חללי המתנה: בשביל מה צריך אותם?

האם שווה להשקיע בחללי המתנה? איך כדאי לעצב אותם? במה הם מסייעים למבקרים ולעובדים בחברה? ומהם הטיפים העיצוביים שכדאי לקחת בחשבון? יצאנו לחקור את החלל השנוי במחלוקת - חדר ההמתנה

יח"צ

 מחקרים חברתיים רבים מנסים להבין מדוע אנחנו כל כך שונאים לעמוד בתורים ובכלל, להמתין. ואכן, המתנה יכולה להיות מעיקה במיוחד. הכתבה הבאה מציגה כיצד ניתן להמתיק את הגלולה ולהפוך את חדרי ההמתנה לחוויתיים ומשמעותיים ע"י מספר טיפיים עיצוביים שכדאי לקחת בחשבון, כמו ארגון החלל, בחירת ריהוט מתאים וכו'.

 חלל המתנה בעיצוב אורבני BE ALL, סביבת עבודה שיתופית. משרד אדריכלים: גינדי סטודיו.  צילום: עוזי פורת


טיפ 1: חדר המתנה שווה יותר מאלף כרטיסי ביקור


עם השנים הפכו פינות ההמתנה לאחד החללים החשובים במשרד, שם יושבים אורחים ולקוחות החברה ומתרכזים בדרך בהוויה, באנרגיה וכמובן בעיצוב. על החברות לשים דגש במיוחד על חלל זה כדי להוציא החוצה את הוויבים, הערכים ו-DNA החברה.

טיפ עיצובי: הימים של חדרי המתנה מאובקים, נס קפה בכוס קלקר ומגזינים מתחילת המאה לגמרי עברו מן העולם. השתמשו בשפה עיצובית מקורית, פרועה שתמשוך אליה אש ותתתאים לראש של החברה. חשבו על העיצוב כמו על "בגד" שמשדר את האישיות שלכם ואל תהססו לייצר קשר בין הלוגו לעיצוב – כמו בדוגמא שלפניכם. עוד רעיונות שאהבנו זה למקם כלי מוסיקה בחלל או נדנדה – כל מה שחוויתי ונצרב בזיכון.

חלל המתנה מעוצב פינת המתנה במשרד הפרסום True. תכנון ועיצוב שלומית זלדמן. צילום: עמית גושר


טיפ 2:  העבודה האמיתית נעשית במסדרון


כולנו יודעים שהעבודה האמיתית מתרחשת עם הקולגות בדרך לחדר, בחזרה מהשירותים -שם נופלות ההחלטות הכי חשובות.

טיפ עיצובי: אל תתחמו את איזורי ההמתנה בקירות, השתמשו בריהוט כמה שיותר מודולרי שיזמין ישיבה ספונטנית ונינוחה אל תחשבו רק על האורחים אלא גם על העובדים עצמם שינצלו את החלל הזה למינגלינג ולעבודה פחות רשמית.

 חלל ישיבה בעיצוב מיוחד דגם snail מבית MARRETI משווק ע"י מטיס ישראל. ריהוט מודולרי מבוסס מודל "נחש". צילום: יח"צ 


טיפ 3: לייצר תחושת טבע וחוץ


ערכו מיפוי כדי להבין מהם צרכי העובדים וצרכי החלל שחדר הממתנה יכול למלא עבור המבנה, החברה והעובדים ורק אז תיגשו למלאכה.

טיפ עיצובי: אם מדובר על משרד בו העובדים נמצאים שעות רבות בעבודה מאומצת, נסו לייצר עבורם תחושה של טבע וחוץ, גם באיזורים המשותפים ובאיזורי ההמתנה ע"י חללים פתוחים, תקרות גבוהות וחשופות, צמחייה וכמובן הרבה אור.

חלל המתנה במשרד מעוצב שימוש נרחב בצמחיה ובאלמנטים ביופיליים. BE ALL. משרד אדריכלים: גינדי סטודיו. צילום: עוזי פורת


טיפ 4: עידוד אינטימיות לצד שיתופיות


ריהוט מודולרי המתאפיין בגמישות יאפשר לחלק את חדר ההמתנה למספר אזורים / תתי חללים ולייצר מספר חללי המתנה אינטימיים או שיתופיים.

טיפ עיצובי: אם מדובר בחלל מסוג אופן ספייס, חדר ההמתנה צריך להשתלב כהמשך שלו, בצורה הרמונית וכזו שאינה מפריעה למהלך העבודה, תוך חשיבה אקוסטית הכוללת גם הפרדה בין החללים אבל גם יצירת פינות משותפות – עיצוב שכזה (כמו בתמונה מטה) יעודד קהילתיות ושיתופיות בארגון.

 

חלל ישיבה מעוצב במשרדההשראה לעיצוב החלל המרכזי היתה חלל אורבני חם עם שימוש נרחב באדני רכבת. BE ALL. צילום: עוזי פורת

 


טיפ 5: להעניק קריצה עיצובית


אז נכון, כשמדובר במשרדים מתחום הפרסום, הקריאטיב והעיצוב, השמיים הם הגבול, אבל מה קורה כשמדובר במשרדים אשר מצריכים קו מעט יותר קונסרבטיבי? אל חשש, ניתן לייצר טוויסט מודרני ומוקפד גם כאשר החלל מצריך איפוק.

טיפ עיצובי: התחילו בתאורה, איתה אפשר לעשות פלאים, החל מתאורה נסתרת המוסיפה מימד דרמטי בחלל, וכלה בספוטים וגופי תאורה עומדים. גם ריהוט נכון יאפשר לכם להעיז ולפרוץ את מחסום השיעמום, ויספק זריקת צבע נכונה בחלל. רהיטים בצורניות אמורפית או מעוגלת יאפשרו לכם לצאת מהמסגרת, גם כשהתנאים נוקשים יחסית. השתמשו ביצירות אמנות בת זמננו ליצירת לוק צעיר ומעודכן, מבלי לייצר שינוי גדול מדי בחלל.

ספות אפורות Haven כורסת המתנה מבית גלובל – טקניון, צרעה, מגנלי בע"מ, המשדרת חדשנות, יוקרה ואיכות. צילום: יח"צ

  ספסל כורסאות חוםHaven כורסת המתנה המגיעה במגוון רחב של צורות וגוונים לבחירה. הגב הגבוה מאפשר לממתינים לקיים פגישות וליהנות מפרטיות. צילום: יח"צ

חלק מהטיפים באדיבות:  שמעון בן עמי, מנכ"ל מטיס ישראל, יבואנית ומשווקת ריהוט משרדי ומעצבת הפנים שלומית זלדמן.

553
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שינסו את זה במערכת הבריאות הקורסת
אפשר להעביר שם חיים שלמים בהמתנה.

המלצות נוספות
בודק...