פרויקט עיצוב מסחרי מאתגר: איך מעצבים בית ספר לעיצוב?

כשהמעצבת עדי ורמוס סיימה את לימודיה כמצטיינת בסטודיו 6B, בית הספר לעיצוב ודיגיטל, היא צורפה לתוכנית המנטורינג היוקרתית של הסטודיו. אך במקום לעצב דירת מגורים "רגילה", האתגר שנבחר לעדי היה מרשים עוד יותר, לתכנן ולעצב בית ספר לעיצוב עבור הסטודיו בו היא למדה בעצמה.

איתי בנית

שטח הסטודיו: 190 מ"ר +מרפסות 117 מ"ר

עיצוב: עדי ורמוס ואדר' מיקי בן גן

ייעוץ: אדר' אמיר נבון

כשעדי סיימה את לימודי עיצוב הפנים בסטודיו 6B, מיקי בן גן, אדריכל והבעלים של הסטודיו, בישר לה שהיא נבחרה להיכנס לתוכנית המנטורינג של הסטודיו. אך במקום לעצב דירת מגורים, הסטודיו מייעד לה פרויקט עיצוב חלל מסחרי, והיא זו שתעמוד מול האתגר של עיצוב ותכנון הסניף הצפוני החדש של סטודיו 6B – בית הספר לעיצוב ודיגיטל. כל שנותר היה להמתין עד שימצא הנכס המתאים לסניף החדש שיפתח בחיפה.

לאחר חיפושים רבים, נמצא החלל המתאים ביותר לכך והגיעה העת לסגירת המעגל עם הסטודיו. במהלך התקופה עדי הקימה עסק פרטי לעיצוב פנים וצברה ניסיון רב. כשהחל פרויקט עיצוב הסניף החדש, היא הגיעה אליו כמעצבת מנוסה עם ידע וכלים תואמים לעצב חלל מסחרי, שיהווה השראה לסטודנטים שילמדו בו.

עיצוב בית ספר לעיצוב

עיצוב בית ספר לעיצוב ודיגיטל

עיצוב בית ספר לעיצוב

אחת מתוך ארבע כיתות הלימוד שעוצבו בבית הספר לעיצוב

2-9-2.png

מתחילים מאפס

נתוני הפתיחה לפרויקט היו: מבנה חדש המיועד להייטק בחיפה, מעטפת של קירות מסך, ריצפה ותקרת בטון. זהו. את השטח הגדול עדי החליטה לחלק לארבע כיתות לימוד, לובי, מזכירות, משרד מנהלת, מטבח וספרייה, ובין כל אלה לעצב מקומות למפגשים חברתיים ומנוחה לסטודנטים ולמרצים.

קירות שקופים, רצפה ותקרה היוו את הבסיס לעיצוב בית הספר לעיצוב

1-8-2.png

קופסא בתוך קופסא

במטרה ליצור מקום בו הלומדים והמלמדים ייהנו לשהות ולחזור אליו בכול יום מחדש, חלוקת השטח לחללים הייעודיים נעשתה באמצעות קירות, להם נוספו 20 פרטי נגרות שונים ששימשו בין היתר גם אמצעי להגדרת חדרים ואזורים, לדוגמה, משרד המנהלת שנמצא בסמוך לקיר המסך החיצוני, לפיכך הוא עוצב כ-  "קופסא בתוך קופסא", בה נפער חלון בקיר הפנימי דרכו חודר אור יום והנוף.

מה זה בעצם עיצוב מודרני – לחצו כאן >>

דרך חלון שעוצב בקיר הפנימי חודר פנימה אור יום בהיר

8-7-2.png

כדוגמא נוספת משמשים שולחנות הלימוד שעוצבו בצורות שונות, שמציירות חוויית למידה משתנה, בהתאם לצורת הכיתה ואופי השיעור הספציפי.

החללים השונים עוצבו בהתאמה למהות הלמידה בהם - לדוגמה: כניסה לכיתה במגמת עיצוב אופנה

4-6-2.png

הפכים משלימים

אחרי חלוקת השטח לחללים הייעודיים, הגיע שלב בחירת הקונספט העיצובי. מקור ההשראה שהוביל את עדי לאורך כל פרויקט עיצוב בית ספר לעיצוב היה: הפכים משלימים: רך וקשה, מעוגל וישר, חשוף ונסתר, חם וקר, פונקציונלי ואסתטי, טבעי ומלאכותי, ישן וחדש.

מגמת ההפכים מתגלה כבר לכניסה, מול הספרייה, על רקע לבן צבעוניות עזה, על ספסל הישיבה כריות ומשענות גב רכות

3-8-2.png

מטבח מודרני בטעם של פעם

היות ואת העץ, חומר הגלם בנגרות, ניתן לעבד בקלות וטווח היצירתיות בו רחב עד כדי אומנות, המטבח והמזכירות זכו לטיפול מיוחד. שניהם פוסלו בהשראת סגנון מבני הבאוהאוס.

המטבח שיוצר מעץ, עוצב בקווים האופייניים לסגנון הבאוהאוס

6-7-2.png

דרומה, מערבה וצפונה

סביב המבנה של הסטודיו מרפסות רחבות ידיים שמשקיפות, דרומה לכיוון הרי הכרמל, מערבה לעיר חיפה ולים וצפונה למרכז המפרץ החדש – כל מה שנותר לעשות היה לרהט את המרפסות בריהוט גן שיעניק אווירה נעימה בהפסקות, בדומה לאווירה בבית קפה.

קטע מהמרפסת שמקיפה את המבנה ממנה ניתן להשקיף על פסגות הרי הכרמל

7-8-1.png

 שער הכניסה לבית הספר

הלובי עוצב תוך הבנה שהוא שער כניסה לבית ספר לעיצוב – כזה שצריך להיות מרשים, יפה, נעים ומזמין. צבעוניות עכשווית, אך חמה ורכה, מגלה חזיתות מרשימות שמאחוריהן מוסתרות רוב מערכות התפעול ומקומות אחסון. דגש מיוחד הושם על תכנון התאורה, זאת על מנת שהחלל יואר היטב במשך שעות האור והחשיכה.

תוכנית המנטורינג

שולחן המזכירות בכניסה לבית הספר לעיצוב עוצב בדומה למטבח בהשראת סגנון הבאוהאוס.

5-6-1.png

סטודיו 6B

תוכנית יחידה מסוגה המעניקה לבוגרים נבחרים בקורס עיצוב פנים בסטודיו 6B אפשרות לקבל פרויקט אמיתי ולעצב דירה בתחילת דרכם כמעצבים. הפרויקט נעשה בליווי ותמיכה של צוות הסטודיו, כולל את כל שלבי העבודה מתכנון ועד ביצוע: עבודה מול קבלנים, ספקים ולקוחות, התמודדות עם תמחור וכמויות. הפרויקט מהווה מרכיב משמעותי בתיק העבודות של הבוגרים.

רשימת ספקים חלקית:

קבלן מבצע: שלום י.ע.ר. כרמל פרויקטים

ריצופים וחיפויים: TR טופולסקי רצף

מחיצות ודלתות זכוכית: עמית מערכות

ריהוט חוץ: פיק אפ

לעיצובים נוספים של חדרי עבודה – לחצו כאן >>

 

בודק...