עיצוב לחיים, לבילויים, לאירוח ולגידול ילדים

הורים לשלושה ילדים קטנים הציבו בפני המעצבות אתגר כפול: האחד, בית אידיאלי לגידול ילדים קטנים והשני- עיצוב פנים ברמה מוזיאונית

בן רוטנשטיין Studio Two
650,000
210 מ"ר
410 מ"ר
בן רוטנשטיין
Studio Two
Studio Two
Studio Two

זוג בשנות ה 30 לחייהם, ההורים לשני בנים קטנים ובת שנולדה במהלך השיפוץ, הציבו בפני המעצבות אורטל ועדי מ- studio two אתגר כפול- האחד שהבית אשר נבנה לפני עשר שנים ועומד בפני שיפוץ כללי, יותאם לגידול ילדים קטנים, שיהיו להם מרחבים גדולים, פנימיים וחיצונים מותאמים ובטוחים למשחקים ולבילוי זמן איכות עם המשפחה. יחד עם זאת היה חשוב להם שההסדר והעיצוב בבית תמיד יראה במיטבו כמוזיאון המכבד את תכולתו. מתחילה היה ברור שלצורך התאמה המבנה לצורכי המשפחה נדרשת חלוקת חלל מחדש. במטרה ליצור מרחבים גדולים ומרווחים, נהרסו כמה קירות בהתאמה לתוכנית החלוקה החדשה. לעיצוב העל זמני והמוקפד, שבכל שעה של היום והלילה יראה טוב, נבחרה שפת עיצוב מודרנית המבוססת על קווים נקיים וברורים שגם בעוד שנים ישדרו עכשוויות. בשפת העיצוב ניכרת גם ההתחשבות בסביבת הבית. לבית הממוקם בעתלית, בשכונת וילות מתפתחת, נבחרה קשת גוונים בהירים וניטרליים אליה מתווסף הירוק שחודר פנימה דרך הוויטרינות הגדולות. בנוסף, ליצירת אווירה משפחתית חמימה ונעימה, נבחרו חומרים טבעיים כמו: עץ אגוז, אבן וזכוכית.  במרכז הבית, את התקרה בגובה כפול שנישאת מעל הסלון ומהווה אלמנט תכנוני רב עוצמה, הדגישו המעצבות באמצעות גוף תאורה דקורטיבי היורד ממרומי התקרה ומגיע למרכז פינת הישיבה הסלונית.

סלון

מעל הסלון תקרה בגובה כפול

9

בית שתמיד מוכן ומזומן לארח

המעבר מן העיר לכפר, שינה למעשה את סגנון החיים מרובה הבילוייםשל בני הזוג ועל כן, הם ביקשו להפוך את ביתם למקור בילוי אלגנטי, ומלא בסטייל ומוכן לאירוח. במשפחה שמרבה לארח בסגנונות בילוי שונים, בין היתר ערבים של ישיבה בסלון, ארוחות חגיגיות או בילוי משפחתי עם חברים, חשוב שהבית תמיד יראה מסודר, מאורגן ומזמין.  וזאת מבלי לוותר על עיצוב הפנים אלגנטי ומלא האווירה.  את הפתרון לכך, אורטל ועדי מימשו בתכנון מקומות אחסון רבים שחלקם מוסתרים. דוגמה לכך  מהווה קיר הכוח בסלון. שעוצב בהזמנה מיוחדת כארון כשבמרכזו משולב משטח גרניט מרשים.

על משטח הגרניט, הוצמדה מערכת מדפים כשהגרניט משמש לה כגב. ליצירת מראה תלת ממדי, שולבה תאורה המשווה לחיפוי הגרניט מראה מרחף. בתחתית הארון, עוצבו מקומות מוסתרים שהועדו למערכות השמע והווידיאו בתוספת מקומת אחסון, זאת בנוסף לארון אחד הוקדש כולו למשקאות והוא כולל מגירה נשלפת למזיגה נוחה ואת כל הציוד הנדרש.

 

 

סלון מודרני

קיר כוח בסלון בשילוב גרניט ועץ

7

מטבח- סיפור אהבה

סיפור האהבה עם המטבח התחיל בשלב בחירת החומרים. במסע המרתק של חיפוש החומרים הנכונים לבית, אורטל ועדי נפעמו ממראהו של משטח גרניט פורצלן יפיפה עם גוונים עמוקים של אפור. המעצבות העצימו את המשטח ע"יחיפוי קיר מלא במטבח וכיור מובנה למראה נקי ומוקפד. את דלפק הישיבה סיימו ברגל מפל הפונה אל הסלון ומולו עוצבה פינת אוכל מרשימה, בעלת משטח עליון עשוי זכוכית, דרכהו מתגלות רגליים מעניינות.בכך משלימה פינת האוכל את מראה המטבח ששניהם משולבים במרחב החברתי המרווח. להשלמת מראהו של המטבח כחלק בלתי נפרד מסצנת האירוח ועיצוב המוקפד. קיר המטבח הנשקף מהסלון, בו שולבה נגיעת אגוז מוברש, מכיל בתוכו את מכשירי החשמל האינטגרלים ואחסון רב ומשלים את המראה ההרמוני עם הסלון, בו שולבו גם כן נגיעות דומות.

מטבח מודרני

מטבח עם מכשירי החשמל מוסתרים ומשטח גרניט פורלצן מיוחד

4

ממשיכים לבלות בחוץ 

דרך וטרינות גדולות שדרכן חודר הירוק פנימה, יוצאים אל הגינה. גם כאן ניתנה תשומת לב מירבית לנוחות המשפחה וסגנון החיים שלה, לצד נקודות אירוח ייעודיות. קרוב לסלון ןלמטבח, מתחת לפרגולה בנוייה, שלמעשה ממשיכה את מעטפת הבית, עוצבה פינת אוכל. פינת ישיבה סלונית עוצבה במרחק מה ומעליה פרגולה המעוצבת כסרגלין היוצרים הצללה אינטימית. מסביב שני המשטחים עליהם מעוצבות שתי פינות הישיבה תוחם פס דשא רחב ולצד החומה שולבה צמחיה, עצי דקל ועצי בננה.

 

חצר אחורית

בחצר האחורית שתי פינות ישיבה, פינת אוכל קרובה לסלון ופינת סלונית מתחת לגגון מרוחק יותר

12

קן אהבה נסתר להורים

חלוקת הבית לחדרים ואזורים, הוחלט שקומת הילדים תמוקם בקומה העליונה ויחידת ההורים בקומת הקרקע. היה חשוב להורים שתהיה להם פרטיות וכן שיוכלו להנות מפינה יוקרתית ואינטימית בה ילכו לישון ובלילה ויתעוררו בכל בוקר בתחושה של חופשה יוקרתית. ליצירת אינטימיות מושלמת עבורם בחרו אורטל ועדי להסוות את יחידת ההורים תחת עיטוף קיר הסלון וליצור כניסה נסתרת לחדר, שלא כל אחד יבחין בה. נאמנות למטפורה של בית הנראה כמו מוזיאוון, הן עיצובו קובייה גדולה שלמעשה מהווה המשך הומוגני של קיר הכוח בסלון ובה דלך סתרים לעולם המבוגרים.

קיר בצורת קובייה

חיפוי העץ מקיף את הפינה ומכיל דלת סמויה לחדר שינה

8

חמימות, אלגנטיות עם נגיעה דרמטית 

עם פתיחת הדלת הנסתרת שקבועה בדופן הקובייה נכנסים לחדר שינה ומיד חשים באווירה של סוויטה בבית מלון. כבסיס ליצירת האווירה הנעימה והחמימה נסחרה רצפת  פרקט עץ. אלמנט אלגנטי שמוסיף נימה של דרמטיות מהווה חיפוי אלון מושחר שמתחיל בדופן הפנימית של דלת הכניסה וממשיך כחזית ארון הבגדים הגדול. לצד המיטה, מאחורי קיר הזכוכית מתגלה לעין חדר רחצה מפנק.

חדר הורים

חדר שינה עם ארון גדול שחזיתו עושיה אלון מושחר

2

חצאים שמשלימים זה את זה

כאלמנט העיצובי המחבר בין חדר הרחצה משמשת מראה עגולה. חציה האחד שולב בפינת האיפור וחציה השני משלים את הצורה בחדר הרחצה הפתוח אל חדר השינה. חדר הרחצה חופה באריחי פורצלן במראה טרצו פראי, שעוטף את רצפת החלל, ממשיך ומטפס על הקירות ובכך יוצר יחידה דומיננטית המעניקה את הטון העיצובי לחדר כולו. להשלמת המראה, נבחרו ברזים בגוון נחושת מוברש, שתורמים גם הם למראה היוקרתי.

חדר רחצה

פינת איפור עם חצי מראה עגולה כשחצייה השני שולב בעיצוב חדר הרחצה

5

הטריטוריה של הילדים

בקומה העליונה עוצבו חדרי הילדים, וביניהם מקשר גשר הצופה לחלל הפתוח ולסלון הבית. לבקשתם של שני הבנים עוצב עבורם חדר שינה משותף. מאחר והחדר יועד בעיקר לשינה ומידותיו אפשרו זאת, נוצר עבורם חדר נעים ומרגיע ובו שתי מיטות גדולות ומפנקות. יחידת הורים נוספת שהיתה קיימת בקומה העליונה הוסבה לחדר משחקים ופנאי בו נבחרה פינת רביצה עם קונסולת משחקים, מקום למשחקי הרכבה וכמובן פינת לימוד ומקומות אחסון רבים. המעצבות יצרו עבורם את החלל המושלם לאירוח חברים שכולל גם שירותים וחלל רחצה.

 

 

חדר משחקים

חדר משחקים עם פופים, מקומות אחסון ושולחן עבודה

1

לתינוקת ורוד מאופק

"רק לא ורוד ילדותי", ביקשה האם, ועם זאת היה חשוב לה שהחדר ישדר תחושה מפנקת וחמימה. את הפתרון לכך מצאו אורטל ועדי בשילוב מדויק בין גוונים טבעיים של עץ להם נוספו נגיעות מעודנות ובמינון מדויק של ורוד חדש, כשוילון שופע  קפלים  מסתיר את דלת היציאה לחצר. לנוחיות ההורים, למשך תקופת ביניים, עוצב חדרה של התינוקת בקומת הקרקע, שבמקור הועד לשמש כחדר עבודה.

חדר תינוקת

חדר תינוקת שברובו מעוצב גוון עץ טבעי

3

מה שהריסת קיר אחד יכולה לשנות

חדר הרחצה של הילדים בקומה העליונה היה במקור שני חללים נפרדים: חדר רחצה וחדר שירות. המעצבות ביקשו לחבר בין שני החדרים ובכך ליצור חלל גדול אחד, הממקסם את הפוטנציאל המבני והופך את החדר לשלם והומוגני. בחדר הרחצה החדש מוקם ג'קוזי גדול ומפנק המהווה אמבטיה לילדים. לחיפוי הקירות נבחרו אריחי קררה בגדלים שונים.

חדר רחצה

חדר רחצה עם ארון שמכיל מכונת כביסה ומייבש

11

המעצבות אורטל ועדי Studio Two

2

לסיכום דברי המעצבות אורטל ועדי Studio Two:

"בכל פרויקט חשוב לנו להפיק את המקסימום האפשרי במסגרת המגבלות הקיימות, ולהתאים את התכנון ללקוח. כמו תמיד, גם בפרויקט הזה, במשך כל תהליך השיפוץ המקיף שמרנו במקביל על יצירתיות ופרקטיות. דאגנו לענות על כל צרכי הלקוחות תוך כדי מחשבה שמתחילה בתכנון מוקדם ועיצוב מוקפד בכל פרט ופרט גדול כקטן. השתמשנו בחומרים ואלמנטים שיצרו בביתם הרמוניה מושלמת על זמנית ונעימה . לשמחתנו, זכינו לעצב את ביתם של משפחה מדהימה. אנחנו מאמינות שאחד מהמפתחות להצלחה מתבטא בשיתוף פעולה הדדי, כך אפשר לצאת לדרך מרתקת וליהנות הנאה מלאה מהתהליך הפורה והמוצלח".

סלון קיר כוח

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

10

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

בקיר הכוח בסלון מוסתר ארון אחסון

קרדיטים לספקים:

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...