שמעון פרס מודה: "תמיד חלמתי להיות אדריכל"

הנשיא התשיעי של מדינת ישראל חושף את הקשר האישי שלו לאדריכלות ועיצוב, מגלה מה היה משנה בתכנון העירוני הישראלי ומציג סיור מרתק במרכז פרס לשלום. ראיון מיוחד לבניין ודיור

שמעון פרס

 

"תמיד חלמתי להיות משורר או אדריכל. לא יצא לי להיות לא זה ולא זה", מתוודה שמעון פרס בפני בניין ודיור רגע לפני שמוענק לו אות הוקרה במסגרת פרויקט המבטיחים על פועלו לקידום יזמות צעירה בתחום. בראיון חגיגי שקיימנו עם הנשיא התשיעי בלשכתו שבמרכז פרס לשלום מתגלה קשר חזק ואמיתי של פרס לעולם האדריכלות והעיצוב ובו נגיעה של ממש אל התחום.

 

"אני טוען שאם כבר בונים, אז לעשות את זה כמו שצריך", מתייחס פרס לעיצוב הישראלי, "בארץ הכל מתקדם מאוד מהר ובונים מבנים תוך התייחסות רק לשמונים אחוזים מהסך הכולל. חסרים לנו אותם עשרים אחוזים נותרים שהופכים את הבניין לבלעל השראה ושהופכים אותו להצהרה בפני עצמו". את אותה אג'נדה אישית שלו מספר פרס שניסה לממש דווקא בתכנון של המבנה שקרוי על שמו ונועד להיות חממה ליזמות צעירה, גם זו שבתחום האדריכלות והעיצוב. בשיחה מעמיקה עמו מתברר שפרס היה שותף גם לתכנון הקמת המרכז כפי שהוא שותף גם היום בעשייה ובפעילות. הוא מגיע בכל יום למשרדו שנמצא בקומה השלישית של המרכז, משרד אותו תכנן ועיצב במו ידיו, ומארח קבוצות ואישים מהארץ והעולם.

אם שואלים את פרס איזו עיר בישראל היה משנה הוא מיד מתמקד דווקא בנגב, במצפה רמון. "מדובר באחד המקומות היפים ביותר בארץ והחלום הנוכחי שלי הוא למצוא שלושים אדריכלים בעלי שם עולמי שיבנו וילות במצפה רמון ויצרו בעיר מעין תערוכה קבועה ומתמדת של ארכיטקטורה מרשימה". ממצפה רמון ממשיך ועובר פרס ומספר שמכל הערים בעולם בהן ביקר התחבר במיוחד דווקא לפריז מבחינה אדריכלית ומבהיר שאת אותה אג'נדה של הצרפתים מנסה גם הוא לשמר – מבנים קונספטואליים ובעלי משמעות. זה בדיוק, אם שואלים אותו, מה שניסה לעשות במרכז פרס לשלום.

 

שמעון פרס
פרס במרפסת הבניין

 

בתכנון המבנה המרשים, שתוכנן קונספטואלית על ידי מסימיליאנו פוקסס ונבנה בישראל על ידי יואב מסר, ניסה פרס לשלב כמה שיותר אמצעים סמליים שמחברים בין יפו ותל אביב, בין ערבים ליהודים ובין רוח ותיקה לצעירה. מהלשכה האישית שלו מוביל אותנו פרס במסדרונות המבנה, דרך האודיטוריום והמרשים ועד לחדר האהוב עליו – הספריה. "אין ספריה יפה כזו בכל העולם", הוא מדגיש בזמן הסיור, "זה פשוט בניין יפהפה בעיניי ואם לומר את האמת, לא תיארתי לעצמי שזה יצא כל כך יפה".

 

במסגרת פרויקט "55 המבטיחים" של בניין ודיור זכה שמעון פרס באות הוקרה על פועלו לקידום יזמות צעירה בתחום האדריכלות ועל כינון מבנה ארכיטקטוני בעל שם עולמי. מי עוד זכה באותות ובפרסים במסגרת פרויקט המבטיחים לשנת 2015? לרשימה המלאה לחצו כאן>>

 

שמעון פרס הספריה היא החלל האהוב על פרס

 

שמעון פרס וחדוה אלמוז
עורכי בניין ודיור בסיור עם פרס במרכז

 

שמעון פרס

533
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...