מה עושים עם המסך בסלון? המדריך המלא

מכירים את הרגע שבו עומדים ומתלבטים איך ואיפה למקם את מסך הטלוויזיה בסלון? בואו תראו את כל האפשרויות, מהמסורתי ועד ה-Free Style

כשמקלט הטלוויזיה היה גוש גדול ומסיבי, נדרשה לו תושבת גדולה וחזקה אך כשהוא נעלם נעלמה גם הגושניות ונותרה רק טלוויזיה או ליתר דיוק מסך. ובשביל מסך לא צריך יותר מקונסולה צרה, מדף, ספסל או ספרייה, בפרט כשכל המכשירים הנלווים הצטמצמו או נעלמו. חלקם יושבים בצִנעה מאחורי הדלתות הסגורות, כמו בעבר, חלקם עדיין גלויים ונוספו להם פורצלנים ומיני קישוטים דקורטיביים. חלקם חבויים בארונות אחרים, בקירות נגרות או בחדרים אי שם מעבר לאופק ולחדר המגורים. אין ספק שהמזנון קיבל חופש צורני ופנים חדשות, והמבחר היום כולל את כל הגלגולים מאז ועד היום.

כמעט ונעלמו.. את המזנונים הכבדים מחליפים אלמנטים קלילים ומרחפים

8-5.png

שומרים על המסורת: קוביות צפות ומזנונים שקועים

בבתים בסגנון המודרני מודל 2023 הנטייה היא לייצר מתחת למסך הטלוויזיה קונסולות מינימליסטיות צפות ומרחפות שמייצרות אלמנט הוריזונטלי שמדגיש את ממדי הרוחב של החלל הציבורי. בחלק מהמקרים, ומתוך רצון ליצור עניין, בוחרים המעצבים לנתק את הרהיט לשתי יחידות א-סימטריות בכדי לייצר אלמנט ייחודי מבלי לפגום בתחושת הרוגע והשלווה. בכדי להפוך את קיר הטלוויזיה לקיר כוח של ממש משלבים בסביבת המסך מדפים צפים, גופי תאורה נסתרים, יצירות אמנות וכיוב' שהופכים את המרחב הציבורי לעשיר במרקמים ורבדים.

מגמה רווחת נוספת היא זו במסגרתה מסך הטלוויזיה נושק למישור הקיר ונראה כחלק אינטגרלי ממנו. אם בעבר נטו המעצבים ליצור מעין כיס גבס בוויטרינה בכדי לעבות ולהרחיב את הקיר כך שהטלוויזיה תתמקם במרכז, הנטייה כיום היא לעבות את הקיר הבנוי על ידי לוחות עץ או אלומיניום מחורצים שמייצרים מראה תלת מימדי כמו גם תנועתיות ודינמיות בחלל.

סרגלי העץ והאלומיניום כובשים את החלל הציבורי והופכים את קיר הטלוויזיה לפיס עיצובי עוצמתי. ככזה, המיזנון המסורתי נותר בחוץ

ערן-תורגמן-1.png
צילום: ערן תורג'מן | עיצוב: אורן מילשטיין

חווית צפייה ב- 360°

מסכי הטלוויזיה הפכו עם השנים לדקיקים ורבים מהמותגים מציעים כיום דגמים שמשמשים גם כתצוגה מתחלפת של יצירות אמנות. ככלל, התחושה היא שמותגי הטכנולוגים, כמו גם האדריכלים והמעצבים, מחפשים דרכים יצירתיות לטשטש ככל הניתן את ה"בלוק השחור" ולהפוך את חלל האירוח לשונה ותרבותי.

כך למשל בסלון שבדירת הפנטהאוז אותה תכננו האדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט- בעלות המשרד 'הלל אדריכלים'. הם יצרו בו קיר טלוויזיה שחוצץ בין הסלון למטבח ומהווה ציר חשוב ומרכזי בתפיסת התכנון והעיצוב: "החלל הציבורי נסוב כולו סביב ספריית הברזל- אלמנט מאתגר מבחינה טכנית שנוצר מתוך הצורך למקם את מסך הטלוויזיה בפוזיציה שלא תחסום ותייצר תחושה של מרחב פתוח ככל האפשר", מסבירה מוסקל.

"על מנת להמחיש את הוויז'ן הקליל עבדנו בתלת ממד ויצרנו יחד עם בעל הבית, מהנדס במקצועו, אלמנט שמתפקד ב- 360°, כשמסך הטלוויזיה מסתובב על ציר ופונה על פי צורך לכיוון הסלון או לחילופין לכיוון המטבח- פעולה מכנית פשוטה שמשנה את ההוויה כולה. העובדה שאתה יכול לשבת מול מסך פעיל או לחילופין להנות מיצירת אמנות הופכת את החלל לחיי ודינמי באופן שממצה את הפוטנציאל".

מעמד לטלויזיה

כזה עוד לא ראינו: אלמנט ייחודי שמאפשר למקם את מסך הטלוויזיה בפוזיציה שאינה חוסמת את החלל הציבורי

מעמד לטלויזיה
צילום: מאור מויאל | עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים

"אלמנט הברזל שיצרנו חוצץ בין שתי הזירות ונראה קליל ואוורירי. במקביל, הוא מאפשר ביטוי אישי של טעמם של בני הזוג, בעלי הדירה. הוא מורכב משלושה עמודי ברזל מרצפה עד תקרה ביניהם שובצו מדפי עץ אלון  בקומפוזיציה א-סימטרית שעל גבם הונחו חפצים וכלים נאים. מעברו הנגדי של מסך הטלוויזיה נתלתה יצירת אמנות של היוצרת תמר ברניצקי ממנה ניתן כאמור ליהנות הן מהמטבח והן מהסלון, בהתאם לפוזיציה הנבחרת. מערכות המדיה ממוקמות בארון ייעודי שתוכנן בכניסה לאגף ההורים".

מעמד לטלויזיה

המסך מסתובב על ציר ב-360 מעלות. כך, מתי שרוצים אפשר להסב אותו לכיוון המטבח וליהנות מיצירת האמנות שפונה לאזור הסלון

מעמד לטלויזיה
צילום: מאור מויאל | עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים

בין הנסתר לגלוי

הטלוויזיה, שהיוותה במשך עשורים את אחד ממוצרי היסוד בבית הישראלי ונראה היה שאנחנו לא יכולים בלעדיה, מפנה את אט אט מקומה לטובת מסכי המחשב והטלפונים הניידים. בבתים רבים היא הופכת למשנית ובעלי הנכסים מעדיפים להקצות מקום דווקא לספרים, אמנות וחפצים נאים.

כך גם בדירה אותה תכנן מעצב הפנים אורון מילשטיין עבור משפחה בתל-אביב: "אבי המשפחה, שהיה שותף מלא לתהליך, הוא אדם פתוח בראש. הוא זרם עם הרעיונות ולא חשש להתנסות באימאג'ים מיוחדים ובדוגמאות נועזות. חשוב היה לו שניצור בית מעוצב, יפה ועדכני שיתאים בראש ובראשונה למשפחה עם שני ילדים קטנים. ואכן התחזוקה והתפעול הם חלק מהותי מתפיסת התכנון", מסביר מילשטיין.

מעמד לטלויזיה

החלל הציבורי משנה את פניו, הופך נקי ככר נפלא לתצוגת תחביבים

מעמד לטלויזיה
צילום: אלעד גונן | עיצוב: אורון מילשטיין

"מדובר במשפחה מיוחדת עם תחומי עניין מיוחדים והם צופים בטלוויזיה לעיתים רחוקות. בשעות הפנאי שלהם הם מעדיפים לקרוא ספרים על כן אורח החיים שלהם אפשר לי לתכנן חלל ציבורי בפורמט מעט שונה מהרגיל. בעוד שבדירה ישראלית טיפוסית הטלוויזיה לרוב מסתירה את הוויטרינה והנוף, בדירה הזאת מסך הטלוויזיה חבוי באי שבמטבח ונגלה רק על פי צורך. כך המרפסת והנוף האורבני שנגלה ממערב מקבלים הרבה יותר ביטוי".

מעמד לטלויזיה

הפתעה! מסך הטלוויזיה נגלה על פי צורך מתוך האי שבמטבח

מעמד לטלויזיה
צילום: אלעד גונן | עיצוב: אורון מילשטיין

 

 

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איזה כותרת מהטיחה
תכלס לא עמדו בה טלויזיה בקיר וזהו כל המזנונים האלה העמסה ויזואלית מיותרת

המלצות נוספות
בודק...