פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

נפרדנו כך: מהפכים בחדר השינה שבאו מאהבה

חולמים על חדר שינה מהחלומות? עוד לא מאוחר לממש את החלום. שישה חדרי שינה שהתחילו בדיוק כמו החדר הנחבא והמבולגן שלכם, נפרדו מהמראה הישן והתחדשו במראה הרמוני ועדכני

מאת: לימור קלר

09/02/2016
חדר השינה ממלא תפקיד חשוב ביום יום הלחוץ והדחוס שלנו. הם משמשים עבורנו מקום להירגעות, למחשבות ולמימוש הזוגיות, גם אם זו טרם הפציעה לחיינו. כדי לדלות ממנו את הרצוי, יש להעניק התייחסות ראויה למצוי, ואם טרם עשיתם זאת בחדר שלכם, והוא נראה כרגע יותר כמו גיבוב של אוסף של סדינים על מצע שינה וחלון עירום - יש לנו כמה רעיונות בשבילכם. גם אתם יכולים להתחיל את השינוי, ואין יום יותר מתאים להתחיל מהיום.
 
חלל מרווח ואווירת מסע 

חדר שינה לא גדול, שהורכב מסט תואם של מיטה זוגית, שתי שידות צד, שידת איפור ומראה, היה חף מצבע ובעל חלונות עירומים, ללא אווירה או אמירה. בעלי הבית, זוג חובב מסעות ברחבי העולם, ביקשו חדר שקט, רגוע ורומנטי, מפלט מהמולת היום ומקום להניח בו את הראש - אבל שעדיין יהיה בו משהו שיבטא את אהבתם למסעות וטיולים. 
 
לחדר נבחרה פלטת צבעים טבעיים, גם מתוך התחשבות בעובדה שהדיירים ביקשו להישאר עם ריהוט העץ הקיים. לקיר גב המיטה נבחר טפט בגוון כחול פטרול מעושן עם דוגמה מעודנת של עלים. החלונות הישנים הוחלפו בחלונות חשמליים והולבשו בווילונות רומיים בהירים, שהוסיפו רכות. מנורת הקבלן הוחלפה בגוף תאורה עם אהיל זכוכית רקוע, שהוסיף טאץ' וינטג'י. חדר הארונות ביחידת ההורים היה צפוף ולא מאוורר, ומקומות האחסון בו לא הספיקו. עקב כך הוחלט לבטלו, ובנישה שנוצרה תוכננו שני ארונות קיר עם דלתות הזזה, העומדים זה מול זה, וביניהם מראת גוף ותאורה. תכנון זה חסך מקום ויצר תחושה של חלל מרווח יותר. החדר נצבע מחדש, והרצפה חופתה בפרקט כהה, שהדגיש את הגוונים הטבעיים שבחדר, השתלב עם הריהוט הקיים והעניק לו תחושת עומק ומראה אלגנטי. הקיר שבין החלון לארונות הוקדש לחוויות המשפחה ממסעות וטיולים בעולם.
 
אחרי. עיצוב: מירב פרלמן ויואלה בר טל. צילום: אורית אלפסי
 
וכך הוא נראה לפני. סט תואם של ריהוט עץ
 
 
סוויטה ברוח הפנג שוואי

סוויטת הורים בדופלקס כללה חלונות פינתיים ומאורכים, שלא אפשרו הצבה נינוחה ומאוזנת של המיטה הזוגית. בבית, שעוצב כולו על פי תורת הפנג שוואי, נעשו כל בחירות הצבעים, החומרים ואפילו כיוון המיטה כדי למקסם את פוטנציאל השפע של הבית ולהתאימו במדויק לדיירים. הפתרון העיצובי כלל תכנון של גב מיטה לכל אורך הקיר, שאפשר הסתרה של חלקו התחתון של אחד החלונות. בנוסף, התאפשר מירכוז של המיטה על הקיר, ונוצר איזון עיצובי. בתוך המגירות הוסתרו שקעי חשמל, כך שאפשר להטעין את כל המכשירים ועדיין לשמור על הסדר והניקיון.
 
אחרי. עיצוב: מיקה אלטר. צילום: לוסיאנה ברסלר
 
וכך הוא נראה לפני. חלונות גדולים ומיטה לא במקום
 
 
אשליה של גובה באמצעות וילונות 

זוג צעיר המתגורר בדירה שכורה ביקש להלביש את הבית בתקציב נמוך. חדר השינה, שהיה מבולגן, חסר אופי ומלא בחוטי חשמל ותאורה לא שמישים, תוכנן מחדש. כדי לאפשר מערך תנועה טוב יותר ולהעניק תחושה של "Master Bedroom", שונה מקום המיטה ושתי שידות הלילה. ארונית מגירות מאיקאה שודרגה באמצעות החלפת ידיות, וסיפקה מקומות אחסון חסרים. סביבה נוצרה פינה רומנטית, המוקדשת לזיכרונות משותפים של בני הזוג. קיר המיטה הודגש בצבע ויצר נקודת מיקוד. גופי התאורה משני צידי המיטה הוחלפו, ונבחר אהיל חדש למרכז החדר. וילונות כפולים הסתירו את חלונות האלומיניום, ונתלו מתקרה עד רצפה על מנת ליצור אשליה של גובה. לבסוף נרכשו מצעים לבנים, כריות נוי ושטיח שאגי בצבע שמנת לצד המיטה, כשגם מקום האבזור לא נפקד בעזרת נרות, מסגרות של תמונות, פרחים וסלסלות.
 
אחרי. עיצוב: דניאל שלייפר ושרית אבו, סטודיו "סיפורי בתים". צילום: שמעון יאיר כהן
 
וכך הוא נראה לפני. מבולגן ועירום
 
 
מיטה במרכז, כבלים בקיר

מיטה זוגית מיושנת ולא עדכנית הוצמדה לפני השיפוץ אל קיר החלון ולא ניתן היה להגיע אליה משני הצדדים - דבר שהפריע לרווחתם של שני בני הזוג. הממיר הונח על מדף מתחת לטלוויזיה, וכבלי חשמל השתלשלו מן הקירות בחוסר סדר. בחדר הרחצה הצמוד לחדר השינה עמד כיור בודד, שלא סיפק מקומות אחסון. 
 
לאחר השיפוץ עוצב חדר בסגנון רומנטי ורגוע, ובתכנון החדש הוצבה המיטה במרכז החלל, כך שהתאפשר מעבר משני צידיה. מתחת לטלוויזיה תוכננה שידה עם דלתות זכוכית אובלית, שם מוקמו הממיר ופרטי איפור והתארגנות יומיומית. החשמל, התאורה וכבלי הטלוויזיה סודרו והוסתרו בקיר. בחדר הרחצה הצמוד נוספו ארונית מתחת לכיור ומראה עם מידוף צד, ונוצרו מקומות אחסון נוספים.
 
אחרי. עיצוב: אריאלה ענבר. צילום: הגר דופלט
 
וכך הוא נראה לפני. כבלי חשמל משתלשלים מהקירות
 
 
פינת התרגעות לקפה וקריאה

חלל לא מנוצל בחדר השינה הפך לפינה מרגיעה ואינטימית באמצעות שזלונג זוגי מפנק, כריות, שמיכת התכרבלות ושטיח שאגי. לפני הספה הוצב שולחן צד, שניתן להניח עליו קפה של בוקר וספר קריאה בערב לפני השינה. לחדר השינה נבחרו גווני בז' ואקווה כדי להשרות אווירה של חופש. 
 
אחרי. עיצוב: דניאל שלייפר ושרית אבו, סטודיו "סיפורי בתים". צילום: שמעון יאיר כהן
 
וכך הוא נראה לפני. חלל לא מנוצל
 
 
הלבשה של עליית גג משופעת

עליית גג בבית נדחקה משימוש והוזנחה בשל התקרה המשופעת והנמוכה. כדי להפוך אותה לחדר של נערה מתבגרת תוך שימוש בפריטים לא יקרים, נוצל החלק הנמוך להעמדת המיטה. באזור השיפוע העמוק נבנה ארון עם שיפוע, שחלקו הקדמי הוא מגירות הפונות כלפי החדר, וחלקו האחורי הוא ארון מצעים הצמוד למיטה. כשפותחים אותו, הדלת הרחבה יכולה לשמש גם כמעין "שולחן מיטתי" להכנת שיעורים. הצבעים בחדר נבחרו בהתאם לאהבותיה של הנערה. הקיר בגב המיטה חופה בטפט, וכך גם חזית הקיר המשופע. וילון, שבחלקו התחתון חוזר על הפסים שבטפט, נתפר כדי לכסות את החלון ונתלה לכל אורך הקיר על מנת ליצור אשליה של חלון ארוך יותר מכפי שהוא באמת. 
 
אחרי. עיצוב וצילום: רקפת רבינוביץ
 
וכך הוא נראה לפני. שיפוע שהרחיק את בני הבית
 
 
 

עוד מהפכים "לפני ואחרי":
 

 


  • 3.
    מה יפה פה?(ללא טקסט)
    ארכי | (02/15/2016)    
  • 2.
    רק תנקו ותסדרו
    אלה | (02/14/2016)    
    החדרים די בסדר, אבל הבעלים שלהם לא ניקו ולא סידרו. זה הכל.
  • 1.
    סידרו את החדר...
    ש.ג | (02/14/2016)    
    זה לא חוכמה להראות לפני הכל מבולגן, ואחרי מסודר טחלס אין כ"כ הבדל רציני חוץ מהסדר..