נשמה של חדר: מעוררים את הבית לחיים

בית הוא לא בית מרקחת, וכדי שלא ייראה קטלוגי מדי, אפשר להשלים את החתיכה החסרה בעזרת סימני חיים ומגורים. עצות פשוטות שיעזרו לכם להכניס נשמה למקדש הפרטי שלכם

 

ספרים, עוד דרך להכניס נשמה לבית. עיצוב: יעל יגר. צילום: אמיר ארליך

 

 

העיניים המשוטטות באתרי עיצוב, בספרים ובקטלוגים מורגלות בעיצובים מדויקים, מושלמים ומדוגמים, שמוציאים מאיתנו קריאות התפעלות אבל לא פעם גם חוטאים ב"חוסר חיים". כששואבים מהם השראה כדי לרהט את בתינו, אנו עלולים ליפול למלכודת הסטרילית והקטלוגית, ולפספס את אחד הדברים החשובים בבית שהוא Home: הנשמה שלו.

 

קורה לא פעם שבני הבית נכנסים לביתם ומרגישים שהוא לא מזמין מספיק, שאינו נעים להם או ש"משהו חסר" להם. בדרך כלל הם מבטאים זאת בחוסר שלמות בלתי מוסבר, אבל אנחנו יכולים לתרגם זאת כהעלמה של סימני חיים. הדרך להימנע מכך היא על ידי בחירה של חומרים חמים או צבעים, תיבול במוטיבים של עץ, בכריות רכות ובקווים מעוגלים במקום ישרים בלבד – שיהפכו חלל קר, נוקשה ופורמלי לכזה שימצאו בו מרגוע ושלווה. גם עירוב של חושים, כמו ריח בישול או אפייה, נרות או פרחים, מוזיקה, טקסטורות של חומרים ורהיטים ואפילו מרבצי ישיבה ופופים דחוקים, יביעו נוכחות של אנשים שיושבים, נמצאים ובעצם חיים. אז איך עושים את זה?

 

 

עוד בתים עם נשמה:

אדריכלות של רוח ואווירה: קירות עם נשמה

כותבים מהבית: ביקור בבית של שפרה הורן

 

 

1. תלו תמונות משפחתיות


עם הכניסה לבית אפשר להרגיש מיד מי חי בו דרך אוספים, תמונות, אמנות שבעלי הבית אוהבים ובמיוחד צילומים משפחתיים שנאספים במרוצת הזמן ומוצאים את דרכם ממוסגרים על הקיר. "בחירת תמונות תלויה בטעם האישי", אומרת המעצבת לירון אוטמזגין, "בחדר אינטימי כמו חדר שינה, המביע קרבה זוגית, אפשר לבחור תמונה בצבעי שחור-לבן של בני הזוג, שמייצרת אווירה רומנטית ומיוחדת, למשל צילומי הריון, ידיים משולבות ועוד".

 

עיצוב: לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה הלבשת בתים. צילום אסף ברנר

 

 

2. אמצו פריטי וינטג׳ 


רהיטים ופריטים ישנים הם חפצים שעברו יד או שתיים, יש להם חיים קודמים וסיפורים משלהם, וכשאנחנו מאמצים אותם לבתינו או משדרגים אותם לפי טעמנו, אנחנו מוסיפים להם מהנשמה שלנו ולא משנה אם הבית מודרני, תעשייתי, אקלקטי או כפרי.

 

 

3. הציגו אוסף אישי 


לא כולם מאוהבים ברעיון להציג את עצמם בתמונות, ולכך יכול להימצא תחליף בדמות מזכרות אישיות שנאספו בדרך, חפצים אהובים שנרכשו או כאלה שנאספו עם הזמן והם בעלי משמעות עבור הדיירים, גורמים להם להיזכר בסיטואציות ובמקומות מיוחדים או אפילו לחייך. אוסף מרהיב של בובות, שנאסף במשך שנים מרחבי העולם, הוצג בפני המעצבת יוליה לגקוב עם תחילת העבודה על עיצוב דירה, והדיירת, שקשורה לכל אחת ואחת מהן, ביקשה למצוא להן מקום הולם. "היה חשוב לי להציג אותן בצורה מוצלחת, משום שהדיירת השקיעה בהן את נשמתה", אומרת לגקוב ששילבה אותן בספרייה בכניסה לבית, במדף ליד הטלוויזיה ובארון שקוף בחדר השינה.

 

עיצוב: יוליה לגקוב. צילום: ארתור דריגנט

 

 

4. הטביעו חותמת אישית


עוד דרך לחוש בנוכחותם של בני הבית היא באמצעות חפצים שמדגישים את אופיים. במקרה של משפחה שורשית, המחוברת לאדמה, נבחרו לבית אי במטבח, בוצ'ר מעץ גולמי, עלי ומכתש וציור על מערוך (גברת דובדבנים של הציירת מרים דאובר), המדגישים את השורשיות. "בחצר הבית עצי פרי וחממות לגידולים שונים, דלת ביתם פתוחה לרווחה והם מרבים לארח במאור פנים לארוחות מעשי ידיהם", אומרת המעצבת אתי ארדיטי. "כמעצבת היה לי חשוב להדגיש את הפשטות עם פריטי עיצוב שאינם ממוסחרים, ואני רואה בציורים משעשעים דרך קסומה להכניס קצת הומור".

 

עיצוב: אתי ארדיטי. צילום: עידן גור

 

 

5. צרו מיקס של DIY ואהבות


בעיצוב פשוט של חדר שינה, ללא צבע קיר או טקסטיל מיוחד, נוספו פריטים קטנים ומלאי נשמה, המשקפים את בעלי הדירה. על קירות החלון מסגרות פשוטות של איקאה שבתוכן שרטוטי עיצוב אופנה ישנים מבית אמה של הדיירת, ומעל המיטה תמונות אינסטגרם שצילם הבעל בחופשה הראשונה שלהם יחד לאחר שהפכו להורים ונתלו בעזרת קליפים כדי שיהיה קל להחליפן. בנוסף, חישוק קרושה שנעשה בעבודת diy ומסגרת זהב וזכוכית שבתוכה עלה שנקטף מבית הסבתא במושב. על המיטה אוסף כריות מסוגים וגדלים שונים, ולצידה שידה שנצבעה על ידי הדיירת והותאמה לסגנון החדר. מתוך מדף רשת מבצבץ עציץ מטפס כדי להוסיף גוון ירוק, חי ומלא נשמה אפילו שהוא מלאכותי. "נשמה בעיני זה אוסף של דברים ששודרגו, של אהבות ותחביבים, של ירוק ושל אספנות", אומרת המעצבת שני עינתי.

 

עיצוב וצילום: שני עינתי

 

 

6. שלבו צמחייה 


ואכן, אחת הדרכים לגרום לחלל להיראות חי ו"מתפקד" היא לשבץ בו צמחייה. במקום שבו יש פרחים, יש גם מי שמשקה אותם ומטפל בהם. בסלון מודרני הנתון במרחב פתוח שילבה המעצבת מירב הראל צבעים חמים ואור נכון, שתורמים להרגעה, וכן חרציות בקערות סלט שקופות, שממש מכניסות פנימה את השדה, מרושל כמו שהוא בטבע, מרכך ומנחם. "השילוב של המודרני והמינימליסטי עם צבעים חמים במרחב פתוח מאפשר לעין לשוטט ולנשמה להתרחב", מתארת הראל.

 

עיצוב: מירב הראל, קפסולה עיצוב פנים. צילום: סיון מויאל

 

אבל גם כשאין מספיק אור או כשלא מוכנים להשקיע בהשקיה, ניתן ליצור את האשליה על ידי צמחייה מלאכותית או חומרים טבעיים. שימוש בצמחייה עשירה מעניק קלילות ורעננות ל"כובד" של ריהוט שעבר בירושה בדירה שעיצבה לירון אוטמזגין. אופיים המיוחד מכניס אופי לבית ומובלט על רקע הוספה של פריטי אקססוריז עדכניים, כשלצידם כורסה עשויה ראטאן, חומר טבעי המתכתב עם הצמחייה.

 

עיצוב: לירון אוטמזגין, צילום: שי אפשטיין

 

 

מרכזית
8 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התמונה עם החרציות
בוקר טוב ולידיעה, חרצית היא פרח מוגן, ולכן עדיף שלא תפרסמו תמונות עם כדים מלאים בחרציות שנקטפו מן הטבע. תודה,גילוש

תגובה ל1: חרציות
מדובר ב'חרצית עטורה'. זהו פרח שאינו מוגן בישראל, בחודשים 2-5 הוא גדל במרבדי ענק צהובים בכל אזורי מישור החוף הדרומי עד כי קשה להשתלט עליו. מוזמן להגיע בתקופה הנ"ל לאיזור אשקלון-אשדוד והנגב המערבי לקטוף כאוות נפשך.

כתבה מגוחכת. כשאין מה להארות עדיף לא להראות.

מהיכן כוננית הספרים בתמונה הראשונה?

ביקורת בונה
אני דיי לאחרונה בבנין ודיור ולא מבינה למה תמיד נטיה לשלילי ולא לראות את היפה,הטוב, ההשקעה,ההשתדלות, הרצון לשמח. רק לחפש מה לא בסדר. הידד למפרגנים ולאחרים בבקשה אהבת חינם קל לשפוט כשזה לא שלך ואוליי חשקת בזה ואין לך... להשתדל לראות בלבן של העין ולבקר בעדינות.. תודה על ההקשבה דרך הכתב..

יופי של כתבה
כיף לראות שאנשים מכניסים מעט מעצמם לכל עיצוב!

מקסים!!
בתור מישהי שגרה בשכירות רוב חייה ולאחרונה עברה לבית משלה, התחושה של בית היא משהו שאי אפשר להחליף. מהתמונות בהחלט ניכר שנעשתה עבודה על מנת להרגיש בבית.

נשמה של... איזה בתי שעמום

המלצות נוספות
בודק...