שינה במחשבה תחילה: מה להביא בחשבון בתכנון חדר השינה

סידור החדר, נוחות המיטה, גודל הארון, צורת השידה וסוג התאורה יעזרו לכם לתכנן את חדר השינה הכי נכון ופונקציונלי לכם. לפתוח את הראש ולהתחיל ליישם

גם אם אתם מאלו שאוהבים לישון, להתכרבל ולבלות הרבה שעות במיטה, וגם אם אתם מאלו שבטוחים שכל דקת שינה היא בזבוז של זמן, בסופו של דבר אתם מבלים בחדר השינה בין 6-10 שעות ביממה. אז אין ספק שהחדר הזה, שצריך לספק לכם מנוחה ורוגע, ראוי לתכנון ולמחשבה.

ארון בחדר השינה

חדר השינה הוא עניין. תחשבו על זה

ארון בחדר השינה
צילום: רגב כלף | עיצוב: אילנית שילון

שידה לסמוך עליה

השידות הקטנות לצידי המיטה מספקות לכם פתרון מושלם בארגון סביבת השינה שלכם – תמיד צריך מקום להניח בו כמה פריטים, שמשרתים אותנו לפני השינה, במהלכה או כשאתם מתעוררים ממנה – ספרים, משקפיים, טלפון, כוס מים וכד', חשוב לציין כי כל מקום יאפשר לכם להניח עליו את הפריטים הנחוצים ויעשה את העבודה, גם אם זו לא השידה המסורתית. זה יכול להיות שולחן קטנטן, מדף תלוי ועוד.

שידה ליד המיטה

תמיד צריך מקום להניח בו כמה דברים

שידה ליד המיטה
צילום: אלעד גונן | עיצוב: מירב ואייל שלום

ארון או חדר ארונות?

ארונות קיר גבוהים, שממלאים כל פינה בקיר וממקסמים את מקום האחסון, תמיד נחשבו לפתרון הנוח והנכון ביותר עבור חדרי השינה. חדרי הארונות, לעומתם, כבר נחשבו לסמל של פינוק ויוקרה. אז מה עדיף? תלוי בחדר שלכם, בתכנון ובגודל כמובן. במקרים רבים, כאשר "חדר הארונות" שלכם מסתכם בנישה קטנה ומבולגנת במיוחד, עדיף ארון קיר, שיתפוס אותו שטח אבל יספק יותר מקומות אחסון, ומראה מסודר יותר. אבל אם יש לכם שטח של 5 מ"ר לפחות, תוכלו לשקול להמיר אותו לחדר ארונות מפנק. וכאמור, הבחירה בין חדר ארונות לביו ארון קיר היא פונקציה של סידור והעמדה של החדר וגם של הטעם האישי שלכם. ארון קיר מרשים בהחלט יכול להיות אחד מהפריטים היפים בחדר השינה שלכם.

ארון מסביב לחלון

תלוי בטעמכם האישי: ארון או חדר ארונות

ארון מסביב לחלון
צילום: יונתן תמיר | עיצוב: ליאת זליג

אמור לי מי ארונך ואומר לך מי אתה

כל ארון צריך להיות מותאם לבעליו. יש כאלו שאוהבים הכול מקופל, ויש כאלו שאוהבים לתלות כל דבר. יש שאוהבים לסדר 2-3 עמודות של בגדים על כל מדף (מדפים ארוכים) ויש שיעדיפו עמודת בגדים אחת בלבד. יש שיעדיפו לסדר את הבגדים בעמודות נמוכות ובהרבה מדפים קצרים (קל יותר לשלוף), ויש שיעדיפו למקסם את הגובה ואפילו לפתוח עמודת בגדים אחורית. יש שמשתמשים במגירות נשלפות פתוחות, ויש שלא סובלים פתוח ורוצים הכל סגור. בקיצור, יש המון דברים שצריך לחשוב עליהם בתכנון הארון האישי שלכם. אז גם אם אתם קונים את הארון שלכם מאיקאה וגם אם אתם מזמינים את הארון שלכם מנגר, כדאי שתשקיעו מחשבה בתכנון הפנימי שלו

ארון בחדר השינה

ארון צריך להיות מותאם לבעליו

ארון בחדר השינה
צילום: עודד סמדר | עיצוב: סרג' בן דוד

סטנדרטי או מלכותי?

מיטה זוגית סטנדרטית הינה ברוחב 1.4 מ'. במקרים רבים בני הזוג מוצאים כי המיטה קטנה מדי עבורם ובוחרים מיטה ברוחב 1.6 מ'. מיטה ברוחב זה נקראת Queen size bed, אבל אם אתם רוצים להרגיש ממש מלכים, תצטרכו להגדיל את המיטה שלכם בעוד 20-40 ס"מ, שכן מיטה ברוחב שבין 180-200 כבר נקראת "מיטת מלכים" – King size bed.

חדר שינה

איזה גודל מתאים לך?

חדר שינה
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רינת ברוך

אל תמהרו להגדיל 

חשוב לשים לב – הגדלים האלו מתייחסים לגודל המזרן ולא לגודל המיטה הסופי, כאשר מיטות רבות מגיעות עם מסגרת היקפית עבה שמוסיפה עוד 10-20 ס"מ בהיקף. חשוב שתיקחו בחשבון את גודל המיטה הסופי, כלומר, הגודל האמיתי שהמיטה תתפוס בחדר שלכם. שטח זה משמעותי מאוד, במיוחד בחדרים קטנים, כשכל ס"מ נוסף עלול להגביל את פתיחת הארון או לייצר מעברים צרים מדי.

מיטה בחדר השינה

שימו לב לגודל הסופי

מיטה בחדר השינה
צילום: ליאור טייטלר | עיצוב: שלומי לוין

מיקום המיטה

זה נכון שלעיתים קרובות ישנם אילוצים שלא מאפשרים לכם להעמיד את המיטה במיקום הנכון ביותר, אבל נסו לסדר את החדר, כך שהמיטה אינה ניצבת מול פתח הדלת אבל כך שניתן לראות ממנה את הפתח. ואם תצליחו להעמידה גם כך שפניכם יהיו מופנים כלפי החלון אז בכלל הרווחתם. חישוב נוסף, ומובן מאליו, שעליכם לעשות, הוא למקם את המיטה, עד כמה שניתן, במרכז השטח הפנוי הנותר בחדר ולהימנע מהצמדת אחד מצידי המיטה לקיר

חדר שינה מעוצב

הכל שאלה של מיקום

חדר שינה מעוצב
צילום: עמית גושר | עיצוב: לירן בן איבגי

תשקיעו במזרן ובכרית נוחה

יש דברים שלא קשורים לעיצוב של החדר, אבל בהחלט משפיעים על ההרגשה – אלו המזרן והכרית שאתם ישנים עליהם. זאת לא הכתבה שתלמד אתכם איך לבחור אותם נכון, אבל זה בהחלט המקום לומר, שכל מה שכתבנו כאן לא שווה, אם בסופו של דבר לא יהיה לכם נוח במיטה שלכם. לא כדאי להתפשר כאן, כי לא משנה איך חדר השינה שלכם נראה ועד כמה נכון תכננתם את כל הפונקציות סביבכם, בסופו של דבר איכות השינה שלכם תלויה בנוחות ובהתאמה של המזרן והכרית במיוחד עבורכם.

כריות למיטה

תבחרו נכון

כריות במיטה

תאורה עבור מצבים שונים

חדר השינה מתפקד בכמה מצבים, שכל אחד מהם מצריך תאורה שונה – במשך היום חודר אליו אור טבעי, שעוזר לכם להתעורר, ולעת ערב הוא זקוק לתאורה אישית, אינטימית ומעומעמת יותר. לכן מומלץ להוסיף בחדר השינה ספק דימר, שיאפשר לשלוט ברמות תאורה משתנות לאורך שעות היום.

תאורה לחדר השינה

תאורה, אווירה והרבה אינטימיות

תאורה לחדר השינה
צילום: עודד סמדר | עיצוב: ארז חייט

מראה מראה שעל הקיר

חדר השינה הוא בדרך כלל המקום שבו אנחנו נוהגים להתלבש, לכן ראוי שנציב בו מראה גדולה וארוכה, שתאפשר לנו להשקיף על עצמנו ולבצע "בקרת איכות" לפני שאנחנו יוצאים מהבית. לעיתים, ובמיוחד בדלתות הזזה, נוהגים להתקין מראה על אחת מדלתות הארון. חשוב לקחת בחשבון, שהמראה משכפלת אור ותנועה ולכן פועלת כאלמנט ממריץ ומעורר, לכן עדיף למצוא עבורה מקום שבו לא תשתקף כלפיכם כשאתם שוכבים במיטה

מראות החדר שינה
מראות בחדר שינה
צילום: מאור מויאל | עיצוב: קרן אביטל
5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ארון פתוח בארץ זה המון אבק.

אין על מה לכתוב אז ממחזרים תמונות...

הפעם דווקא יפה ומעניין

ארון הזזה
הצירים בארון הזזה תופסים הרבה מקום? אולי הכוונה למסילות?!

מססכימה עם 3
הפעם מעניין

המלצות נוספות
בודק...