גוונים מתכתיים במטבח תעשייתי
ערבוב העולמות שהתרחש בעיצוב בתים, משרדים, מסעדות ובתי מלון לא פסח גם על שיק המפעלים, שאומץ בחום על ידי מי שאוהב עיצוב מטבח תעשייתי ומראה תעשייתי בכלל. האנגרים הוסבו למשרדים או בתי מלון, שמרו על אלמנטים מקוריים כמו לבני בנייה או צינורות ישנים, ובתחום המגורים לופטים, דירות ובתים פרטיים עוצבו במיטב המסורת החלודה, המהוהה, שמדגישה חומרים מחוספסים או יחידות נירוסטה ממש כמו אלה המשמשים מפעלים בתעשייה ובתחום המסעדנות.
"העיצוב התעשייתי שובר בשנים האחרונות שיאים ונותן פייט של ממש לסגנונות הקלאסיים בזכות מראה נועז ובלתי שגרתי", אומרת יעל מוסקוביץ, מנהלת השיווק ומבעלי חברת ניגא שף FOR HOME, "הקונספט המחוספס והאורבני, שהחל להתפתח במקביל למהפכה התעשייתית ומושתת על אסתטיקה שמזכירה את זו ששבתי החרושת וסדנאות המלאכה, החל גולש לתוך הבתים ולחללי המטבח שמהווים בהם ציר חשוב, פרודוקטיבי ומרכזי". סגנון העיצוב של המטבח התעשייתי מאופיין בחלל פתוח ובתקרות גבוהות, אבל לא רק בבתים מרווחים ובאופן ספייס ניתן לאמץ את המראה, אלא גם בדירות קטנות יותר – כל עוד הן כוללות מאפיינים של העיצוב התעשייתי.
מרקמים וחומרים גסים
עצים גולמיים או פסי מתכת שמופיעים בקורות קונסטרוקטיביות, צינורות, רשתות ברזל אבן מקורית ובטון בעל מרקם גס בקירות, בתקרה או ברצפה משתלבים עם המראה החלק אך המתועש של הפלדה והנירוסטה. בעיצוב מטבח תעשייתי יאופיין הסגנון בגופי תאורה מברזל, נחושת או פליז על רקע קירות מבטון חשוף או קירות עם בריקים, בין אם הם מקוריים ובין אם נרכשו בחנות. ריהוט עץ בגימור לא מהוקצע מעניק מראה מחוספס, שתואם את הלוק הלא גמור או הסמי-מלוכלך במפעל.