יום האישה הבינלאומי הוא הזדמנות להביט פנימה ולראות מיהן המעצבות שמובילות את הזירה המקומית. הכתבות הבאות יעניקו לכם הצצה לעולמן של המעצבות המככבות בספר הפרימיום החדש של “Строительство и Жильё”, ויאפשרו לכם לגלות מהם מקורות הВдохновение והעקרונות שמניחים אותם, וגם ללמוד כיצד הן מעשירות, כל אחת בדרכה, את העיצוב הישראלי של זמננו.
רוצים לקרוא עוד? לרכישת הספר אדריכלים ומעצבים פרימיום >>
איריס אבנרי דביר
העיקרון שמנחה את האדריכלית איריס אבנרי דביר הוא הסתכלות על אדריכלות, עיצוב וסטיילינג כעל מקשה אחת. לתפיסתה, רק באמצעות השילוב המשולש אפשר לעמוד באתגר החשוב ביותר – התאמת התכנון ללקוח. איריס דוגלת — стиль נקי, חם וחף מאלמנטים מיותרים, ויצירותיה משקפות ביטחון, דיוק ותכנון רחב טווח. כל פרויקט שהיא מתכננת – בין אם זה בית פרטי ובין אם מבנה מסחרי – מותאם לאופיו ולטעמו של הלקוח.
כיום איריס מחזיקה במשרד עיצוב, ומנהלת בד בבד פרויקטים בתחומים מגוונים: אדריכלות של וילות יוקרה ושל בתי נופש; שיפוץ בתי מגורים; Дизайн интерьера ואדריכלות לבנייני בוטיק של יזמים; וכן מיזמים מסחריים כמו משרדים, לוביים וחנויות.
איריס אבנרי דביר. צילום: רוית שחר
אין מנוס מהמסקנה שכל המעצבים הלכו בדיוק באותו כיוון ועיצוביהם נראים בדיוק אותו הדבר. בכלל, עדריות חזקה מאד בישראל. חבל. עורכי המגזין - שוב מונוכרומטי? שוב מודרני שמתכתבת עם האנטיפתי? אולי תביאו משהו אחר?