> 'מרחב שלישי' בפנוכו : בבניין ישן בו דובר צה"ל אישר או פסל - בניין ודיור

‘пространство שלישי’ בשם “Бфнухо” : בבניין ישן בו דובר צה”ל אישר или פסל

בבניין דובר צה"ל לשעבר, במקום שנקרא 'בפנוכו' –מתארחים 14 אמנים המציגים יצירות אמנות אקטואליות הנעות בין האישי לקולקטיבי, ויוצרות יחד ׳пространство שלישי׳

יש ביננו שאולי זוכרים את הבניין הישן של דובר צה”ל ששכן בתל אביב מאחורי בית העיתונאים – “סוקולוב”. משם יצאו הודעות דובר צה”ל, שם עיתונאים וצלמים קיבלו אישור לפרסם את הידיעות שלהם או שיצאו במפח נפש אחרי שנפסלו. היום, ביוזמת INTU מקבוצת ריאליטי,  המקום פועל כ’בפנוכו’ – пространство מארח, מקום מפגש בין אנשים ורעיונות במטרה לקידום אמון, הקשבה ושיח. בין היתר מוצגות בו תערוכות של אמנים בתחומים שונים. התערוכה הנוכחית, ‘пространство שלישי’ , 14 אמנים מציגים יצירות העוסקות בנושאים אקטואליים, ביניהם: עקירה והגירה, השפעות משבר האקלים, התקשורת בעידן הדיגיטלי, אלימות והשלכות ה-7 באוקטובר ועוד. התערוכה תינעל ב- 23.10 .

 

1
צילום: מיכאיל קורטקוב

בנושא האקלים 

אפרת ירון מעלה על המדוכה את ההתנגשות בין ההתנהגות האנושית והמשבר הסביבתי באמצעות עבודת הוידאו Rebuild בה נראית עיר מופצצת הנשטפת תחת גל אימתני, צצה מחדש וחוזר חלילה.  הדס ברייר מציגה צמח הפורץ ומלבלב מתוך שטיח ישן ובלוי, סמל ליחסי הגומלין בין האדם לטבע. וכותרתו של הצילום האמנותי של טל נחום, היא:  עפר ורוח.

6
дизайн: טל נחום

בנושא אלימות

ניר אדוני יצר רימוני רסס עקרים, צבועים בцветים שמחים המצביעים על עתיד טוב יותר ללא מלחמה או אלימות . וידאו הפרפורמנס של מורן אסרף ‘цвет אדום’ עוסק באלימות נגד נשים, פעולת הגירוד של הסלק, המתקשרת למטלות הКухня ה”נשיות”, נדמית כמרחץ דמים.

4
дизайн: ניר אדוני

מפוסל בחול 

עוד יצירת אומנות של פיסול בחול, מוצגת בתערוכה ששמה  – ‘пространство שלישי’, מתייחס לסביבה חברתית שנבדלת משני המקומות הראשונים בחיי אדם – מגורים ועבודה. בпространство השלישי, אנשים מתאספים למטרות שונות ויוצרים סוגים שונים של אינטראקציה.

3
дизайн: מרגנית ארז

בנושא המלחמה – 7.10

טל גולדמן מציירת את העפיפוניאדה בקיבוץ, מחווה לעפיפוניאדות השלום שיזם אביב קוץ ז”ל כמענה לטרור העפיפונים, וכן מזכירה את סדרת הציורים האיקוניים של יוחנן סימון ‘שבת בקיבוץ’; מרגנית ארז מפסלת דמויות בחול, ניתן לראות בהן דמויות של חטופים במנהרות וניתן גם לראות בהן בני אדם המושיטים זה אל זה יד לעזרה. עדן אוחנה יצר יונה עטופה בשקית ניילון שחורה, שבמקום עלה זית בפה היא אוחזת סרט צהוב.

5
дизайн: טל גולדמן

לסכום: דברי שלומית אורן ולילך שמול – האוצרות מדוארט

״העבודות שבתערוכה נשזרות לכדי הצעה אחת: להקשיב. דרך האמנות. העבודות נעות בין האישי לקולקטיבי, ויוצרות יחד ׳пространство שלישי׳ – לא הבית ולא העבודה, אלא пространство ביניים שמאפשר מבט רפלקטיבי, חשיבה ביקורתית וחמלה אנושית. בהשראת תפיסת ׳הпространство השלישי׳ של ההוגה הומי באבא, זהו מקום שאינו שייך לאף צד, אך נוצר מתוך המפגש ביניהם. כאן, בתוך השבר, מבקשת האמנות להציע הקשבה. לא פתרון – אלא קצה חוט.״

7
צרו קשר

    רוצים ליצור קשר עם הספק? מלאו פרטים בטופס הבא:

    1 תגובות

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    מחפשת לשוא בכתבה מידע על שעות הפתיחה ועד מתי התערוכה תהיה מוצגת ...