המקום: מלון הבוטיק The Poli House, נחלת בנימין 1, תל אביב
מספר חדרים: 40
מי שהוא תל אביבי בנשמה בטוח מכיר את "בית פולישוק" ההיסטורי – בניין הבאוהאוס האייקוני בעל החזית המעוגלת, החולש על כיכר "מגן דוד" שבלב הפועם של תל אביב – שנבנה על-ידי האדריכלים שלמה ליאסקובסקי ויעקב אורנשטיין בשנת 1934, בהזמנת יהודה פולישוק כחלק מ"העיר הלבנה".
בשנת 2011, מגזין "בניין ודיור" חגג עשרים וחמש שנים לקיומו. מעצב העל קרים ראשיד הגיע למסיבה כדי ג'יי, ושם נעשה החיבור הראשוני בינו לבין החברה היזמית שרכשה את בניין פולישוק שהיה נטוש. לאחר המפגש בין היזמים ובין ראשיד, שתמיד חלם לעצב במתחם העיר הלבנה בתל אביב, הדרך לפתיחת מלון בוטיק במקום הייתה סלולה, ואכן, בימים אלה הבניין ההיסטורי פותח את שעריו בימים כמלון הפוליהאוס (The Poli House). אז מה מחכה לכם שם?
בעת עיצוב הפרויקט, עבד ראשיד לצד משרד האדריכלים המקומי, שהופקד על הצד האדריכלי של הפרוייקט כולל שימור ושחזור המבנה הישן, שמהווה נקודת מפגש של 6 רחובות בכיכר "מגן דוד". במקור הוא היה בניין משרדים ומסחר, ואף הכיל את בית הדפוס החשאי של האצ"ל. המסדרונות והמשרדים הפרטיים שהיו בו נותרו על כנם בתכנון החדש עבור בית המלון, וכן הקפידו לשמור על אותנטיות המבנה ולא לפגוע באלמנטים המבניים ההיסטוריים שבו. למשל, המדרגות היו חייבות להיות מקוריות, ועל כן שומר ושוחזר גרם המדרגות המעוגל והמרשים שבלובי. גם חיפוי האריחים הייחודי של הבניין שמר על צורתו המקורית.
בעיצוב הפנים, יצר ראשיד חוויה אורבנית מעוררת ואמנותית, כאשר הוא משלב בין עיצוב עתידני לבין אלמנטים נקיים ומרגיעים, המאפיינים את אדריכלות הבאוהאוס.
"אם עיצוב באוהאוס היה קיים היום, במאה ה-21, למה הוא היה גורם?", מנסה ראשיד להסביר את הקונספט העיצובי שבחר. "באוהאוס נשלט על-ידי מכונות במאה ה-20, הוא נע על פי כוח הטכנולוגיה ופחות על-פי האסתטיקה. היום, אנחנו שולטים במכונות ובטכנולוגיה. גאומטריה קפדנית עם עיקולים קלים ומראה טבעי מאחוריו זה תמיד יפה, אך עם זאת – כבר עברנו את השלב הזה ברמה האסתטית באמצעות הטכנולוגיה. מה שרציתי ליצור בחלל הייחודי של 'פוליהאוס' והתחושה שהוא יעביר זו האומנות. רציתי להעביר דרך העיצוב את העולם הדיגיטלי בו אנחנו חיים, במיוחד בתל אביב. רציתי להעביר את האנרגיה החדשה שזורמת בעיר. אנחנו בדרך כלל מדברים על העבר כהשראה, אך התרבות של תל אביב נסובה כולה סביב 'לחיות את הרגע'. מלון פוליהאוס ממחיש בדיוק את זה, אנרגיה ואהבה של החיים לתוך הפונקציונאליות של בית המלון, הפיכת הרגש למוחשי", הוא מסכם.
צילום: יעל אנגלהרט
צילום: יעל אנגלהרט
הטכנולוגיה המודרנית יושמה גם בתכנון מבואת המעליות הייחודית המחופה מסכי לד, שמציגים תנועה בלתי פוסקת של אלמנטים ויזואליים וטקסטואליים משתנים, בהשראת המלון והעיר תל אביב.
צילום: יעל אנגלהרט
צילום: יעל אנגלהרט
הרחובות השוקקים והצבעוניים סביב בית המלון היוו את הנוף עבור הרישומים של ראשיד בתכנון עיצוב בית המלון. דוגמא לכך הינו קיר באורך 20 מטרים בקומת הכניסה של המלון, המציג את תהליכי היצירה של ראשיד בגווני ירוק, כחול, צהוב וורוד.
הסוויטה הבולטת מבין 40 חדרי המלון היא "הסוויטה המעוגלת" (Circle Suite), הממוקמת בפינת הבניין וחולשת דרך חלונות פאנורמיים על הכיכר השוקקת שמתחתיה. ואם הנוף הזה לא מספיק, תמיד תוכלו ליהנות ממנו עוד יותר מבריכת האינפיניטי שעל הגג עם כוס משקה ביד. עכשיו, אחרי שהוא הגשים את החלום הזה, וכפי שהוא נוהג לעשות עם כל אחת מהארצות בהן הוא בונה או מעצב, קעקע ראשיד סמל על זרועו השייך לתל אביב, שעליו הוא אמר כך: "Israel is a strong country surrounded by war. Strong in technology, inpharmaceutical, strong in living in the moment", ובתרגום חופשי: "ישראל היא מדינה חזקה מוקפת במלחמה. חזקה בטכנולוגיה, חזקה במדע הרפואה, וחזקה בלחיות את הרגע".
הקעקוע על הזרוע – לכבוד העיר תל אביב. צילום באדיבות קרים ראשיד
נורא ואיום!!!
מהמם ועדכני!! ואווו
בא לי להתארח שם!!!
איזה גאון ואיזה שילוב צבעים מדהים, צריך המון דמיון לקונספט כזה. אוהבת מאוד