עם כל הכבוד, הסלון, החדר שהכי מיצג אותנו, ובו אנחנו מבלים את שעות בפנאי, יכול להיות ממש קטן. מה עושים? קודם כל חושבים למה הסלון אמור לשמש אותנו, מגדירים את הצרכים שלנו ובודקים איך אפשר ליישם וליצור.
לדוגמה, הרווק שגר בדירה משופצת קטנה, אוהב לארח חברים לארוחות שהוא מבשל. לפעמים הוא אוהב להיות לבדו ולצפות בטלוויזיה ולעיתים קרובות הוא עובד מהבית ועל כן חייב שתהיה לו פינת עבודה. איך כל הצרכים הללו יכולים להיכנס בשטח קטן? הכול תלוי בעיצוב. השטח חולק לשלושת הפונקציות. ראשית הוצבה הספה מול החלון, מה שהעניק מיד תחושת מרחב לחלל. הקיר מאחור חופה בכפיסי עץ במראה תלת ממדי, המוסיף לתחושת העומק.
הקיר למעשה מגדיר את שטח "הסלון". ופינת האוכל הצמודה, "שגנבה" שטח קטן ממבואת הכניסה, סומנה באמצעות שטיח. מתחת למדפים שלרוחב הקיר, עוצב שולחן קטן שמספיק למחשב נייד, ספל קפה וגוף תאורה תואם.
סלון קטן עם ספה כחולה ופינת עובדה
תוספת שתופסת ויוצרת עניין
לסלון קטן בדירת קבלן חדשה. נבחר סגנון עיצוב מודרני. הקירות נצבעו בצבע לבן בוהק, שכבר הוסיף תחושה של מרחב, יחד עם האור הטבעי שחודר פנימה דרך הוויטרינה הגדולה. גודל הרהיטים וכמות הפריטים הותאמו לגודל החדר, והרגלים הדקיקות שלהם יוצרות מראה קליל. אבל בזה לא די. המעצבת בחרה להוסיף ללבן של הקירות ולגווני האפור שנבחרו הספה, השטיח והשולחנות, נגיעות ירוקות. הירוק שמתבטא בשתי כורסאות, התמונה מעל הספה והעציץ הגדול מוסיפים עניין לחד, המשכיח את ממדיו הקטנים.
כמה דוגמאות גרועות במיוחד
בפרט הראשונה (סימאונה) - מדגימה איך לא מתכננים אי אכילה צר במיוחד שהספה צמודה אליו, ככה שמי שיושב על הספה ראשו נמצא בסכנה מתמדת ממה שקורה על הדלפק, הכלים שיזוז יותר מדי או כוס יין שתישפך... על הראש של יושב הספה. שלא לדבר על זה שיש פינ אוכל סמוכה. הסלון של פרי-הדר - אפרוריות משמימה במיוחד, ובריקים שלא שייכים ולא מוסיפים כלום. מענין לראות שוב שהתמונות שהובאו מחו"ל מדגימות עיצוב הרבה יותר נינוח ומשכנע.