מרחב האירוח הוא החלל הראשון שרואים בבית ישראלי: הסלון גדול ופתוח מול הכניסה, המטבח צמוד אליו. לעיתים בפתיחות מקסימלית ולפעמים הוא סגור בנישה, ובין לבין מצויות פונקציות נוספות כמו מבואת כניסה פנימית ופינת אוכל. כשמתעורר הצורך בשיפוץ חלל מגורים, הוא נעשה לרוב בכל המרחב מכיוון שכל אלה קשורים זה בזה. השפה העיצובית המתבקשת היא אחת, הצבעוניות תדבר באותם גוונים והחומרים ישלימו זה את זה.
מאחדים בין הזירות: כך תהפכו את הסלון והמטבח למקשה אחת מוצלחת במיוחד
אז מאיפה מתחילים? חשוב שתדעו: ממש לא חייבים לשבור קירות
בבניינים חדשים יחסית, בהם לא נדרשת החלפת צנרת או שינוי של התשתיות, ניתן לבצע מהפך דרמטי שלא ידרוש שינוי גדול. התכנון של רבות מהדירות בישראל הוא קבלני וככזה אינו מתמקד בדקויות ו/או מציע פתרונות יצירתיים, וודאי לא כאלה שתואמים את אורחות החיים הספציפיים של כל אחת ואחד מאיתנו. בחלק גדול מהדירות הללו יש אלמנט אחד ומרגיז במיוחד שמפריד בין הסלון למטבח- אנחנו מדברים כמובן על ארון המזווה המגושם שבחלק מהמקרים משמש גם כחדר כביסה. על מנת לייצר קשר בלתי אמצעי בין המטבח לסלון, כל שנדרש הוא לבטל את "החיה" הזאת שמסתירה את שדה הראייה ומשם הכל יהפוך ליותר פשוט.
כדי להדק ביניהן את הקשר עד כמה שניתן בין הפונקציות השונות מומלץ לבחון האם חזיתות המטבח והאריחים קולעים לתפיסת העיצוב הכללית של החלל הציבורי. לעיתים מומלץ לשנות את צבע החזיתות וגוון האריחים והמקרים הללו הם גם הזדמנות נדירה להוסיף שטחי אחסון במטבח שהיה ונשאר האזור הפעיל ביותר בבית.