בבית. תתפלאו איך אפילו פריטים קטנים יכולים לקלוע בול לכל אחד בנפרד וכולם ביחד. לדוגמה, אם אכן הסלון עוצב בכוונה תחילה רק לאירוח, הפתרון הכי טוב לכך זה להצמיד אליו חדר משפחה שלכאורה יהווה חלק מהסלון אבל למעשה בעת פעילות משפחתית כל שהיא כמו נגינה, משחקי מחשב, או עוד טלוויזיה, ניתן יהיה להפריד אותו, גם כשיש אורחים בבית.

1
צילום: אורן עמוס | עיצוב: טל מאיו הלוי

צ'ט פנים מול פנים

על אף העובדה שהיום חברים מקושרים ביניהם בעיקר באמצעות הנייד, עדיין, אין כמו שיחה אישית פנים מול פנים עם חבר או חברה. זה יכול להיות אחד מההורים, או אחד מהילדים, אם מראש חושבים כך אפשר ליצור, גם בסלון רשמי מעוצב בקו מודרני רציני, פינה אינטימית שמיועדת לשיחה אישית.

 

3
צילום: עודד סמדר | עיצוב: ג'קי קררו

עד שהארוחה מוכנה

בישול, זה לא בהכרח התחביב המועדף על ידי ילדים, וגם לא תמיד לאימא או לאבא יש את הזמן והסבלנות לכך, אבל מה שבטוח, כשאחד מההורים או שניהם במטבח, רצוי שהילדים יהיו בטווח הראייה שלהם, וגם הילדים אוהבים להיות קרוב לסירים ולהורים. לא צריך בשביל זה הרבה, מספיק ספסל נוח שחוץ מלשבת עליו אפשר לאחסן במגירות שלו צעצועים וספרים שיעסיקו את הילדים עד שהארוחה תהיה מוכנה.

2
צילום: יואב גורין | עיצוב: בטי יעקובסון

צבע מותאם לכל אחד

בחלל ששייך לכולם, צמוד לחדרים הפרטיים, כל אחד מבני המשפחה מתקשר לצבע האהוב עליו. רחבה לא גדולה מדי ולא קטנה מדי, מתאימה לכל אחד והפעילות שלו אם זה קריאה, משחקים או צפיה בטלוויזיה, מה שחשוב שהצבע האהוב על כל אחד מבני המשפחה נותן לו תחושה של שייכות.

4
צילום: יונתן תמיר | עיצוב: הלנה מור

בטעם תות וניל 

מי שיש לו ילדים מודע לקושי לשלוח את הילדים לחדרם לשנת הלילה, אבל תחשבו לרגע שאם המעבר מהפעילות היומיומית תלווה כל ערב בטעם וניל, פיסטוק ובננה, המעבר במסדרון, שבדרך כלל לאורכו דלתות כניסה לחדרי שינה ואולי גם ארון אחסון, יהיה הרבה יותר מתוק.

7
צילום: אלעד גונן | עיצוב: תומר פרץ

קריצה של הומור 

כל הסלון מעוצב לטעמם של המבוגרים, בעיקר למטרות אירוח וגם צפייה רגועה של ההורים בטלוויזיה. אבל עד שהילדים הולכים לישון, תנו גם לילדים להרגיש שהסלון לא בהכרח מחוץ לתחום עבורם. היות וילדים אוהבים לשבת על הרצפה, תדאגו לשטיח עליו יוכלו לשבת לשחק, לצפות בטלוויזיה ואפילו לצייר. את המדפים התחתונים בגובה שלהם, תקדישו להם לספרים, קלטות, ואפילו צעצועים קטנים שמתאימים גם לילדים וגם כקישוט למבוגרים.

6
צילום: עודד סמדר | עיצוב: דן והילה ישראלביץ
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *