על כף המאזניים: לחדש רהיטים ישנים או לקנות אותם חדשים?

מתלבטים בין לאמץ בחום את הרהיט הישן ולשדרג את מראהו במו ידיכם, ובין לתת אותו לשיפוץ אצל בעל מקצוע (או בכלל לקנות חדש)? האמת, גם אנחנו. תהיו אתם השופטים בין שתי הגישות

הכי בשבילי: הלוחשת לרהיטים 


לימור אורן, סטייליסטית

 

 

תחום חידוש ושיפוץ רהיטים תפס בשנים האחרונות תאוצה, ואנשים החלו להבין ולחוש את הסיפוק האדיר שיש בשיפוץ ומיחדוש של רהיט ישן על פני רכישה של רהיט חדש. לטעמי, אין כמו להגיע לשווקי הפשפשים השונים ולחפש את החפץ או הרהיט הזה שאין לאף אחד אחר, ושבעזרת שיפוץ וחידוש יקבל חיים חדשים ומראה ייחודי.

 

מזנון עץ מעוצבשידת טלוויזיה פשוטה מאיקאה, שחודשה בעזרת הוספת דלתות וגלגלים. צילום: לימור אורן

 

לא רק ברהיטים ישנים עסקינן, אלא גם ברכישה של פריטים בעלות זולה יחסית, שלהם אפשר לשוות מראה שונה, אחר ומיוחד, כזה שאין לאף אחד. קחו למשל את תחום הלבשת הבית, בו נושא המיחדוש בולט במיוחד. כאן, עיצוב בר השגה הוא שם המשחק. כבר כשאני נכנסת לבית לפני שדרוג, בעודי מסיירת ברחבי הבית, תרות עיניי אחר חפצים ישנים שאותם אפשר לשפץ יחד ולחסוך בעלויות. זה יכול להיות שרפרף, כורסה בעלת ערך סנטימנטלי, מכונת כתיבה ישנה או כל פריט אחר. ישנם פריטים שערכם לא יסולא בפז. לכן אני אומרת – אל תמהרו לזרוק! עצרו לרגע, חשבו הלאה!

 

שידת לילה איקאהשידת לילה מאיקאה שנצבעה והוחלפו לה ידיות. צילום: לימור אורן

 

גם מי שלא ממש יודע איך לעשות זאת, יכול להתחבר לנושא עם קצת מעוף ולחישה לפריטים. כשאני מסתובבת ומחפשת פריטים ורהיטים ייחודיים, אני ממש "הלוחשת לפריטים". מרימה, בוחנת, מלטפת ומנסה לשוות בדמיוני כיצד אפיח בהם חיים חדשים, ואיך אוכל להעניק להם אינטרפרטציה שונה משימושם הקונבנציונלי.

 

והרי המסקנות: גם חסכנו עלויות באופן משמעותי, גם יצאנו נשכרים מרהיט שייחודי רק לנו, וגם נעטפנו בתחושה עילאית שעשינו לביתנו בעצמנו – תחושה שאין שני לה. תסתובבו בשווקים, תחושו, תלטפו, תדמיינו. הכול אפשרי!

 

עציץ פלסטיקצילום: לימור אורן

 

 

 

לא בשבילי: שאני אשפשף? 


לימור קלר, כותבת ומעצבת

 

כל רהיט חדש שנכנס אליי הביתה מרומם את נפשי ומפיח בי רוח רעננה, כמעט כמו לקנות נעליים חדשות. לא משנה אם הרהיט הוצא מקופסה סגורה, או שהוא בעל היסטוריה עתיקה שנשלף מן המצולות, חודש ביד אמן ונכנס לביתי במסווה של רהיט חדש. כל עוד הוא ממלא את הבית באור אחר, יצאתי מורווחת. הבעיה היא יותר התהליך, משום שלקבל את המוצר מוכן יכול להיות מאוד מספק, אבל לטרוח למענו זה כבר סיפור אחר.

 

כורסאות בעיצוב רטרוכורסאות בלוק חדש. עיצוב: יואלה בר טל ומירב סואד. צילום: אורית אלפסי

 

מילא התכנון ובחירת הצבעים שיכולים לספק רגעי אושר למי שעוסק בתחום למחייתו, אבל כשמגיע הרגע שבו אני היא זו שצריכה לעלות על מדי ב', לכרוך סינר מהוה, להפשיל שרוולים ולהתחיל להתלכלך – כאן עובר הגבול. אצלי, בכל סידור של הבית, אני מנפה החוצה את כל מה שאני לא צריכה, ונשארת רק עם בגדים שאני רוצה ואוהבת, לכן זה ממש לא הרגע הנכון ללבוש אותם כדי להסתכן בכתמי צבע פור לייף, שיגרמו לי להשליך גם אותם.

 

שיפוץ רהיטיםתוצרי סדנאות חידוש רהיטים ב"נירלט" – לחובבי הז'אנר. צילום: יח"צ

 

זה ממשיך במאסת השעות שמצריכים השיוף, השפשוף, הקרצוף והליטוש. בשביל הרבה פחות (והרבה פחות מלכלך, אם יורשה) אני משלמת עבור ניקוי הבית, אז למה לי בעצם את כל האבק, היבלות וכאבי השרירים, ואחריהם ארבע שעות נוספות של צביעה, עוד יום של ייבוש ואחר כך שוב צביעה ושוב ייבוש.

 

והרי המסקנות: יכול להיות שלא כולם רואים את הבד שנמתח מעט עקום, או את המברשת שלא הברישה כראוי, ואולי זה אפילו מוסיף יופי מסוים, אבל למישהו כמוני, שיודע בתוך תוכו שלא פחות ממושלם הוא האויב המושלם – התוצאה תהיה קשה. לפעמים עדיף לא לדעת ולקבל מן המוכן פאשלות של אחרים, להן אנחנו כלל לא מודעים.

 

רהיטים משופציםרהיטים משופצים – אבל בידי מישהו אחר. צילום: לימור קלר

 

מרכזית
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...