פינטרסטית מדוברת: חדרי שינה פינטרסטיים מושלמים

כבר לא מדובר בסגנון עיצוב זה או אחר, אלא בלה לה לנד של הרשת החברתית, הנועצת תמונות עיצוב שטופות אור וגורמת לכולם לרצות "בדיוק כמו זה". קבלו חדרי שינה שנראים כאילו נשלפו מהפינטרסט

 

חדר שינה לבןעיצוב וצילום: דבורה מינדל

 

 

כולם כבר יודעים, שכדי לקבל השראה לעיצוב מקישים כמה מילים בשורת החיפוש הפינטרסטית ומתחילים לגולל את העמוד. הפינטרסט, רשת חברתית מקוונת המאפשרת ליצור ולנהל אוספי תמונות, נתן משמעות חדשה לנעצים הזעירים והזניחים, הנגיש את העיצוב העולמי להמונים ולא רק זאת, אלא שגם טבע מושגים חדשים בעולם העיצוב והצילום.

 

 

 

משפט כמו "זה נראה כמו תמונה מהפינטרסט" הפך לסוג של מחמאה ומעביר דרך התמונה תחושה של חו"ל. "יש צילומים ועיצובים שמדברים בשפה פינטרסטית בגלל העיצוב, התאורה והפריימים", אומרת צלמת העיצוב מאיה חבקין. "המכנה המשותף בין התמונות שמדפדפים ביניהן הוא תאורת חלון שטופת אור, כשהחשיפה נעשית בהתאם לפנים החדר והחלונות 'נשרפים'".

 

חדר שינה לבן ושחורעיצוב: ורד מאיו ינקוביץ, סטודיו MYtouch. צילום: איתי בנית

 

לא פעם מבקשים מעצבים לצלם את הפרויקטים שלהם בלוק הפינטרסטי, שמזין את הרשת החברתית, אבל מאחר שבדירות הקבלן בארץ אין חלונות גדולים כאלה, מגייסים הצלמים אמצעי צילום מקצועיים כדי ליצור את אשליית החלונות הגדולים. "יש אופנה של צילום באובר חשיפה, מה שנחשב במשך שנים כטעות. רואים את זה בבלוגים, בהם כל אחד יכול להעלות תמונות שהוא מצלם בביתו תוך שימוש באור יום, וגם בצילומים בכלל. אם פעם הצילום היה בעל כללי חיתוך נוקשים, מאוד מדויק וטכני, היום שוברים נוסחאות ומצלמים Free Style".

 

חדר שינה עם קיר בריקיםעיצוב: קרן לבקוביץ. צילום: אורית ארנון

 

סביבת חיים כמו-פינטרסטית יצרה לעצמה הצלמת והסטייליסטית דבורה מינדל, שכל מי שרואה את ביתה אומר לה ש"היא חיה בפינטרסט". דירתה האילתית, המשמשת כלוקיישן לצילומי לייף סטייל, שטופת שמש, מעוצבת בסגנון נקי ולבן, עם רצפה באפור בהיר, ספות לבנות, פרזול שחור ואקססוריז מרטאן ועץ טבעי בצבעי חול. "עיצבתי את סביבת החיים שלי כפי שהיא מתאימה לי, כשההשראה הייתה סגנון ה-beach house הבוהמי, כיאה למקום שאני גרה בו", היא אומרת. "ככל שהשנים עוברות, אני מדויקת יותר בסגנון שלי, והוא גם שואב השראה מהסגנון הנורדי. כשאני מצלמת את הבית או את המוצרים ששולחים לי, אני בוחרת להציג אותם בסגנון הזה, אותו אני אוהבת ואיתו אני חיה".

 

חדר שינה רך עיצוב וצילום: דבורה מינדל

 

מי שרבים מהצילומים שלו מדברים שפה לבנה ומוארת, הוא צלם העיצוב והאדריכלות איתי בנית, שלדבריו סגנון העיצוב מכתיב את הצילום. "הפינטרסט הוא לוח ההשראה שלא היה קיים לפני שנים והוא הפך לנגיש וקל עבור מעצבים", אומר בנית, "הסגנון הנורדי, שלא היה קיים כאן ומשתקף ממנו, מכתיב עיצוב נקי ומינימליסטי עם צבעים נעימים ופחות חזקים. הצילומים נותנים מקום משמעותי לאור הטבעי, אבל צריך לדעת איך לעבוד איתו".

 

חדר שינה עם קיר סגול כההגם כשהחדר צבוע בסגול. עיצוב: אפרת שמי. צילום: איתי בנית

 

הרעיון המרכזי שהנחה את המעצבת נועה ארד בתכנון ועיצוב חדר השינה, הוא מקום בו תוכל להתנתק, לא רק להגיע אליו בלילה ולישון אלא לתת לראש ולמחשבות לנוח. שימוש בצבעוניות מונוכרומטית ורכה, כותנה וטקסטילים אווריריים, חפצים אהובים שאספה במהלך השנים – תורמים לתחושה של "חופשה בכפר" על אף שמדובר בחדר שינה בדירה עירונית לחלוטין. "הבחירות שלי נראו לא פעם תמוהות לחלק מהאנשים ונראה היה כאילו השימוש בחפצים אלו הינו ברירת מחדל או פתרון זמני עבורי", היא אומרת, "אבל הכניסה הנרחבת של אפליקציית פינטרסט ותמונות ההשראה האינסופיות מהעולם אליהן נחשפים היום לקוחות, מהווים מעין לגיטימציה לבחירות הללו ולמה שתמיד ידעתי ושילבתי בעבודתי". פינטרסט עבורה אינו רק מקור השראה, אלא כלי עבודה נוח ונגיש בעבודה. "בעזרת ייצוג ויזואלי ולא תיאור או הסבר כללי, קל הרבה יותר להבין רצונות ואהבות של אנשים ולהגיע יחד לשפה עיצובית המתאימה להם".

 

חדר ישנה עם וילון רךעיצוב: נועה ארד. צילום: גלית דויטש

 

 

מרכזית
2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חבל עותר לשלם למעצבת בשביל העתק הדבק

בית כמו בפינטרס
רעיונות כן,אבל "כמו כולם"- ממש לא. המון חדרים ובתים בארץ נראים כמו העתק/הדבק וחבל

int(0) cat: 594prof: 0
המלצות נוספות
בודק...