כשהאדם הקדמון גילה את האש, הוא לא ניחש שיבוא יום ובו יהיו כל כך הרבה שיטות לחימום מזון. השוק של היום מציע לא רק מגוון של דגמים, אלא גם מגוון של טכנולוגיות, והבחירה בין סוגי הכיריים השונים אכן יכולה להיות מבלבלת מאד. רגע לפני שאתם נכנעים, ריכזנו עבורכם את היתרונות והחסרונות של סוגי הכיריים העיקריים – גז, קרמיות ואינדוקציה, כדי שתוכלו לבחור בצורה מושכלת את סוג הכיריים הנכון ביותר בשבילכם.
כיריים גז
את כיריים הגז כמעט שאין צורך להציג, שכן מדובר בסוג הכיריים המוכר והנפוץ ביותר. הכיריים האלה, כפי שעולה משמן, פועלות על גז ולא מצריכות שימוש בחשמל.
למה זה טוב? אחד היתרונות המרכזיים של כיריים גז, הוא עלותן הנמוכה לעומת סוגי הכיריים האחרים. בנוסף, כיריים גז מאפשרות לכוון את גודל ועוצמת הלהבה בצורה מדויקת. כמו כן, הן מתחממות ומתקררות מהר, ואין סיבה לחשוש מבישול יתר אם הסיר נשאר על הלהבה הכבויה.
יתרון נוסף שיש לסוג כיריים זה הוא העמידות שלהן – כיריים גז הן העמידות ביותר מפני שריטות ופגיעות שונות שעשויות להיגרם במהלך הבישול. כמו כן, ההתקנה שלהן פשוטה יחסית, ומצריכה רק חיבור לתשתית גז.
אז מה הבעיה? כיריים גז נחשבות למיושנות ומסורבלות מבחינת המראה שלהן. בנוסף, הן פחות בטיחותיות כיוון שהן מצריכות שימוש באש גלויה, ואם הן ממקומות ליד חלון, הלהבה גם עשויה להיכבות באופן תדיר. עוד חיסרון של סוג כיריים זה, הוא הקושי לנקות אותן בצורה יסודית.
בשורה התחתונה: כיריים גז מתאימות במיוחד למי שאוהב לבשל ורוצה לדייק את עוצמת החימום – אך פחות מתאימות למי שמחפש עיצוב מוקפד, או למשפחות עם ילדים קטנים.

תנור רטרו בשילוב כיריים גז
