בנייה ישראלית: יש דבר כזה בכלל?

ואם כן - איך אפשר לאפיין אותה? על ידי אבן הגירית הירושלמית, הבזלת הגלילית והכורכר של מישור החוף? ובכן, חברת אקרשטיין HOME פיתחה תחליפים שמתעלים על המקור ובהחלט מסוגלים להגדיר מחדש את סגנון הבנייה בארץ

ההיסטוריה של הבנייה בישראל עברה לא מעט תהפוכות עם השנים. עולים רבים שהגיעו לארץ בחרו להתכחש למוצאם וחיפשו במקום מגוריהם החדש את השינוי המיוחל. חלק הביאו אתם את מסורת האדריכלות שהייתה בארצם, גם אם היא לא בדיוק התאימה לאקלים ולנוף הישראלי. בנייה ישראלית מקורית תואמת סביבתה לא הייתה, מלבד הבנייה בקיבוצים עם האופי הייחודי שלה ושיכונים, שהיו אז כורח המציאות.
עיצוב עם אבנים
אבן לחיפוי דגם 'ענתיקו' גוון כורכרי, 'אקרשטיין HOME', אדריכלות: רון ושריתה פלד

היום מורגשת מגמה שתופסת תאוצה בחיפוש אחר מקוריות מקומית. והרי ידוע שהחומרים הם הגורם העיקרי שמשפיע על כל סגנון באדריכלות ובבנייה, ובמיוחד כשמתייחסים למקוריות. ישראל לא משופעת במחצבות שיש, והיערות שבעבר הרחוק כיסו כל חלקה טובה בארץ נעלמו. החומרים שכן יש לנו מתחלקים לפי אזורים: אבן גירית רכה יחסית עם רמת ספיגה גבוהה בהרי ירושלים והצפון, בגליל ניתן למצוא אבן בזלת ובאזור השפלה והחוף נמצא הכורכר. אולם גם הכמות של אוצרות אלה מוגבלת, ובכדי לשמור על הקיים חל איסור על כרייתם למטרות בנייה. מה עושים?
כניסה לבית בריקים
אבן לחיפוי דגם 'ענתיקו' גוון כורכרי, אדריכלות: רון ושריתה פלד

חברת "אקרשטיין HOME" מבית אקרשטיין תעשיות בע"מ מתמחה בייצור אלמנטים לבנייה פרטית העשויים מאגרגטים טבעיים. המוצרים החדשים האלה הם תוצר פיתוח אינטנסיבי וייחודי של חומרים מתועשים שנראים ומרגישים בדיוק כמו אבן טבעית. ביניהם בולטים הכורכר והבזלת בהבדל עיקרי אחד: איכותם טובה יותר מהמקור והם אינם מתפוררים.

שרבייה

משרבייה דגם רקפת 6 גוון כורכרי. ריצוף באבן רמות בגימור 'ענתיק' בגוון אדום עתיק
סדרת החומרים שמבוססים על מראה הכורכר נקראת 'ענתיקו'. בעבר שימש הכורכר שימש רק לחיפוי עקב התפוררות, אבל היום אפשר גם לרצף בו. תכונת הקיימות של החומר לאורך זמן נתנה לאדריכלים יד חופשית בתכנונם, והיום יופיו נראה בבתים רבים גם כקירות פנימיים. כך, ברוח התקופה, מתאפשר למעצבים ולאדריכלים להכניס את החוץ פנימה. תכונות דומות לכורכר אפשר למצוא באבן הבזלת שנראית כאבן שהובאה מרמת הגולן.

עץ

קיר תומך דגם 'ספיר'. אבן לחיפוי מדגם 'ענתיקו' גוון כורכרי
בחיפוש אחר סגנון ישראלי שיהיה נאמן לסביבתו ועם זאת ישקף מודרניזם, הקווים הישרים הם חלק ממכלול המאפיינים, אם כי המדקדקים ממשיכים להעדיף פתחים מקושתים. גם לכך יש ב"אקרשטיין HOME" את התשובה ההולמת – לבני הסיליקט, שבמהלך היסטוריית הבנייה בישראל הפכו לחומר שמייצג ישראליות היות וגורם החומר הוא למעשה המהות העיקרית ביצירת סגנון עיצוב, והשימוש בו מכתיב את מראהו החיצוני של הבית שמשפיע על כל הגינה והסביבה הקרובה.
עץ לימון
ריצוף באבן דגם "פורטו" בגוון שחור בזלתי, אבן לחיפוי דגם 'ענתיקו' בגוון שחור בזלתי, 'אקרשטיין HOME'
אפשר להעשיר את הסגנון הנבחר על ידי שילוב בין חומרים שונים, גוונים ותצורות – חומר אחד לחיפוי ואחר לריצוף. אבל גם לאלה שבוחרים במראה אחיד, ובכל זאת רוצים להכניס אלמנטים נוספים, יש אפשרות לגוון ולהדגיש את צבעם הטבעי של הכורכר או הבזלת על ידי סטריפים בגוונים רבים הנעים מלבן עד סוגים שונים של אפור. המראה האותנטי של החומרים ואיכותם הגבוהה מאפשרים להתחבר למסורת מבלי להתפשר על איכות ומראה עדכני. את כל החומרים, בשילובים שונים, אפשר לראות בגן התצוגה של חברת "אקרשטיין" בהרצליה.
553
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...