מדריך: כיצד להפוך את המסדרון לבונבון?

נכון שהמסדרון הוא חלל לא מוגדר שבעיקר מחבר בין החדרים השונים בבית, אבל בהחלט אפשר להגדיר ולעצב את החלל הבעייתי הזה. כך תעשו את זה

אם אין לכם בית רחב ידיים עם הול גדול או מדרגות שמובילים לאזור חדרי השינה, אתם כנראה מתגוררים בדירה ויש לכם מסדרון. הוא יכול להיות קצר ומואר, שנטמע היטב בתכנון הדירה, אבל יכול להיות גם ארוך ואפל, ואז כדאי לדעת איך לטפל בו ולהתמודד איתו.

חיפוי קירות המסדרון

מאחר ומסדרון נועד רק למעבר ולא שוהים בו זמן ממושך, אפשר לייצר בו אמירה עיצובית על ידי צביעת הקירות בצבע מיוחד שלא הייתם מעזים ליישם בחדר המגורים, או להדביק על קירותיו טפט דומיננטי. אם אתם רוצים להיות ממש יצירתיים, תוכלו לחפות את הקירות בצבע לוח או במדבקת לוח וכך להרוויח גם אזור העשרה לילדים. אם צבעי הקירות במסדרון בהירים ושקטים, הניחו על הרצפה שטיח בעל נוכחות עיצובית, והרשו לעצמכם לבחור את זה עם הצבעים הכי נועזים שעליהם חלמתם תמיד. רק דאגו שיהיה יציב ולא יזוז או יחליק עם כל דריכה עליו.

חיפוי קירות במסדרון
צילום: עמית גרון, אדריכלות: משרד ליננברג אדריכלים, עיצוב פנים: מירב טולדו

תאורה במסדרון

יש לכם נישה או זכיתם במסדרון רחב מספיק? הציבו בצמוד לקיר קונסולה צרה ואבזרו אותה בחפצים, תאורה ותמונות. התאורה תיתן תחושה של מסדרון רחב יותר, ואם תוסיפו גם מראה, האלומות ישתקפו ממנה ויעצימו את האור.

כדאי שהמראה תהיה גדולה וכך תשיגו גם תחושה של הכפלת החלל. במסדרון עם תקרה נמוכה העדיפו גוף תאורה שהאלומה שלו פונה כלפי למעלה, כדי לשוות לתקרה יותר גובה. התקרה גבוהה במיוחד? תלו ממנה שנדליר ומשכתם את תשומת הלב לתקרה במקום אל הקירות הצרים.

באופן כללי אל תוותרו על תאורה במסדרון, רצוי צמודת קיר. היא לא רק פרקטית, אלא גם מוסיפה חן ועניין. חוץ מזה, עדיף להרבות בתאורה ולעמעם אותה בעזרת דימר מאשר להסתפק בפחות מדי אור.

מסדרון רחב או עם נישה גדולה מספיק, יכול לשמש אתכם לאחסון של בגדים, מעילים, מצעים, ספרים או נעליים. תוכלו להוסיף לו מדפים, ארון סגור בצבעים בהירים או ספסל ישיבה הנפתח לארגז.

 
תאורה במסדרון
צילום: אלעד שריג, עיצוב פנים: קרן אטלס דרור

אור טבעי במסדרון

אם יש אפשרות להחדיר אור טבעי למסדרון, לכו על זה. פערו פתח בקיר או השאירו דלת פתוחה למעבר אור ולמניעת תחושה של מנהרה חשוכה. עבור החדרים הצמודים למסדרון התאימו דלתות העשויות זכוכית חלבית, שתאפשר חדירת אור מן החדר אך עדיין תשמור על הפרטיות בחדר עצמו. אם תכנון הדירה מאפשר זאת, צרו מהקיר הנגדי, שלא משיק לחדרים, קיר זכוכית. לא יקרה כלום אם יראו דרכו את הסלון, את פינת האוכל או חלל ציבורי אחר. במקרה שהמראה החשוף לא עושה לכם את זה, מספיק שתיצרו באותו קיר חלונות גדולים ונמוכים.

אם אתם מצויים בשלב התכנוני, בקשו מהאדריכל סקיילייט (חלון בתקרה), תקרה גבוהה או אפילו שונה בצורתה, למשל אלכסונית או עם קורות עץ. השאירו מקום לתאורה נסתרת לאורך כל התקרה או בחלקים ממנה. התקרה תפיץ אור, אך ללא מקור הנראה לעין, ותעניק תחושת גובה.

מסדרון בבית פרטי
מימין: אדריכלות ועיצוב פנים: ליאור איילון, צילום: אלעד גונן וזאב ביץ | משמאל: צילום: עמית גרון, מעצב פנים – יענקלה צנקר

ומה קורה בקצה המסדרון?

קצה המסדרון הוא סופו של ציר תכנוני בבית, שלרוב רואים מתוך החלל הציבורי, ולכן חשוב לשים עליו דגש. אם קצה המסדרון שלכם הוא חלון, הוסיפו למרגלותיו ספסל ישיבה וסידרתם לעצמכם פינת ישיבה מוארת ויפה. אם הוא דלת של חדר, השאירו אותה פתוחה ואפשרו לנוף מהחלון לבצבץ. אם הקצה הוא קיר, התייחסו אליו כאל יעד עיצובי נוסף: תלו עליו יצירת אמנות, הדביקו טפט, האירו בעזרת תאורת אווירה דקורטיבית, העמידו עציץ או ואזה גדולים או הציבו כיסא מעניין אם המקום מאפשר זאת. נמאס לכם מאוסף הינשופים שפיארו את הסלון? הניחו אותם שם. יש לכם כלי נגינה ענקי וטרם נמצא לו אחסון מתאים? הנה לכם מקום ראוי. גם אם קצה המסדרון הוא בסך הכול פנייה להמשך החדרים, היוצרת קיר אלכסוני, דאגו לה באותן דרכים. אין דרך טובה מזו להפוך את המסדרון לבונבון.

מסדרון שפונה לבריכה
צילום: עמית גרון, אדריכלות: ורד בלטמן כהן, סטיילינג: מאירה סיטון

טיפים לתליית תמונות במסדרון

– זכרו, זהו רק מסדרון. לא מוזיאון להצגת כל אוסף התמונות שירשתם מסבתכם הציירת.

– בחרו מספר אי זוגי של תמונות, רצוי קטנות, ותלו אותן בגבהים שונים להוספת עניין.

– התקינו מדף צר במיוחד והניחו עליו תמונות בגדלים שונים, שגם ממוסגרות בצורות ובצבעים שונים.

– אם יש לכם מסגרת מלבנית, הניחו אחת לאורך ואת השנייה לרוחב, וכבר קיבלתם צורה שונה.

אז מה יש לכם בקצה המסדרון? שתפו אותנו בתגובות.
600MISDARON-234
600MISDARON-403
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...