קח אישה ותדפיס לה בית

אדריכלים ולקוחות כאחד ישמחו לדעת שטכנולוגיית הדפסת תלת המימד הולכת ומשתפרת לכדי רמת דיוק המדמה מרחקים, כיווני תאורה ואפילו רהיטים. אז למה לדמיין כשאפשר להדפיס? יצאנו לשאול מה חדש בתחום מדפסות תלת מימד בעולם האדריכלות

יח"צ

מדפסות תלת מימד והדמיות תלת מימד הן אולי הכלי הנפוץ ביותר שיש לאדריכל ולמעצבי הפנים על מנת להמחיש ולפשט ללקוח את המבנה המתוכנן. פרויקטים אדריכליים באשר הם, מתחילים תמיד בשיחה שממשיכה לסרטוט ורק לאחר המון שיחות, מחשבה וארגון יוצא אל הפועל תהליך הבינוי. בכל שלב עומדות בפני הלקוח והאדריכל המון שאלות הרות גורל סביב נושאי מרחב, תכנון נכון, תאורה, סגנון, פונקציונאליות וכולי. כאשר פרויקט יוצא לדרך כרוך בדבר עמל רב והשקעה כספית כה גדולה, ולכן יצירת תיאום ציפיות מדויק בין האדריכל ללקוח הינו הכרחי. בדיוק בנושא הזה ראיינו את אריק יוסופוב מחברת Tony3D, כדי לבדוק מה התחדש בתחום הדפסות תלת המימד.

הדפסה תלת מימד

הדפסה תלת מימד

מהם הצרכים של הלקוחות כאשר הם מתיישבים לשיחה עם אדריכל?


נקודת המוצא ממנה מתחיל רוב הדיאלוג בין לקוח לאדריכל היא השאלה: מה אני בכלל רוצה?. לכן על פי רוב מנסה האדריכל בפגישה מקדימה לזהות כיווני טעם, תקציב משוער, וכולי. לאחר שאלו נמצאו – אנחנו נכנסים לתמונה, ויכולים בהחלט לסייע בהמחשה ובבדיקת הרעיונות. החל משלבי הביניים של התכנון, ועד לשלב הסופי של התכנון.

הדפסה תלת מימד

בשלבי הביניים אנו מפיחים חיים בכל רעיון ואו מחשבה שעולה על הפרק ומדמים את אלו בתלת מימד ע"י הדפסה למודל פיזי של הרעיון, אשר דרכו ניתן לזהות הלכה למעשה בקנה מידה קטן את מה שמתקבל מבחינת גדלים, רווחים, מסדרונות, אור חיצוני וכולי… ובכך לתקן, לשנות ולהתייעץ עם הלקוח. חשוב לציין כי רוב הציבור מתקשה להבין את תכניות המבנה דרך שרטוט ומבנה פיזי מפשט את הדברים לכדי מציאות מוקטנת.

בשלב הסופי, לאחר שהלקוח קיבל מודלים חלקיים מכל פינות הבית ולאחר שהבין ואישר אותם, אנו מאפשרים להדפיס דגם מושלם של המבנה על כל קומותיו, אפילו ריהוט בסיסי, בקנה מידה מדוייק. באופן הזה יכול הלקוח לראות לפני תחילת עבודה את הבית שיתקבל בפועל. לקוחות רבים (מעל 90%) חווים קושי רב לתרגם תוכניות אדריכליות מדו-מימד לתוצאה הסופית, גם כאשר מוצגת להם הדמיה במחשב הם אינם מקבלים את אותה חוויה מציאותית של מרחקים.
הדפסה תלת מימד
מדפסות תלת מימד קיימות שנים רבות, אז איפה פה החידוש?

זה נכון שבשוק מדפסות התלת מימד ישנם סוגים רבים של מדפסות, חלק מהמדפסות מיובאות וחלקן מיוצרות בארץ, אך הן לא בהכרח מתאימות לתחום האדריכלות והבנייה. אנחנו ב- "tony3d" מתמחים ומתמקדים בהדפסת תוכניות אדריכליות.  בעבור זה פיתחנו יכולות המרה מ- "2D"  ל-"3D" והצלחנו להתאים אותן, תוך שימוש בחומרי הדפסה ירוקים, לרמת דיוק ופרטים שאין בנמצא כיום. השינויים שהכנסנו מסתכמים בהתאמת המדפסות לצרכי התכנון האדריכלי, כמו כן, מצאנו ושיכללנו את חומרי ההדפסה והפכנו אותם לאולטימטיביים וירוקים כל אלו מסייעים בקבלת מוצר מוגמר ברמה גבוהה. אגב, בימים אלה אנו לקראת סגירת הסכם שיתוף פעולה מול המכללה למינהל תחת "מרכז חדשנות לבעיות מורכבות" ( WEDEA), זאת על מנת להעביר את השיטה והידע הטכנולוגי הלאה לסטודנטים לאדריכלות.
הדפסה תלת מימד
באיזו טכניקה מתבצע המודל?

כאמור, לאחר המרת התכניות האדריכליות לתכניות ה- "3D" אנו משתמשים בעיקר ולא רק בטכנולוגיית Fused Deposition Modelling) FDM), אשר מערבת התכה ומיזוג לצורך מידול. בשיטה זו כל החומר מועבר דרך ראש הזרקה מחומם בטמפרטורות של למעלה מ-200 מעלות, הכבל המותך מייצר חוטי חומר דקיקים ביותר אשר מצטיירים ומתקשים באופן מיידי על משטח ההדפסה. להדפסת תלת המימד ישנם חוקים פיסיקאליים מאד ברורים ומוגדרים ויש לשמור עליהם בדקדקנות על מנת לקבל תוצאה נכונה וטובה. במיוחד כאשר אנחנו נכנסים לרזולוציה של ריהוט פנים ואביזרי עיצוב פנימיים שונים כחלק מהתכנון האדריכלי.

הדפסה תלת מימד

לסיכום, בית או מבנה קורם עור וגידים בתהליך ארוך אך מספק, אנו מקווים שהמידע הזה יסייע לכם האדריכלים בדיאלוג פורה יותר וביצוע נכון יותר של תהליכי התכנון, ובאשר ללקוחות – היום, יותר מפעם – אפשר ממש לחוש ולהרגיש את הבית המיועד לכם. שיהיה בהצלחה לכל העוסקים במלאכה.

 

 

 

 

553
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ואף מילה על מחירים
רוב הלקוחות נחרדים מהמחיר השולי של הדמיה, חכו שהם ישמעו על המחיר של הדפסה

int(0) cat: 607prof: 0
המלצות נוספות
בודק...