בלוגרים על האש: האופה שאורזת עודפים ומחלקת מאפים למכרים

היא מאוהבת בחומר גלם אחד, שעל שמו קרוי הבלוג שלה, "סוכר חום". חוץ מזה, היא מאזנת בין מתוקים למלוחים, וכשהמטבח עולה על גדותיו, היא אורזת את המטעמים ומשלחת לכל עבר. הכירו את המטבח של אורלי דהן חרמש

על המחבתות והסירים: אורלי דהן חרמש

אי שם: בכפר ורדים שבגליל המערבי

 אורלי חרמש

מסוגלת להתעורר באמצע הלילה עם רעיון למשהו חדש, ולמחרת הוא בתנור

מה שמסביר את השם: "אם כבר סוכר, אז סוכר חום. זה מרכיב שאני מאוד אוהבת, הוא פחות מעובד ועם טעמים עמוקים וייחודים לו. שנים לפני שהקמתי את הבלוג ידעתי שכך אקרא לו. הייתי בבית עם תינוק קטנטן שישן הרבה, היה לי הרבה זמן פנוי וסוף סוף נגמרו התירוצים! אני מכורה לאפייה וכולם יעידו שזה נכון, אני מסוגלת להתעורר באמצע הלילה עם רעיון למשהו חדש, ולמחרת הוא בתנור. לאחרונה אני שוקלת להכניס מתכונים של סלטים, מרקים ומנות זריזות, קלות ובריאות. כי גם את זה אני אוהבת וצריך קצת איזונים".

אלפחורסאלפחורס

מוטו מתוך הבלוג: "אני באמת לא מבינה איך אפשר לא לאהוב לבשל ולאפות. אני מבלה הרבה במטבח ובדרך כלל זה לא מסתכם במאפה או תבשיל אחד. אני נכנסת למטבח, נרגעת ומתרגשת בכל פעם ממה שיוצא מהתנור, אפילו שהכנתי את זה עשרות פעמים. אני מאמינה שכל אחד יכול, לא צריך לפחד אלא פשוט לעקוב אחרי מתכון טוב, להעז ולא להתקבע, לאהוב את זה ולא להתייחס לזה כאל עוד מטלה בבית".

מטבח"באמת לא מבינה איך אפשר לא לאהוב לבשל ולאפות"

לא תתפסו אותה בלי: "חשק לאפות משהו, ספרי בישול ואפייה מכל העולם, כלים יפים, מגבות מטבח מיוחדות, פסטה, שוקולד, חמאה, קמח, סוכר חום, ביצים, מקלות וניל, אגוזים, ירקות, קטניות, גבינות, קפה, מחמצת במקרר, ריבות, חמאות שקדים ואגוזים, גבינות שאני מכינה בעצמי, מוזיקה טובה, תבניות מכל הסוגים וניירות וחוטים לאריזה. לפעמים המטבח עולה על גדותיו ואני פשוט אורזת יפה ומחלקת כי יש דבר כזה יותר מדי עוגיות, עוגות ולחם…"

פוקאצה עגבניותפוקאצ'ה עגבניות ובצל סגול

הספציאליטה לכל הדעות: לחמים (מחמצת, פוקאצ'ות ועוד), עוגות שמרים, עוגות גבינה.

 רוגלך פרמז'ןרוגלעך פרמזן ועירית

הכי טוב בתכנון המטבח: "משטחי עבודה, מזווה – שהוא ממש חדר קטן, עמוס לזמן מלחמה ומצור, חלון גדול שפונה לגינה. המטבח פתוח לפינת האוכל ואני אוהבת שהוא ממש חלק מהבית. אם אני שעות במטבח, וזה קורה די הרבה, אני יכולה להיות בקשר עין עם הילדים, לעזור בשיעורי בית ולשתף אותם בהכנה".

ספרי בישולמטבח שהוא ממש חלק מהבית

אורלי חרמשאורלי דהן חרמש. צילום: מירי דהן

ומה הכי חסר בו: "עוד אחסון".

קרקריםקרקרים עם סולת וזיתים שחורים

היינו מאמצים מתוכו: את לוח הגיר התלוי מעל מכונת הקפה הקטנה.

 מטבחיכולה להיות בקשר עין עם הילדים ולשתף אותם בהכנה

 סוד להמתיק עם הקוראים: עוגת שקדים ושזיפים עם פירורים 


תבנית מלבנית 33X23 או עגולה בקוטר 26

החומרים:

5-6 שזיפים שחורים/אדומים גדולים, מחולקים ל-6 (או נקטרינות או דובדבנים).

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל או תוכן של חצי מקל וניל (את החצי השני נשים בעוגה)

4 ביצים שלמות

1 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

קליפה מגוררת מלימון

200 גרם חמאה רכה

1 גביע שמנת חמוצה 15%

1 כפית תמצית וניל או תוכן של חצי מקל וניל

1 כפית תמצית שקדים או כף סירופ רוזטה (לא חובה)

1 כוס שקדים טחונים

2 כוסות קמח תופח

לפירורים:

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמת תופח

 

עוגת שקדים ושזיפים עם פירוריםעוגת שקדים ושזיפים עם פירורים 

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים ומשמנים את התבנית.

2. לשזיפים: שמים בקערה את השזיפים שגילענו וחתכנו, מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים. מניחים בצד ומדי פעם מערבבים.

3. לפירורים: שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הפירורים, ובעזרת האצבעות מערבבים יחד הכול ומפוררים את החמאה לתוך הסוכר והקמח. הפירורים לא חייבים להיות אחידים. שומרים במקרר.

** עד כאן אפשר להכין הכול מראש – את הפירורים והשזיפים – ולשמור במקרר.

4. שמים בקערת מיקסר עם וו הקצפה את הביצים, הסוכר, הווניל והמלח, ומקציפים למסה בהירה וגבוהה כ-3 דקות במהירות גבוהה.

5. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים חמאה רכה ומערבלים. מוסיפים שמנת חמוצה, קליפת לימון, תמצית שקדים ושקדים טחונים ומערבלים במהירות איטית.

6. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאיחוד בלבד.

7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.

8. מסדרים על העוגה את השזיפים איך שרוצים. את הנוזלים שהם הגירו אפשר ורצוי לפזר מעל העוגה. הפירורים יספגו אותם.

9. מפזרים מעל את הפירורים.

10. אופים את העוגה כ-50 דקות עד שהיא מזהיבה ויציבה. בודקים עם קיסם באמצע העוגה.

11. מפזרים מעל אבקת סוכר.

בתיאבון!

מרכזית
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים לעין וודאי גם לחך!

המלצות נוספות
בודק...