מדריך: מה בודקים בדירת קבלן חדשה לפני הכניסה?

איטום טוב של החלונות, שיפוע נכון במרפסת, שקעים פעילים ועוד - כל מה שאתם צריכים לדעת על בדק בית בדירת קבלן

רכישת דירה חדשה היא מאורע משמח ומרגש מאוד. לעיתים ישנו זמן המתנה ארוך בין החתימה על חוזה הרכישה ועד למעמד הכניסה לדירה שרק גורם למדד ההתרגשות רק לטפס כלפי מעלה. למרות הרצון העז להיכנס לבית, חשוב מאוד לבצע בדיקה מקיפה ומדוקדקת שלו, מפני שגם בבנייה קבלנית לעיתים ישנם כשלים נקודתיים ברחבי הבית, ביצוע בדיקה כזאת יאפשר לכם לנצל את אחריות הקבלן על הדירה ולבקש ממנו לבצע את התיקונים הנדרשים בטרם כניסתכם. אז מה בודקים?

מפרט טכני

במעמד רכישת הדירה תקבלו חוזה מפורט הכולל את המפרט הטכני המדויק של אבזור הדירה הכלול בעסקה שביצעתם, חשוב לעבור על החוזה ולבדוק שאכן כל אותם התחייבויות קיימות בדירה. במידה וישנם פערים בין החוזה לבין המציאות, אתם צריכים לבקש מהקבלן להוסיף ולתקן את הכשלים שהתגלו. במידה והחלטתם לבצע שינויים מבניים במהלך הבנייה חשוב לבדוק שאותם שינויים אכן התבצעו בהתאם לדרישתכם ובהתאם לתוכניות שהוגשו.
 פינת אוכל מעוצבת בדירה
אדריכלית: מיכל שירון דרימר, צילום: אורן בנקין

רטיבות

גם בבניין חדש יכולים להיות נזקי רטיבות שנגרמים עקב פגיעה בצנרת בזמן הבנייה, לכן חשוב לעבור על כל קירות הדירה, בעיקר קירות של חדרים רטובים, ולבדוק היטב סימני של רטיבות, התנפחות של שכבת הטיח, כתמי מים או ריח קל של עובש, כל אחד מאלו יכולים להעיד על נזק מים פנימי שיכול להחמיר עם הזמן. במקרה והתגלה נזק כזה חשוב לאתר את הנזילה ולתקן אותה גם במקרה בו התיקון מצריך הרמה של ריצוף או חיפויי קירות.

נקודות מים וכלים סניטריים

חשוב לבדוק את כל נקודות המים בבית, חיבורי הכלים הסניטריים וסיפוני הכיורים כדי לבדוק שבוצעה התקנה תקינה ללא נזילות, במקרה של סיפוני הממוקמים בתוך ארונות, במטבח ובחדר האמבטיה, חשוב לבדוק שאין סימני מים בגב הארון ושהחיבורים והאיטום בוצעו כהלכה. במקביל, חשוב לפתוח את כל הברזים ולבדוק שיוצאים מהם מים חמים וקרים ללא נזילות.

חדר רחצה כחול לבן
עיצוב פנים: טל אלימלך, צילום: שי אפשטיין

ריצוף וחיפויי קיר

לעיתים ההתקנה של הרצפה וחיפויי הקיר יכולה לסבול מלקויות ופגמים שיכולים להשפיע על המראה הכללי של החלל, חשוב לבדוק שאין פגמים פיזיים במרצפות השונות כמו סדקים או שברים ושכל המשטח מונח בצורה ישרה ומפולסת עם מרחקים שווים ושהמילוי בוצע היטב.

איטום פתחים

דלתות וחלונות הדירה יכולים לסבול מאיטום לקוי שישפיע על הטמפרטורה בדירה ועל יעילות עבודתם של המיזוג והחימום, מומלץ לעבור על כל הפתחים ולבדוק שהם אטומים היטב, שיטה ישנה ויעילה לביצוע בדיקה כזאת מתבצעת ביום עם רוחות בו נדליק נר לצד הפתחים הסגורים כדי לגלות חדירה של אוויר. במידה וישנה חדירה של אוויר יש צורך לאטום את הפתחים מחדש.

נרות לאווירה לבית

צילום ועיצוב: לירון ורדי "מיקולה"

תקינות פתחים

מומלץ לבדוק שכל החלונות נפתחים ונסגרים היטב ללא תקיעות או תקלות, כדאי לפתוח ולסגור כל דלת וחלון מספר פעמים ובנוסף לבדוק גם את עבודתם של תריסי הגלילה או התריסים החשמליים.

שיפועי מרפסת

שיפועים תקינים במרפסות יאפשרו ניקוז של מי הגשמים וימנעו נזקי רטיבות מתמשכים, על מנת לבדוק זאת כדאי למלא את המרפסת בכמות קטנה של מים ולבדוק שהם מתנקזים כולם לנקודת הניקוז ושלא נשארות שלוליות מים עומדות ברחבי המרפסת.

פינת ישיבה במרפסת
עיצוב פנים: ענבל צלקה, צילום: נדב פקט

שקעי חשמל

חשוב לעבור לבדוק את כל שקעי החשמל בדירה על ידי הפעלה של מכשיר חשמלי נייד כמו מנורה או מייבש שיער, במידה ומתגלים שקעים לא תקינים חשוב לתקן ולהחליף אותם.

לעיתים מתגלים מפגעים רבים, או שישנו כשל בתקשורת מול הקבלן ולכן מומלץ להיעזר בבדיקה של מהנדס שתתמוך בתגליות. בכל מקרה, ביצוע של בדק בית כזה (לבד או בעזרת איש מקצוע) יעזור לכם לנצל היטב את תחום האחריות של הקבלן ולהבטיח שתיכנסו לדירה חדשה במצב אופטימלי.

קבלן234
קבלן403
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...