מדריך: כל מה שרציתם לדעת על מטבחי חוץ

מי קבע שחייבים לבשל רק במטבח סגור בתוך הבית? אם אתם אוהבים את האוויר הפתוח, יש לכם גינה או מרפסת גדולים תוכלו בקלות להקים שם מטבח חוץ מאובזר כהלכה. כך תעשו זאת

אלעד גונן צביה קזיוף

במדינה שטופת שמש כמו ישראל, סביבת החוץ, זאת הצמודה למרחב הביתי, מהווה ציר חשוב ומרכזי בשגרת החיים, שאינו נופל בחשיבותו מהמרחב הפנימי. בפרט עכשיו, כשהקיץ בשיאו אנחנו עושים בה הכל: מבלים עם המשפחה, החברים והאורחים, נהנים מהבריזה לעת ערב, מורידים קצת מהווליום של החיים ונהנים מארוחות טובות אותן אנחנו מכינים במטבח החוץ הצמוד שהפך כבר מזמן לאלמנט משמעותי בחוויית ה-OUTDOOR המקומית.

חצר של בית פרטי

חווייתיים, מקצועיים ועצמאיים מאי פעם: מטבחי החוץ מודל 2023 אינם נופלים מהמטבחים שבתוך הבתים

6-10.jpg
צילום: אלעד גונן | עיצוב: צביה קזיוף

הכירו את עולם מטבחי החוץ

מטבחי החוץ מודל 2023 הם חווייתיים, מקצועיים ועצמאיים מאי פעם. חלקם ארגונומיים ונתפרים על ידי המותגים בהתאם לצרכי בעלי הבית. לרהיט המטבח מתווספים מוצרי חשמל ובישול משובחים שהופכים את המערך המשולב הזה ליחידה גסטרונומית שאינה נופלת מהמטבח הביתי ובחלק מהמקרים גם לא ממטבחי השף של המסעדות הגדולות בארץ ובעולם. בתוך כך, העובדה שמטבחי החוץ החדשים מאובזרים באופן מלא מאפשרת לנו לארגן את כל הארוחה במקום אחד מבלי להתרוצץ בין האגף החיצוני לפנימי.

מטבח חוץ נייד

מטבח החוץ החדש הוא יחידה גסטרונומית לכל דבר

4-9.jpg
צילום: צחי קיבנשטיין | עיצוב: באדיבות ניגא שף FOR HOME, מטבח חוץ של המותג FOGHER

השמיים הם הגבול

ממש כמו במטבח הביתי, גם במטבחי החוץ החדשים השמיים הם הגבול מבחינת אבזור ואכן, ברחבי הרשת והחנויות הייעודיות ניתן למצוא של מוצרים נלווים. ככאלה הופכים המטבחים לא רק למפנקים, הקונסטלציה החדשה הופכת את העבודה בהם לפשוטה במיוחד  ומאפשרת למארחים להישאר באינטראקציה מלאה עם האורחים. בבתים רבים מקפידים לתכננן בצמוד אליהם גם יחידות בר מאובזרות שמעצימות את החוויה.

ומה לגבי העיצוב?

גם הוא עבר Upgrade של ממש וכיום ניתן לחפות אותם בחומרים שמשתלבים עם תפיסת העיצוב של הבית כולו- החל מנירוסטה, בטון מוחלק, דקטון, בריקים ואבן טבעית ועץ טיק, יחד עם זאת, המומחים בתחום ממליצים לתת את הדעת ולבחור חומרים שיחזיקו מעמד בתנאי האקלים הקיצוניים בישראל ובמקביל, שיהיו פרקטיים וקלים יחסית לתחזוקה.

מטבח חוץ מעוצב

אסתטיקה במיטבה: מטבח החוץ מהווה חלק אינטגרלי מהעיצוב

1-7.jpg
צילום: אלעד גונן | עיצוב: אדריכלית ליליאן בן שוהם

עתה, כשהקולינריה מהווה חלק חשוב ובלתי נפרד בתרבות האירוח הישראלית, ניכר כי הדרישה למטבחי החוץ האיכותיים רק הולכת וגוברת. אנחנו הישראלים לא מסתפק במוצרים שיאפשרו לנו להפיק את המנות הטובות ביותר, והאסתטיקה, העיצוב העדכני וטיב החומרים בהחלט נלקחים בחשבון.

זה מתחיל ברהיט המטבח ובגזרה זו אנחנו רואים השקעה מצד המותגים בעיצוב המוצר ובהנדסת האנוש בכדי שמרחב הבישול יאפשר תמרון ועבודה נוחה וחווייתית לאורך כל משך השימוש. בד בבד, אנחנו רואים גם יחידות מודולריות מנירוסטה, פנים וחוץ, שמבטיחות עמידות לאורך זמן.

ביחידות החדשניות ניתן לשלב כאמור מגוון גדול של פריטים שהופכים את הבישול לאיכותי יותר ומאפשרים לשמור על המטבח מסודר ונקי בכל רגע נתון. בולטים במיוחד משטחי הנחה והכנה נשלפים, מדיחי כלים ייעודיים, פחי אשפה נסתרים במשטח העבודה, תנורי מקצועיים שמאפשרים הכנה של מזון איכותי ושומרים על המנות חמות עד להגשה, מגירות קירור, מכונות קרח, אביזרי עישון בשר שאידיאליים לטכניקות בישול מגוונות- החל מצריבה ו'סגירת' נתח הבשר ועד לצלייה היקפית של עופות, דגים וירקות.

מטבח חוץ מעוצב

המותגים המובילים דואגים שמרחב הבישול יאפשר עבודה נוחה וחווייתית לאורך כל משך השימוש

2-12.jpg
צילום: באדיבות ניגא שף FOR HOME, מטבח חוץ FOGHE

ומה לגבי תכנון?

בדיוק כמו תכנון של מטבח פנימי, יש לדאוג שכל הפונקציות יעבדו יחד – אזור אחסון קר, למשל לבשרים, אזור עבודה חם (בישול וברביקיו), אזורים רטובים (מים) ואזורי יבשים (אחסון). רק שהפעם אין גגות ואין קירות ומה שמגדיר את גבולות המטבח הם המיקומים של אותן פונקציות. מטבח חיצוני לא צריך להיות גדול כמו זה שבבית. אם תדאגו להתכונן מראש בפנים, תוכלו להסתפק במטבח קטן בחוץ.

בשלב התכנון תוכלו למקם את המטבח קרוב למטבח הפנימי, כדי שגם אם תשכחו משהו, לא תצטרכו לרוץ יותר מדי. אבל לא קרוב מאוד, למען הבטיחות, וגם לא צמוד לחלונות הבית כדי לא להכניס את הריחות והעשן פנימה. אם תרצו את האורחים שלכם קרובים, ארגנו אזור ישיבה או בר קרוב לאזור הבישול, שיושיב אותם ממש לידכם בזמן שאתם עובדים במרץ להכין עבורם את האוכל. מים ומשקאות כדאי דווקא להרחיק מאזור הבישול. לא בצד השני של הגינה, אבל מספיק רחוק מאזור הבישול, כדי למנוע הפרעות בהכנות.

אפרופו חברים, יתרון חשוב במטבח חיצוני הוא שכאן האורחים מרגישים לפעמים צורך להיות שותפים גם בהכנות. אורך מטבח נוח וסביר ינוע בין 2.40 ל-3 מטרים, כשמשטח העבודה מתוכו יהיה באורך 1 מטר עד 1.20 מ' (אם מפחיתים גריל וכיור).

מטבח חוץ

קרוב, אבל ללא קרוב מידי. פינה חמה, תרתי משמע, למטבח החוץ בסביבת ה-outdoor | מטבח חוץ מבית ארטפרו - ברזל

3-9.jpg
צילום: רועי מזרחי

תאורה והצללה של המטבח

גשם, קור, רוח או אפילו יום לוהט במיוחד יהרסו לכם את החוויה. מקמו את המטבח מתחת להצללה כלשהי, למשל גג קבוע, פרגולה או אפילו שמשייה, אבל רצוי שלא יהיו מעל אזור הגריל בגלל העשן. אם אין ברירה, דאגו למאווררים שיסייעו גם לתחלופת אוויר. את אזורי הבישול יש להאיר, דבר שיאפשר לכם לארח לא רק בשעות היום אלא גם בחשכה.

מה הן הפונקציות הדרושות במטבח?

תכנון המטבח כולל מקום משטחי הכנה, כיור, כיריים לבישול, גריל גז, תנור, מקומות אחסון ואזורי הגשה וניקוי. צרו לכם מקום להניח את הירקות, את התבלינים ואת כל החומרים שאתם צריכים, או שפשוט תיגשו לגינת הירק החביבה עליכם והביאו משם את המצרכים.

באזור האחסון יש לדאוג למקומות לפחי אשפה או מחזור אשפה, ניירות ניגוב, כלים וחומרי ניקוי. יש לדאוג למקורות גז, מים וחשמל. אם שטפתם את הכלים בכיור שבחוץ ודאגתם גם לאזור ייבוש, האוויר יסייע בייבוש מהיר של הכלים וחסכתם בצריכת חשמל של המדיח.

תוספות מרנינות יהיו תנור אבן, בר משקאות נייד, ארון על גלגלים שאפשר להכניס הביתה בגמר האירוח. לצורך שכלול ושיפור אפשר לכלול גם מעשנת, גריל מעשנת, מתקני צלייה (פלאנצ'ה או היבאצ'י), סיר פויקה, ברז נשלף, מגירות תרמיות, תאים עם מקררים, מכונת קרח, מקפיא, מדיח ועוד. אין לכם תקציב למטבח החלומות שלכם? תכננו אותו כך שבעתיד תוכלו להוסיף לו אלמנטים נוספים.

מטבח חוץ ופינת ישיבה

ארגונומיה במיטבה גם בחוץ

5-12.jpg
צילום: אלעד גונן | עיצוב: צביה קזיוף
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...