Гостиная עם מחיצה דו כיוונית
דיירים: זוג + 3 מתבגרים
מיקום: מודיעין
>
המשפחה התלוננה כי הדירה עמוסה, Закрытьה ולא מתאימה למשפחה שהתבגרה, הם ביקשו מהדיירת להתאים את הדירה לחייהם, לפתוח ולהאיר את החלל ליצירת תחושה אוורירית יותר
דיירים: זוג + 3 מתבגרים
מיקום: מודיעין
הזוג רכש את הדירה לפני 15 שנה, כשהיו להם 3 ילדים קטנים. היום הם חיים בה עם 3 מתבגרים ומבקשים לשפץ את הקומה התחתונה של החללים הציבוריים. הוא איש הייטק, והיא מורה במקצועה, שאוהבת בישול ואפייה ומבלה זמן רב בКухня. חלק מעבודתה היא עושה בבית ואוהבת לשבת לעבוד עם המחשב הנייד בКухня או בפינת האוכל. כך שעבורה לКухня ישנו חשיבות כפולה, עליו להיות — дизайн אוורירי ונעים יותר לבישולים ולעבודה.
עם השנים היא הרגישה שהКухня כבר איננו עונה על צרכיה, המקרר קטן מידי ואין בו מספיק מקום לאחסון התבשילים, ושאר מוצרי החשמל כבר לא משרתים אותה כראוי. אין זה מפתיע כי בקשתה הראשונה הייתה לתכנן Кухня חדש — дизайн אוורירי, שיכיל מקום אחסון לכל המוצרים ושיהיה לה משטח רחב שתוכל לעבוד עליו בנוחות.
שאר בני הבית ביקשו אי שיוכלו לשבת בו לעבוד או לאכול ארוחות קלילות וכמובן לשתות את הקפה של הבוקר.
פינת האוכל היתה צפופה ולא נוחה לישיבה או לאירוח ולכן עלה צורך להקצות לה מקום יותר רחב ונוח בבית לתחושה אוורירית. גם צורת הישיבה בГостиная והצפייה בטלויזיה לא היתה נוחה עבורה וגרמה לתחושה של צפיפות ועומס. הם הרגישו כי הмебель הכהה מכביד על האוירה וישנה אווירה כללית של חוסר סדר והתאמה למשפחה.
הם ביקשו מהמעצבת בית מאוורר, מואר, פתוח, בДеревенский стиль ואוורירי, שישדר חמימות ורוגע, ממש אנטיתזה לבית בו התגוררו. בנוסף עלה נושא האחסון, הם ביקשו לתכנן מראש מקומות אחסון מסודרים וקבועים לכל הדברים שצריכים להיות בקומת הקרקע כדי למנוע עומס ובלאגן בחלל הציבורי. בנוסף הם ביקשו לבטל את חדר הרחצה הגדול ולהגדיל את הКухня על חשבונו.
בפינת האוכל החדשה תוכנן ארון נגרות גדול ששימש גם כארון מעילים, גם כמידוף לספרים וקלסרים, וגם שולב בו מדף מיוחד למדפסת ולמחשב הנייד של האם. על ידי שבירת קירות נפתח החלל הציבורי ונולד חלל מרווח מאוורר ומואר בהתאם לבקשת המשפחה.
במהלך השיפוץ הוחלט להעביר את צנרת המקלחת הקיימת על מנת להוסיף שירותי אורחים מוסתרים מאחורי הКухня. כתוצאה מכך נוצרה בליטת גבס שמחפה את הביוב. המעצבת ניצלה את הבליטה ליצירת מקום אחסון מוחבא למוצרי ניקיון ודברים נוספים שלא היה להם מקום בКухня. על מנת ליצור תחושת מסדרון בדרך לשירותים, ועל מנת להסתיר את הנישה שהפכה לארון ניקיון החליטה המעצבת לЗакрыть אותו עם דלת שהיא בעצם מראה כך שמי שהולך לשירותים לא ידע על קיומו של הארון.
אתגר נוסף שדרש מחשבה הוא מיקומה של הטלוויזיה, בעיה שעלתה עוד בשלב מוקדם כאשר התלוננו הבנים כי הישיבה כיום לא נוחה להם. לאחר הרבה סקיצות ורעיונות, הוחלט לתכנן ספריית ברזל מרשימה בעלת עיצוב אוורירי שמעבר להיותה מתקן להסתרת כבלי החשמל וכל מוצרי החשמל והתקשורת היא משמשת גם כהפרדה אוורירית בין הГостиная לבין פינת ישיבה אינטימית לקריאת ספר או עבודה עם מחשב נייד.
רשימת ספקים חלקית:
חיפויים וקרמיקות: גוטשטיין קרמיקה
мебель: חותם
Кухня: Кухняי זיו
וילונות: וילונות כנען
משרביות\אלמנטים מעל ספה: בלומי
ספריית ברזל: אייטמס גלרי
דלתות: דומוס
אביזרים: פלורליס
מראת נישה: סטודיו נושקה
שיש: שיש אוהד
שטיח: השטיח האדום
העיצוה יפה, הרמוני ועבודת השיפוץ נראית איכותית. יש בעיה עם יחידת המדיה (היפה אך...) הקוטעת את המרחב ומאחוריה פינה מוזרה. מי רוצה לקרוא ספר/מחשב מאחורי טלויזיה? רשום שהיו הרבה רעיונות וזו בחירת הלקוחות אך אני חושבת שיחידה קטנה יותר, יותר ממורכזת וניתנת לסיבוב גם לכוון פינת האוכל היתה פחות פוצעת את המרחב.