הכול מתחיל בסידור השולחן לראש השנה
כדי לארח נכון בערב ראש השנה צריך לחשוב לא רק על היופי של השולחן, אלא גם על היכולת שלו להכיל את כל מה שנדרש: אורחים, מנות, כלים, וגם את הילדים שתמיד מוסיפים שמחה ותנועה מסביב. מומלץ להקצות לכל סועד מרווח של כ־60 ס״מ, כך שיהיה מספיק מקום להניח צלחת עיקרית, צלחת קטנה נוספת, סט סכו״ם מלא, כוס מים וכוס יין, מבלי ליצור תחושת צפיפות. בארוחות חג מרובות מנות, ההכפלה של כלים וסכו״ם מחייבת משטח רחב ויציב, כזה שיוכל לשאת הכול בלי להיראות עמוס או להכביד על האווירה. הכיסאות צריכים להיכנס בצורה חלקה מתחת לשולחן ולהשאיר לפחות 30 ס״מ בין המושב לגובה השולחן, כך שהישיבה תהיה טבעית ונעימה גם למבוגרים וגם לילדים.
בחירה נכונה של שולחן אוכל יכולה לפתור חלק גדול מהאתגרים האלה. השולחנות של ZAGA תוכננו במיוחד כדי להתמודד עם אתגרי אירוח רבים: הם נפתחים בקלות, באופן מודולרי ומבטלים את הצורך המייגע בחיבור שולחנות, בכיסאות שאינם באותו הגובה או בטרחה פיזית קשה, ומבטלים את הצורך בחיבור שולחנות מאולתרים. כך, תוכלו ליהנות מחלל אחד מרווח, מסודר ואלגנטי שיכול להכיל את כולם, גם את מי שמצטרף ברגע האחרון.
שולחן עגול מחזק את תחושת הקרבה והאינטימיות בין הסועדים, שולחן ופינות אוכל מלבניות מתאימים למי שמחפש סדר ברור ואלגנטי, וקונסולה נפתחת מספקת את הגמישות הדרושה בחללים קטנים כדי להושיב גם את מי שמצטרף ברגע האחרון. כשכל אלה מתוכננים מראש, השולחן הופך לא רק למקום של אוכל, אלא למוקד של חוויה חגיגית ומשפחתית שמתחילה בנוחות ונמשכת אל תוך הלילה.

כאן נכנס לתמונה גם סדר הישיבה: מי יושב ליד מי כדי להבטיח שיחה נעימה וזורמת, ואיך מסדרים את השולחן כך שכולם ירגישו חלק מהאירוע. מעבר לכך, יש את האתגרים הקבועים שכל משפחה מכירה הנגישות להגשת המנות ולפינוי הכלים, המקום הדרוש לכל סועד, וההתאמה של הכיסאות לגובה השולחן כדי שהישיבה תהיה לא רק יפה אלא גם נוחה לאורך כל הערב.
גם הילדים צריכים התייחסות מיוחדת בסידור. במקום להתמודד עם אתגרים כמו כיסאות לא יציבים או בגבהים שונים חשוב להכין עבורם כיסאות מתאימים לגובה השולחן או מתאמים לכיסאות קיימים, כך שלא יצטרכו להתאמץ להגיע לשולחן או לצלחת. בנוסף, כדאי להניח לילדים סט כלים ייעודי שלא נשבר עשוי מלמין, פלסטיק איכותי או במבוק כך שהם ירגישו חלק מהשולחן החגיגי אבל ההורים לא יצטרכו לחשוש משברים או תאונות קטנות. מומלץ גם להושיב אותם בקצה השולחן כדי לאפשר להורים גישה נוחה יותר.
מעבר לכך, יש לחשוב על הגשה ופינוי: כלי ההגשה צריכים להיות נגישים לכל ארבעה עד שישה סועדים, וצלחת ראש השנה עם התפוח בדבש, הרימון, התמר ושאר הברכות צריכה להיות ממוקמת במרכז השולחן כך שתהיה נגישה גם לילדים. קעריות אישיות לדבש או כלים קטנים ליד כל צלחת ימנעו בלגן ויאפשרו גם לקטנטנים להשתתף בטקסי החג בנוחות.
כאשר הסידור מתוכנן כך שכולם – מבוגרים וילדים – יושבים בנוחות, יש מספיק מקום לכלים והאוכל זורם בקלות, נוצרת חוויה חגיגית שמאפשרת להתמקד במה שחשוב באמת: הברכות, השיחות, והתחלה חדשה לשנה הקרובה.
טיפ ממעצבת פנים: אחד הסודות החשובים בעיצוב ואירוח הוא להבין שהשולחן צריך לעבוד בשבילכם כל השנה: בשגרה, שבתות וחגים. רוב המשפחות לא זקוקות לשולחן ענק ביום־יום, אבל בערב חג כמו ראש השנה, כשמצטרפים עוד ועוד אורחים, השולחן הופך למרכז החגיגה. נגמרו הימים של חיבור שולחנות מאולתרים, כיסאות שלא באותו הגובה והרמה פיזית קשה של ציוד.
כאן נכנסים השולחנות הנפתחים של ZAGA, שמביאים איתם פתרון אלגנטי וחכם: שולחן הרקולס, למשל, הוא שולחן אבירים בעל נוכחות מרשימה, שאינו זקוק למפות או קישוטים אחרים. הוא נפתח בקלות לאורך של 6.25 מטרים ומכיל עד 30 אורחים סביבו. שולחן אמיגו מתחיל כשולחן אוכל עגול אינטימי ל־6 אנשים, ובחג נפתח לשולחן אובלי שמספיק ל־16 סועדים תוך שמירה על תחושת קרבה והנינוחות. הבחירה הנכונה בשולחן הנפתח לא רק חוסכת כאב ראש של "מאיפה נביא עוד מקום", אלא גם מאפשרת לכם להרגיש שאתם שולטים באירוח ביד מקצועית, עם שולחן שמשדרג את כל עיצוב השולחן לראש השנה.
