ככל שמתקרבים למרכזי הערים הגדולות, מצטמצם מטראז' הדירה, ורבים מוצאים את עצמם חיים בחללים קטנים ומינימליסטיים אותם יש לנצל בחוכמה. למרות הגודל והדחק יש דרכים ליצור אשליה של גודל במרחב הקטן ולעזור לו להיראות מרווח יותר.
1. צמצום רהיטים
כדי למעט ברהיטים ובכל זאת להשיג את תחושת הנוחות המרבית, אפשר לבחור בספה אחת שבצידה שזלונג ולהימנע ממערכות ישיבה עמוסות, הכוללות ספה תלת מושבית, ספה דו מושבית וכורסאות. מילת הקסם כאן היא לצמצם.
אדריכלות ועיצוב: studio dash. צילום: שירן כרמל
2. משחקי שקיפות
אפקט ה"להיות עם ולהרגיש בלי" מדבר בדיוק על רהיטים שקופים, שנמצאים בחלל אך נראים כאילו הם אינם שם. אפשר לראות דרכם את מה שנמצא מאחוריהם, ונוכחותם קלילה, מאווררת, זורמת ונותנת הרגשה שהחדר לא מלא.
עיצוב: אוסי וגלי – תכנון, עיצוב והלבשת הבית. צילום: דנה סטמפלר עשהאל
3. הגובה כן קובע
במקום רהיטים מסיביים וגדולים שחוסמים את המעבר ואת הראייה, בוחרים ברהיטים נמוכים המותירים את החלל ואת המרחק לתקרה מאווררים יותר.
עיצוב: מעיין פיינשטיין. צילום: אילן ספירא
צילום: Anita Brandt מתוך האתר https://boligpluss.no
4. כמה שיותר דק ומדוקק
כשלרהיטים יש רגליים מאורכות ודקיקות, מתקבל אפקט ויזואלי של מרחב לא דחוס. ידיות דקיקות ולא מלאות או משענת שנותרים בה שדות ריקים הם הרהיטים הנכונים לחלל קטן.
אדריכלות ועיצוב: studio dash. צילום: שירן כרמל
5. חלל עם מראות
כמו חלון גדול שמכניס אור וחוץ פנימה וגורם לחדר להיראות גדול יותר, כך גם מראות משקפות את החלון או האור מולן ו"מכפילות" את החלל. מראה קטנה תשכפל חלק קטן, ומראה גדולה – חלק גדול, לכן כדאי להביא בחשבון מה יהיה הכי טוב לחדר.
מראה של "טורקיז האוס". צילום: חגית גרוסמן
6. ישיבה מול נוף ולא מול קיר
כפי שצוין בנוגע לחלון, שתורם רבות לתחושת הגודל, כך ניתן למקם את הרהיטים מולו במקום מול קיר ולהרגיש כאילו הסלון ממשיך אל הנוף. ככל שתחילתו של החלון קרובה יותר לרצפה, כך האפקט שיושג יהיה גדול יותר.
עיצוב: ציפי יעבץ חן, סטודיו MyTemastudio. צילום: שי אפשטיין
7. תאורה טבעית ומלאכותית
גם אם אתם מאוהבי הרומנטיקה וחוסכים בתאורה למען האווירה, בחללים קטנים יש חשיבות למקורות אור רבים – אם לא טבעיים, לפחות מלאכותיים מהתקרה, מהקירות או מהרצפה.
אדריכלות ועיצוב: studio dash. צילום: שירן כרמל