פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום תאורה בהנהלת "שקע ותקע"
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

פטיו באמצע החיים: בית בשרון עם הרבה אור ואוויר

בלב מגרש מלבני וארוך עוצב בית עם חלל מרכזי כפול עם פטיו ירוק שניצב במרכזו, וגשר שמפריד בין איזורי השינה של ההורים והילדים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

05/02/2017
צילום: עודד סמדר

הדיירים: זוג+3
המקום: חרוצים
השטח: 700 מ"ר
תקציב: 2.5 מיליון שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: רוית דביר 
הום סטיילינג: רוית דביר ורון פרום


ביישוב חרוצים, הסמוך לבני ציון שבשרון, נרכש מגרש של כ-700 מ"ר עליו בית ישן המהווה חלק ממבנה דו משפחתי. הזוג ביקשו לבנות בית חדש בעל אופי מודרני בשילוב גג רעפים, בשטח של כ-260 מ"ר. מימדיו הצרים והארוכים של המגרש וכן דרישות התב"ע לבית דו משפחתי עם המגרש הסמוך, היוו את נקודת המוצא לתכנון הבית.


עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב פינות אוכל:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע


על מנת לאפשר שטח מעטפת מקסימלית לבית ועם זאת לשמור על הדרישה של בית דו-משפחתי, הוחלט שרק חלק קטן של הבית יוצמד לבית השכנים וחלקיו הקדמיים והאחוריים יורחקו מהגבול על מנת לאפשר כניסה של אור ואוויר, ובכך גם ליצור הפרדה חזותית בין שני מבנים הסמוכים בקיר משותף, השונים באופיים זה מזה. קומת הקרקע רוצפה באריחי טרצו לבנים ומלוטשים, הקומה העליונה חופתה בפרקט בהיר, ותקרות עץ משופעות צבועות בגוון אפור בהיר. בני הבית בחרו בזוג הכורסאות ובשולחן המתכת שבסלון בהתאם לסגנון הנקי של הבית, שולחן פינת האוכל עבר באופן זמני מביתם הקודם, ואילו שטיחי קילים מוסיפים צבע וחמימות לבית. 

 


 


האילוץ של בניית בית צר וארוך הוביל להחלטה למקם את דלת הכניסה הראשית בעומקו של המגרש, כך שהכניסה לבית תהיה במרכזו. אל דלת הכניסה שחבויה מהרחוב מגיעים בשביל דק, העשוי מעץ אורן ומלווה בצמחייה ומקצב קורות עץ עליונות. הדלת נפתחת אל מול חלל פטיו עם צמחייה ירוקה המכניס אור ואווירה לבית, יוצר הפרדה בין החללים ומאפשר קשר עין ביניהם. בקומת הקרקע נמצאים פינת האוכל, המטבח והסלון - בחללים הפתוחים אחד עם השני ופונים כלפי החצר האחורית בה פינת ישיבה וגינה גדולה. בחלק השני והקדמי של הבית פינת משפחה, פינת עבודה ואיזור שירות.
 

שולחן סלון-הביטאט
 

חלונות-וינקס
 



זוג כורסאות: טולמנ'ס, תמונה מעל ספה: זוהר טל ענבר, גוף תאורה עומד: חגי ורד 


לבקשתם של בעלי הבית, שאוהבים לבשל ולארח, תוכנן מטבח עם אי-בישול במרכז הבית, שפונה לחלל הקומה ומאפשר קשר עין עם האורחים. הארונות הגבוהים סמוכים על גבי הקיר המשותף, ומשלבים בתוכם יחידת מיזוג נסתרת. נגרות המטבח היא מעץ אלון בשילוב צבע אפור כהה. חזית אחת של המטבח שכולה זכוכית פונה לעבר שביל הכניסה הראשית, והחזית שמולה הינה חלון גדול עם פתח יציאה אל שביל נוסף, המוביל לחצר אחורית. שביל זה מהווה את המשכו הויזואלי של שביל הכניסה ולאורכו גינת תבלינים וצמחייה.


בחלקו המרכזי של הבית חלל כפול המקשר בין שתי הקומות, ומתוכו עולות מדרגות עשויות מפלדה וחיפוי עץ לקומה השנייה, בה נמצאים חדרי השינה. פרטיות חדר ההורים נשמרת באמצעות הפרדה משאר החדרים בקומה על ידי גשר פלדה המלווה בספרייה. מצידי הספרייה דלתות יציאה שקופות המכניסות אור ופונות למרפסת המשקיפה לשני צידי המגרש, ובעתיד, במידה ויהיה צורך, ניתן יהיה לסגור את המרפסת לחדר.




פרקטים: דרורן




הבית תוכנן בקווים ישרים וברורים, החזיתות נצבעו בגוונים בהירים המשלבים בתוכם עץ ופלדה, ומסגור הפתחים בצבע כהה יוצר קונטרסט לצבעים הבהירים שנבחרו לפנים ולחוץ. החזית הקדמית ממועטת בפתחים הנראים לעין, וחלקה התחתון מחופה בסרגלי עץ המחביאים בתוכם דלת וחלונות של איזור השירות. בחלקה התחתון של החזית האחורית, הפונה אל החצר, חלון זכוכית גדול המתקפל לצדדים, ומעליו פרגולה מרחפת עשויה מסגרת פלדה וחיפוי עץ. הפרגולה יוצרת הפרדה ויזואלית בין הקומות, מעליה ויטרינה גדולה של אגף ההורים, ותחתיה רחבת דק המשמשת לפינת ישיבה ואירוח. חצר הבית מרווחת ומאופיינת בצמחייה ארץ ישראלית, צמחי תבלין ומדשאה גדולה המשמשת כמקום בו הילדים יכולים לרוץ ולשחק. בנוסף ישנן בחצר פינת טאבון מאבני לקט ופינת ברביקיו.
 


דקים וחיפוי עץ: דרורן



 

תוכניות הבית:

 


רשימת ספקים חלקית:

מפקח-יואב ניר

פרקטים,דקים חיפויי עץ- דרורן.

נגרות- בית הנגר, איציק הנגר.

חלונות-וינקס

מסגרות-דודו המסגר

קונס'-איאד חרזאללה

מיזוג-סיימון עבדייב

גינה-גלעד

כורסאות בסלון-טולמנס

שולחן סלון-הביטאט

תמונה בסלון-זוהר טל ענבר

גוף תאורה עומד בסלון-חגי ורד
 


עוד בתים מעוצבים שכדאי להציץ אליהם:

חוצה טעמים: שיפוץ דירה למכירה בתל אביב
לפרק, להחליף, לפתוח: שיפוץ בית ברמת גן
שינוי מקצה לקצה: בית פרטי שעבר מהפך צבעוני
שבע שנים של שפע: שיפוץ דירה זמנית בצפון תל אביב
רוצים שינוי: בית שקיבל לוק צבעוני ומדליק


  • 26.
    בית מקסים אבל מה עם השמש?
    ליאת | (02/13/2017)    
    מה עושים בקיץ הישראלי עם כל חלונות הענק הללו?
  • 25.
    לו הייתי רוטשילד, טרלללה לרולולולו לילילם(ללא טקסט)
    דורית | (02/12/2017)    
  • 24.
    בקיץ לא תחדור יותר מדי שמש? חסרים קצת ווילונות וכד'. אהבתי את המטבח וכסרות השולחן, ניחוח שנות ה 60 עם גווני עץ טיק. רק הכסאות-איימס-ג'ירפה האלו באי (נדוש כמו הכסאות) מגוחכים ולא נראים נוחים. תוכנית הבניה נראית פונקציונלית ואיכותית. נמנעו מרוב הקלישאות וזה ראוי לציון. ניכר שהבית צולם מיד אחרי סיום העבודה. אחרי תקופת חיים בבית הוא יקבל אופי יותר מלא.
  • 23.
    שמח לראות סוף סוף בית שהוא גם מודרני מאד אבל גם ביתי ונעים, ויש בו זיכרון למושב של פעם. התכנון נראה מקסים וחלב שאין תכנית כדי להבין יותר טוב. עיצוב הפנים די מינימלי וחסר, וקצת פורמלי, עדיין לא רואים בו זכר לחיים הספציפים של דייריו. לא נוצקה לתוכו האישיות של בעלי הבית. מניח שזה יתווסף בהמשך.
  • 22.
    יופי של בית, אהבתי !(ללא טקסט)
    יאללה יאללה | (02/12/2017)    
  • 21.
    למה?
    יערה | (02/12/2017)    
    תקציב כל כך גבוה אז למה לעשות ריצוף כל כך מכוער? היו עושים חומר טבעי היה משדרג את הבית חבל
  • 20.
    בטוב טעם!
    סמדר | (02/12/2017)    
    שילוב יפה של עץ וברזל. פחות אהבתי את המטבח אבל השאר מקסים!
  • 19.
    מהממם!
    רז | (02/12/2017)    
    מוקפד עד לפרטים הקטנים, אדריכלות מושלמת
  • 18.
    נראה לי שזה כבר גובל בחוסר זהירות ובחוסר אחריות
  • 17.
    כל הכבוד לאדריכל ולכל מי שידו היתה בעיצוב. טוב טעם במלוא מובן המילה. תהנו !!!
  • 16.
    שמח לראות סוף סוף בית שהוא גם מודרני מאד אבל גם ביתי ונעים, ויש בו זיכרון למושב של פעם. התכנון נראה מקסים וחלב שאין תכנית כדי להבין יותר טוב. עיצוב הפנים די מינימלי וחסר, וקצת פורמלי, עדיין לא רואים בו זכר לחיים הספציפים של דייריו. לא נוצקה לתוכו האישיות של בעלי הבית. מניח שזה יתווסף בהמשך.
  • 15.
    הנגר והמסגר
    ע | (02/12/2017)    
    אפשר עוד פרטים מזהים על דוד המסגר ואיצק הנגר תודה
  • 14.
    מושלם, תהנו(ללא טקסט)
    יעל | (02/12/2017)    
  • 13.
    מקסים ברמות על(ללא טקסט)
    ענבל לביא | (02/12/2017)    
  • 12.
    ניצול החלל מתחת למדרגות
    Houzz- קבלו רעיונות עיצוב | (02/12/2017)    
    חבל, זה אזור לא מנוצל. אפשר היה לעשות שם ארון איחסון שימושי ויש דוגמאות לדברים מאוד יפים, כמו למשל מגירות בצבעים שונים שמוסיפים צבע וקלילות.
  • 11.
    יש את שם האדריכל
    ג | (02/12/2017)    
    אדריכלות ועיצוב פנים: רוית דביר
  • 10.
    מאיפה השטיחים?
    רונה | (02/12/2017)    
    הם תורמים לאופיו ויופיו של הבית
  • 9.
    אכן חבל שאין תכניות(ללא טקסט)
    רונה | (02/12/2017)    
  • 8.
    בית מקסים,אהבתי איזה כיף :)(ללא טקסט)
    xyz | (02/12/2017)    
  • 7.
    חבל מאוד....
  • 6.
    חבל שאין תוכניות
    ליטל | (02/12/2017)    
    תוכניות מאוד תורמות להבנת החלל
  • 5.
    בית מדהים ביופיו (: שאושר ובריאות טובה ישרו בו (:(ללא טקסט)
    רינה רגב | (02/12/2017)    
  • 4.
    החלונות יפים מאוד.. במדרגות הייתי עושה חלון ארוך א(ללא טקסט)
    דניאלה | (02/12/2017)    
  • 3.
    אדריכל
    איריס | (02/12/2017)    
    למה לא כתבתם מי האדריכל?
  • 2.
    קודם כמה תהיות- החיבור לבית השכנים שחובה לפי התבע- למה לא הראיתם אותו? האם נראה כמו פאזל שלא הצליח או משתלב טוב? פינת המשפחה זו המיטה הכחולה? לא ברור שם מה זה. למה חדר הילדים נראה כזה פצפון ועצוב? חיובי- נראה יפה מודרני ויוקרתי. מרחב ציבורי יפה ומואר ופתוח במידה הנכונה כלפי החוץ. שלילי- הכניסה נראית מאוד צרה ואם יצמחו השיחים זה לא נוח. אני לא בטוחה שנבחרה הצמחיה הנכונה. עדיף צמח מטפס על החומה שלא תופס נפח ולא הרבה גיזום כמו סוג יסמין או מנדוילה למשל. הגינה נראית קצת של פעם ובעיקר לא ארץ ישראלית (ברכטיטון וצפצפה מכסיפה אם לא טועה באבחנה אינם ישראלים, דשא עוד פחות והשיחים גם כן). אני גם פחות בעד לגדל ילדים באגף נפרד. זה מתאים כשהילדים בני עשרה אך עם ילדים קטנים פחות נראה לי . דעתי האישית כמובן ולא חייבים לקבל.
  • 1.
    בית מרשים מאוד !(ללא טקסט)
    מעצבת | (02/09/2017)