הבית בקצה המדבר: בניית בית ארטיסטי על גדות הנחל

בין עוצמה לריחוף ובין אמנות לצבע תוכנן מן היסוד בית למשפחה בת 5 נפשות, שביקשה רוגע ושלווה אל מול נוף המדבר האינסופי. נפשה האמנותית של בעלת הבית הטביעה חותם בהלבשתו

220 מ"ר
מאור מויאל
אביחי כהן
אביחי כהן
ליאת הרוש

 

 

מספר נפשות בבית: זוג + 3

מיקום: היישוב כרמית, צפון הנגב

כשבני המשפחה הגיעו אל משרד האדריכלים, הם ידעו בדיוק איזו אווירה הם רוצים בביתם החדש. מצוידים בהנחיות ברורות ופרוגרמה מסודרת לצורכי המשפחה, החלה מלאכת התכנון של הבית בקצה המדבר.

עוד בתים אמנותיים מעוצבים:

בית היוצר: מהפך אמנותי לבית פרטי במושב עין ורד

בעיני המתבונן: עיצוב בית שהוא גם גלריה לאמנות

חמים וטעים: בית שעושה כבוד לאמנות, אוכל ולמילה הכתובה

 

 

המגרש הייחודי הינו שטח של כ-500 מ"ר והוא ממוקם על גדת נחל, כך שהיה ברור שחצר הבית תמוקם בעורף המגרש, כשהיא צופה אל המדבר האינסופי שפרוס לרגליה.

 

 

 

 

תחושת השלווה והרוגע מלווים את דיירי הבית ואורחיהם בכל חלל ובאים לידי ביטוי בעיצוב הפנים ובאדריכלות. החלל המרכזי חושף את חלל גג הרעפים ומשתמש בתקרת העץ הגבוהה להגברת התחושה של עוצמה וריחוף. החלל מאופיין בקשר חזותי ופיזי חזק למרחבים החיצוניים של הבית והמרפסת, המקורה ברעפים, וגם היא מהווה המשך אינטגרלי ואורגני לפנימיות הבית ומפתה לצאת החוצה אל החצר שצופה לנוף המדבר המרהיב.

 

נגרות: נגריית נומה

 

 

 

בשעות השקיעה נראה כאילו הקסם מתרחש והבית לובש את מחצלתו היפה ביותר. בכל פינה בו ניכרת הנפש היצירתית והאמנותית של בעלת הבית, שאפשרה שימוש ארטיסטי ונועז בחומר וצבע, והטביעה חותמה בעיצוב והלבשת החלל הנעים והחם. בסופו של תהליך מייצג הבית את ערכי החיים של בעליו.

 

ריצופים וחיפויים: היבואן, באר שבע

 

 

 

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ניהול ופיקוח: ליאור שמיר

נגרות: נגריית נומה, באר שבע

ריצופים וחיפויים: היבואן, באר שבע

מרכזית
22 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתם לא לומדים!!!
כמה קשקוש על המדבר והנוף ואין תמונה אחת שמשקפת את הנושא, תתבגרו. ושיהיה בכייף למשפחה.

חיובי ושלילי (ואכזיב זה בצפון. אולי אכזב?)
בצד החיובי הבית יפה לחובבי הכפרי ישראלי עם נגרות יפה , בעיקר ארון הכניסה. מנורות יפות וריצוף יפה בסלון. אבל הביקורת שלי נוטה לשלילית והסיבה לכך- במדבר. לא באירופה עסקינן. החצר מלאה דשא במדינה ששנה שישית רצוף בבצורת. לא המדבר נשקף אלא דשא. לא מבינה למה לא לעשות גינה מדברית יפיפיה. הבית נראה מושקע מאוד והגינה חשובה באותה מידה. הגובה העצום של גג הרעפים משמעו הוצאות קירור/חימום כפולות ופחות בידוד בכזה סוג גג. הסיבה לגגות רעפים הוא שהשלג לא יצטבר. אני לא רואה שיש משהו ארטיסטי כמו שכתוב. אמנות וצבע ? למה לכתוב דברים שאין?.

דשא סינטטי
הבית נוח ויפה

מוזר
שבבית שממוקם במדבר מששתמשים בגווני חול ושמש למטבח ונגרות. לא ברור איזה גוון מתקבל במציאות בהשתקפות של האור הטבעי על הריהוט. כאשר יש לך חול מסביב, בבית את רוצה משהו יותר נעים ומואר.

לא דשא
לצופית, תנוח דעתך, הירוק-הירוק הזה נראה כמו דשא סינטטי. אמנם לא ממש מדברי, אך מאידך גם אינו צורך הרבה מים.

הכתבה הכי מגוחכת של בנין ודיור
אולי תביאו סוף סוף כתבים שממש יודעים לכתוב? פנינים כגון : "הבית לובש את מחצלתו היפה ביותר."?!!! או : "בכל פינה בו ניכרת הנפש היצירתית והאמנותית של בעלת הבית, שאפשרה שימוש ארטיסטי ונועז בחומר וצבע," כשבבית אין כמעט צבע. החומריות שלו הכי סטנדרטית. ובכללי - הוא נראה ערום ועריה. מה בכלל עשתה פה מעצבת הום-סטיילינג ? העמידה קונזולה עם אייל מוזהב בכניסה? אין תמונה אחת על הקירות, שטיח או מחצלת על הרצפה האנמית, כל סממן ל"ארטיסטיות" או סתם טעם אישי או אופי של הדיירים. שממה עיצובית מושלמת. מדבר בחוץ ומדבר בפנים. בצד האדריכלי - מדובר פה בבית בסגנון דמוי-כפרי ישראלי נפוץ שהיה יכול לעמוד בשרון או בגליל או בראשון... אין לו שום קשר למיקום שלו. מבחוץ שפע רחבות מרוצפות שלא מחוברות ולא קשורות עיצובית לא זו לזו ולא לבית. והכל שוחה בים של דשא מפלסטיק (לוהט הקיץ). הגג רעפים פורטוגזיים שהונחתו פה מעולם אחר. כך גם ה"בריקים" שעל העמודים. מה שהכי יפה - שמכל ההתכווננות לנוף בסוף רחבת הישיבה בחוץ פונה דוקא ליישוב וצופה אל הבתים. לא למדבר. במילים אחרות - אדריכלות שמתעלמת מההקשר הסביבתי היא אדריכלות גרועה. עיצוב שעושה ווי על כל טרנד אפשרי הוא עיצוב גרוע. גם אם פה ושם יש נקודות חן בבית. אני מאחל לדיירים שידעו להכניס לביתם אווירה אישית וחמה יותר, עם קצת צבע ושמחת חיים.

למה אין תגובות?

מי שם דשא במדבר?
החלום הזה של בית רעפים עם דשא....אה, ודלפק. זה לא דשא אמיתי? עדיין- מי שם דשא במדבר??? דשא סינטטי מתחמם ואם רוצים להשתמש בשעות החמות עדיין מרטיבים אותו כדי לצנן. כפרי באינטרפטציה ישראלית שלא קשור למיקום . מיקמו בית לפי מה? למה לא למקם לפי כיווני אוויר ושמש?

ממש אהבתי את הבית, נראה חם ועוטף
כל הכבוד לאדריכל והבית פשוט נראה מקסים בית שאני הייתי חיה בו בכיף

"המדבר האינסופי" כשרואים את בתי לקיה ממול?...
הדבר הכי חשוב שלא ראיתי הוא סורגים. (כששותלים ישוב לעשירון 8-9 ליד ישוב בדואי בעשירון 1-2, זה מה שקורה. וכן ידוע לי שיש בישובים הבדואים גם וילות חבל על הזמן.) מעבר לזה הבית הצליח ליישר קו עם כל הטרנדים המקובלים בארצנו אז אין לי מה להעיר. הציפורים בקו תלת-ממד זה הראש אייל החדש, כנראה. כי זה הדבר היחיד שלא מצאתי.

לובש מחלצות ולא מחצלות.

הבית במדבר
עיצוב מדהים. יפיפה. אהבתי מאד. והתקרה הגבוהה המחופה בעץ מטריפה.

תגובה 6
תגובה 6 מה פה מגוחך. זו לא כתבה. זה עיצוב של בית. מוצא חן או לא חן. מה הקשר ???

נמנום קל
נורא ואיום . אין בית יותר סטנדרטי מזה ... אולי החזית שלו מרשימה אך הפנים נראה פשןט, זול ולא מעוצב.. ולכתב הכתבה אם אין לך יותר מידי מה לכתוב אז פשוט אל... אין קשר בין התמונות לכתבה, בניין ודיור אמורים לספק תוכן איכותי, הגיע הזמן שהקוראים יקבלו זאת.

תגובה ל 13
הכתבות של המגזין הזה מזמן עברו את גבול הפטתי. אין קשר בין הכתוב למצולם. בוא נתחיל מהכותרת "הבית על גדות הנחל" - ראית פה נחל? איפשהו בכתבה יש נחל? הבית מתייחס באיזשהו אופן לנחל (שלא קיים)? או הפנינה : נפשה האמנותית של בעלת הבית הטביעה חותם בהלבשתו.... איפה רואים את נפשה האומנותית? בקונזולה+מראה עגולה בכניסה? כמו בכל דירה בעיר... או במנורות זכוכית-רטרו, או נורות בתוך אקוואריום במטבח? באמת נו, כשמציינים נפש אמנותית בעיצוב אפשר לצפות למשהו שיש בו נגיעה אומנותית, או לפחות אישית. ולא לאביזרי סטיילינג שה'מלבישה' הביאה איתה לצורך הצילום. מיותר לציין כמובן ש "הבית לא לובש מחצלות" (ואולי חבל שכך) - אז גם העריכה פה לא קיימת. במילים אחרות - הכתבות פה מדרדרות לטסטים של שיווק נטו, הן של הכתבה והן של המתכנן שמקבל פרסומת. חבל. פעם זה היה נראה כמו מגזין ששואף להיות רציני...

אכן אין קשר בין הכתבה לגוף הבית
ועל כך התרעתי. שהכתבות פה חסרות ממשות ואין להן קשר לפרויקט המוצג. את הביקורת על האדריכלות והעיצוב כתבתי בפיסקה נפרדת - אבל התוכנה פה מחברת הכל יחד. אז הנה מצהיר שוב: 1. הכתבה המילולית - פארש..... ובלי שום קשר לנ"ל.... 2. האדריכלות - חסרת קשר לסביבה, לאקלים, לנוף. הבית מפנה גב לנוף הפתוח. שום יחס לתכנון החוץ, לחצר, לחזיתות. זאת אדריכלות גרועה! החללים מבפנים דוקא נראים נעימים. מה שאומר שמדובר באחד מאותם אדריכלים שעוסקים בעצם בעיצוב פנים, ושוכחים שהבית והמגרש מכלול אחד הם.... ולגבי העיצוב.... העיצוב - טרנדי וחסר מעוף, וחף מכל מגע אומנותי. אמנם חדרי הרחצה באמת יפים, אבל ההרגשה שכל העיצוב נלקח אחד לאחד מפינטרסט. בכלל לא ניכר שהיתה פה 'מלבישה'.

בית מדהים
ניראה מאוד חם ומזמין

לכל המתלהמים....
לא מבין את כל התלהמות שכתובה פה, איזה בית מקסים איזה חיבור מדהים לאומנות, קצת אחרת, קצת עם אויר ולא מועתק כמו כל הבתים שמופעים פה. בוא נזכור כולנו שעיצוב זה טעם אישי, ואם כל אחד מהכותבים פה מתיימר להבין עיצוב אז יש דרך, לא לשכוח שמאחורי כל יצירה כזו עומד אומן, יכול להיות שאחד אוהב יותר ואחד אוהב פחות אבל תכבדו את האומנים שביננו. ודרך אגב אחלה יצירה

מצחיקות הציפיות מבניין ודיור
הבית מעיד על האדריכל ששם בו את כשרונו ואהבתו. הבית יפה, עשוי ומתוכנן היטב וכל הביקורות האחרות שייכות לפלטפורמות אחרות ששמות דגש על תכנון ומביאות את המסמכים שמאפשרים לדון בו: תכניות חתכים וחזיתות, תרשימי סביבה וכו' ודיון רציני עם המתכנן.

איך יכול להיות
שלא אהבתי כלום !

למגיב 20 -
כתבת שהבית מעיד על האדריכל. וגם כתבת שהוא מתוכנן היטב. אז לא הבנתי - אם צריך תרשימים בשביל לתת ביקורת, איך אתה יודע לשבח בלי תרשימים? אולי האדם הרגיל צריך עזרים נוספים כדי להבין את הבית והתכנון שלו - איש מקצוע מבין טוב מאד גם מתוך תמונות. וכאן יש די צילומים כדי לראות שזה בית שתוכנן ללא התיחסות למרחב שלו. לא מבחינת העמדה, לא מבחינת נוף, לא מבחינת מקומיות וחומריות של האיזור. כלום. נדה. בית שכולו זיוף של כפריות.

בית מקסים!
האמבטיות מדהימות!!!! המטבח כפרי ויפה ,היה חסר לי בפינת אוכל ובסלון קצת יותר התייחסות ..תוצאה כללית בית מקסים מואר.

המלצות נוספות
בודק...