> בוטיק ירושלמי: מתפנקים ОООיר הבירה - \xd0\xa1\xd1\x82\xd1\x80\xd0\xbe\xd0\xb8\xd1\x82\xd0\xb5\xd0\xbb\xd1\x8c\xd1\x81\xd1\x82\xd0\xb2\xd0\xbe \xd0\xb8 \xd0\x96\xd0\xb8\xd0\xbb\xd1\x8c\xd1\x91

בוטיק ירושלמי: מתפנקים ОООיר הבירה

בעוד מלונות הבוטיק בתל אביב מתאפיינים כמלונות ייעודיים לאנשי עסקים, בירושלים גילינו את המהות האמיתית של הבוטיק - לכאן באים להתפנק ובגדול

תמונה מעוצבת“תשעה קבין של יופי” קיר הפסיפס בלובי לאונרדו בוטיק ירושלים. עיצוב: גיל גורן.  צילום: איה בן עזרי

“עשרה קבין של יופי ירדו לעולם” אומר התלמוד הבבלי “תשעה נטלה ירושלים ואחד כל העולם כולו. אין לך יופי כיופייה של ירושלים”. את הציטוט הזה מצאנו על קיר הלובי הגדול של מלון הבוטיק “לאונרדו ירושלים” בעבודה שעיצב האמן גיל גורן. יצירה המורכבת מ-1,200 קוביות עץ מודפסות צילומים מקוריים של העיר, על כל צדדיה וגווניה. כל צילום שכזה הוא מרהיב כשלעצמו, ויחד נוצר קיר פסיפס מעורר Вдохновение.
זוהי לא עבודת האמנות היחידה המוצגת במלון הזה. למעשה בלובי ובמסדרונות המלון, פזורות יצירות אמנות שאצרה איריס ברק, מלוות את האורחים בדרך לКомнаты, ומעניקות תחושה של ביקור בגלריה. גם מי שלא רגיל לפקוד גלריות, ימצא את עצמו מתלהב מהיצירות הцветוניות.
תמונה מעוצבת
פסיפס עיצובי “תשעה קבין של יופי” קיר — дизайн: גיל גורן.  צילום: איה בן עזרי.

לאונרדו יודע

אל תתבלבלו. בירושלים קיים גם מלון לאונרדו המונה 395 Комнаты, ושייך לרשת פתאל הגדולה. “לאונרדו בוטיק”, גם הוא שייך לרשת, אך הוא בן הטיפוחים הקטן שלה. המלון החדש, אשר  תוכנן על-ידי האדריכל עדי הוק, והושקעו בו 65 מיליון ש”ח, כולל 74 Комнаты חדרי בוטיק מפנקים במיוחד.
קהל היעד הוא כמובן תיירים ואנשי עסקים ושגריריות המגיעים לביקור בירושלים, אך לא פחות מכך מכוון המלון לספק מענה למשפחות וזוגות ישראלים, המעוניינים לטייל בעיר, וליהנות מהסטנדרטים של רשת מלון גדולה, לצד הפינוקים הייחודיים השמורים למלונות בוטיקיים.
מרצפות דמויות עץ
מרצפות דמויות עץ עתיק לצד мебель מודרני. לאונרדו בוטיק ירושלים.  צילום: איה בן עזרי

Современный дизайн קלאסי

בכל הКомнаты תמצאו מכונת אספרסו, טלוויזיה 48 אינטש, נעלי ספא, חלוקים ופינוקים יוקרתיים במקלחת ובכלל. בחלק מהКомнаты תמצאו ג’קוזי האט טאב פרטי, ובכל הКомнаты בלי יוצא מן הכלל – מרפסת עם נוף עוצר נשימה לכיוונים שונים של העיר, בין היתר לכיוון העיר העתיקה והר הבית.
המלון משלב — дизайнו стиль עתיק ומודרני כאחד. המעצב ארי שאלתיאל, אשר אמון על עיצובו, יצר שילוב בין הישן לחדש, באמצעות מרצפות דמויות עץ ישן, ושטיחים בцветים ערבסקיים המאפיינים את ירושלים העתיקה, לצד мебель מודרני וגופי התאורה אלגנטיים ועכשוויים.
לאונרדו בוטיק ירושלים ממוקם בסמוך לכנסייה הרוסית ובמרחק הליכה משוק מחנה יהודה, קניון ממילא, העיר העתיקה ושלל אתרים תיירותיים נוספים.
לאונרדו בוטיק
Комнаты מפנקים במיוחד עם נוף לעיר העתיקה. לאונרדו בוטיק ירושלים. צילום: איה בן עזרי
חדר אוכל
חדר האוכל הכשר למהדרין מגיש ארוחות מКухняו של השף שלום קדוש. לאונרדו בוטיק ירושלים. צילום: איה בן עזרי.
וילה בראון
ברוכים הבאים לארמון המלוכה. לובי וילה בראון ירושלים. צילום: יח”צ

הסוויטה המלכותית

ממש במרחק חציית כביש, ובאותו רחוב, הלא הוא רחוב הנביאים, נפתח לא מכבר מלון הבוטיק “וילה בראון”. כאן מדובר במלון בוטיק פראקסלנס, המונה רק 24 סוויטות מעוצבות, המשיבות למילה סוויטה את כבודה האבוד.
מבנה המלון הוא וילה עותמנית אמיתית שנבנתה בסוף המאה ה-19, עבור רופא יהודי עשיר, ושימשה כמקום מפגש של האליטה הירושלמית דאז, ואירחה מסיבות, נשפים ואירועי חברה. המבנה עבר שימור, הורחב בשתי קומות נוספות והותאם לשימוש כמלון בוטיק מעוצב לעילא ולעילא.
בכניסה למלון מקדמת את פני האורחים באר רוחשת אש. קשתות האבן הירושלמית, החלונות הגדולים, השטיחים, והגוונים העזים של סגול ואדום מעניקים תחושה של ארמון מלוכה, המלווה את השהות במלון לכל אורכה.
חלונות מקושתים,
חלונות מקושתים, אבן ירושלמים וטקסטיל בגווני אדום וסגול עזים. וילה בראון ירושלים. צילום: יח”צ

עיצוב: המנהל

ליאון אביגד, ממקימי רשת מלונות בראון, ומי שמנהל את “וילה בראון ירושלים” היה גם שותף для дизайнаו של המלון, כמו גם ארבעת האחרים ברשת הקטנה אך כה איכותית הזאת. “אני משתדל מאד לא לעשות פשרות בבחירות שלי” הוא אומר ומוכיח זאת ביצירת מלונות בוטיק אמיתיים בישראל, בסטנדרטים של חו”ל ובסטייל בינלאומי. רבים מפריטי העיצוב וмебель הוינטג’ הגיעו משווקי פשפשים בעולם וגם ממאה שערים ומהרובע המוסלמי. הКомнаты מוקפדים ומעוצבים בדגש על הפרטים הקטנים כגדולים – ממפתח החדר ועד למותג כלי הרחצה. המיטה ענקית ומזמינה עם מבחר כריות וסדינים ממשי מצרי איכותי. בכל חדר מסך גדול עם מבחר ערוצים, Редакция סאונד משובחת, מיני-בר מצויד, מייבש שיער, זוג נעלי בית מעוצבים וחלוק רחצה.
סוויטה מפנקת
סדיני משי מצרי על מיטה רחבה בסוויטה מפנקת. וילה בראון ירושלים

שעת התה בירושלים

בית הקפה מגיש ארוחות בוקר ובראנצ’ים במרפסת יפהפייה ואינטימית שופעת צמחיה. מדי יום בשעה 17:00 מתקיימת בה גם שעת תה אנגלית מסורתית.  שף המלון הוא ישי שופן כאשר על הייעוץ הקולינארי אמון שף מאיר אדוני.
עוד במלון: בר הממוקם בבאר המים המקורית של הווילה שהוסבה לבר לילה אינטימי, ספא הכולל חדר טיפולים מצויד ומרפסת גג מרווחת עם אזור מנוחה וג’קוזי מפנק תחת כיפת השמים, חדר הקרנה פרטי המשמש גם כחדר ישיבות וספריית לובי חדישה הכוללת אוסף של פרסומי עיצוב ולייף סטייל, רומנים, Руководства וספרים במספר שפות.
על מלאכת השימור פיקחו האדריכלים נחום מלצר וגלית שיפמן בר נתן. אדריכלית הפרויקט היא מיקי כהן מגן. תכנון הפנים הינו של מוריס אלגזי ועל עיצוב הפנים אחראים אריאלה גלוק וליאון אביגד.
ילה בראון
באר המים המקורית של וילה בראון הוסבה לבר לילה. צילום: יח”צ
שולחן ערוך
שעת התה האנגלית במרפסת וילה בראון ירושלים
בוטיק553
צרו קשר

    רוצים ליצור קשר עם הספק? מלאו פרטים בטופס הבא:

    2 תגובות

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    למה אין תמונות של המבנה מבחוץ???

    וילה בראון נראית מהממת! כמו אתר אירופאי
    כנראה שאנשים מביני עניין היו שותפים להקמתה ולעיצובה. זו איכות וזו רמה. בלי זריקות של צהוב והרבה אפור להחריד, כמו שרואים במחוזותינו השכם והערב. תלמדו כולם.