פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

מצטמצמים על מנת להתרחב: עיצוב פתוח לפנטהאוז בהוד השרון

פנטהאוז בן 6 חדרים ויתר של 2 מהם כדי ליצור תחושת פתיחות ומרחב, יחד עם קיר זכוכית בחדר השינה, גופי תאורה שקועי בטון וסקלת גוונים ניטרלית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

צילום: נדב פקט

26/10/2017


הדיירים:
זוג בגיל השלישי
המקום: הוד השרון
השטח: 162 מ"ר + 65 מ"ר מרפסת קדמית, 50 מ"ר מרפסת אחורית
אדריכלות: לאה רובננקו
תכנון ועיצוב: אורלי אמיתי 

 
הדירה הינה דירת קבלן חדשה במגדל גבוה, ששודרגה ותוכננה עבור דיירים בגיל השלישי, שניהם בעלי מודעות לעיצוב ואסתטיקה. הדיירים עברו מבית פרטי גדול לאחר שהילדים בגרו ועזבו את הקן, והפנטהאוז תוכנן בהתאמה אישית לצרכים החדשים שלהם. המטרה הייתה לעצב דירה עם אווירה ביתית ואינטימית המשלבת חומרים טבעיים.
 
 
הדירה המקורית הייתה בעלת 6 חדרים, אך כדי ליצור מרחב ציבורי גדול ומפנק בוטלו 2 חדרי שינה וכך הפכה הדירה לדירת 4 חדרים. המטבח למשל הועבר למיקום חדש מול הנוף עם יציאה למרפסת הגדולה, במקום חדר ילדים שבוטל. כמו כן פינת האוכל נמצאת בחלל שצורף לסלון במקום חדר ילדים נוסף. חלל הציבורי של הדירה גדל ונפתח כולו אל מול הנוף בתוספת של 20 מ"ר.
 
התנאי של הדיירים למעבר מביתם הפרטי היה העברת קמין ברזל, ולשם כך אישר מהנדס הפרויקט פתיחת חור לארובה תוך חיזוק המבנה. בנוסף, כדי לא לאבד גובה בדירה, תוכננו גופי תאורה שקועי בטון באישור מהנדס הפרויקט - גובה הדירה 300 ס"מ והמטרה הייתה לא לאבד גובה עם הנמכה כוללת בגבס של כל התקרה עבור תאורה. 
 
הוחלט להשאיר את ריהוט הסלון כולל השטיח ופרטי ריהוט שנאספו במשך השנים משליחויות בעולם, בתוספת ריענון על ידי כורסתHOOP . החומרים שנבחרו לריהוט, בנוסף לגוון השחור, משולבים עם פרטי ברזל ועץ, עור חבל ובד ליצירת סקלת גוונים ניטרלית מונוכרומטית במטרה לקבל נוכחות ועצמה יחד עם ניקיון צורני ואלגנטי. שידת המערכות בקיר הטלוויזיה תוכננה למידות מערכת האודיו, הקיר הדומיננטי בסלון חופה בבריקים ישרים בגוון אפור בהיר.
 
 
 
המטבח בגווני אפור גרפיט בשילוב פורניר אגוז, כאשר המשטחים במטבח בוצעו ממשטחי דקטון, של חברת קוסנטינו,
בגוון אפור גרפיט בשם דומוס.
 
 
 
 
בפינת האוכל נרכש שולחן עם פלטת עץ ורגלי ברזל בשחור, ובנוסף נרכשה ספרית ברזל שחורה ודקיקה. להשלמת העיצוב נרכשה תאורה מינימליסטית קווית בסגנון ויביאה.
 
 
 
בחלל הציבורי בסמוך לכניסה לדירה תוכנן חלל אחד למעילים והשני לנעליים. דלתות הכניסה לחללים אלה בוצעו בציפוי אבן ציפחה כדי להתאים למראה הדרמטי הכולל. התכנון כלל הנמכות גבס עבור המיזוג וקרניזי גבס בפרופיל דק בסלון, כאשר בהנמכות הגבס מוקמה תאורת אווירה נסתרת. החלל הציבורי של הדירה רוצף באריחי גרניט פורצלן בגודל 90X90 ס"מ בגוון אפור בטון, כדי לתת תחושה של מרחב וניקיון בעיניים. 
 
סוויטת חדר השינה תוכננה בקפידה עד הפרט האחרון: הוחלט לרכוש מיטה חדשה בקווים מינימליסטיים, ולחפות את קיר ראש המיטה בבריקים לבנים כדי לקבל תחושה של סוויטה בבית מלון. כמו כן תוכננו עבודות גבס להסתרת ארגזי התריס ומסילות הווילונות, וכמובן שולבה בהם תאורה. הווילונות נבחרו מבד שקוף ועדין עד הרצפה, מה שמוסיף לתחושה הרומנטית, ובחדר הותקן פרקט גושני מעץ אלון. חדר האמבטיה תוכנן כפתוח לחלל חדר השינה, עם קיר מזכוכית שקופה עבור תחושת מרחב בסוויטה.
 
 
 
 
 
 
 
 

עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב תאורה:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע

  • 18.
    נתחיל בזה שמקלחת שקופה , גם בחדר שינה , זה לא לא לא !!! זה לחשוב עיצוב בלי לחשוב על הלקוח . ולדעתי זה מוציא שם רע לקהילת המעצבים והמעצבות . כי גם כשלקוח אוהב גימיק , תפקידה של המעצבת להסביר למה החיים עם הגימיק הזה לא יהיו קלים . כי מי שצריך לחיות עם העיצוב ביום יום , זה הלקוח !!! פרופורציות שגויות של גודל המראה בשירותי האורחים . הרצפה שם היתה צריכה להיות כהה יותר הניגוד עם הקיר השחור לא עובד לטעמי . הקיר השחור מקסים . התאורה מקסימה . והגימיק של המנורה התלויה בצד לא מתאים פה . יוצר עומס בצד אחד וריקנות באמצע . יוצר חוסר איזון . מעצבים ומעצבות , לפעמים הגימיק לא הכי חשוב . אם הגימיק בא על חשבון הקומפוזיציה , פגעתם בעיצוב של עצמכם .
  • 17.
    חדר שינה לא מובן,
    נתנאל | (11/09/2017)    
    טלויזיה ממוקמת בזוית אלכסונית למטה, הרהיט מתחת לטלויזיה מיותר גורם לצפיפות, העיצוב נראה קר לזוג בגיל השלישי. הצילומים יפים.
  • 16.
    (רואים אותו בתמונה השלישית). לא המיקום הכי הגיוני בעולם, אבל מילא.
  • 15.
    עיצוב ללא נשמה
    פלג | (11/08/2017)    
    ניכר שיש כאן מחשבה, תכנון ובחירה. אבל יש הרגשה של משהו שמאד "משתדל להיראות": לא חם, לא ביתי, לא נעים לגור או להתארח... אולי משעמם. לגבי נוחות המגורים בדירה - זה כבר עניין אישי. אני לא הייתי אוהב לגור שם.
  • 14.
    יש לשירותים גם צינור לשטיפה אני רואה, כך שאפשר אפילו להראות איך שוטפים טוב. האמת, אחד הדברים הדוחים שראיתי. הצינור הזה אחרי השימוש מטפטף באיזור הארון?
  • 13.
    למרות גודלו ולמרות ההרחבה
    קורא | (11/08/2017)    
    הבית נראה חנוק וכלל לא 160 מ"ר. בחלקים מהבית - עומס יתר מוגזם. קיר הבריקים מיותר לחלוטין!
  • 12.
    (רואים אותו בתמונה השלישית). לא המיקום הכי הגיוני בעולם, אבל מילא.
  • 11.
    חבל שנרשם גיל שלישי כי אז מעמיד את העיצוב בפני מבחן תואם לגיל השלישי. והוא לא. החלל הציבורי מחולק יפה והריהוט יפה אבל אולי היה עדיף במקום קיר הבריקים הלא קשור לכלום לשים טפט יפה ומחמם. ארונות הכניסה ופינת המראה נראים מצויין. תאורה יפה. במקום דלפק גבוה במטבח עדיף היה שולחן נמוך (יש חיבור בין יחידה גבוהה להמשך דלפק נמוך יותר) אני טרם בגיל השלישי אבל כבר לא נעים לי לשבת על דלפק. בנוסף נראה שאם יושבים שם זה חוסם מעבר למטבח והיה צריך להיות צר יותר. אני מצטערת אבל חדר השינה נראה כמו כשלון תכנוני. הארון לדעתי לא מספיק בגובה הנגיש. לטפס על סולם לכזה גובה ארון לא מומלץ בגיל שלישי. בנוסף אם יהיה (חס וחלילה) צורך בהרחבת הדלת לכסא גלגלים הוא מונע זאת. (בכל הדירה לא חשבו על זה...בגיל שלישי יש סיכונים במיוחד אם מטפסים על סולם למדפים הגבוהים ) . המעבר בין המיטה לקיר צר מדי. לפי התוכנית הוא בסדר אז אולי נבחרה מיטה המרחיקה מזרון מהקיר ולכן המעבר עכשיו צר. בנוסף קיר בריקים גם הוא גוזל כמה סנטימטרים ואולי עדיף טפט (כמו סוויטה נשיאותית שרצו. בסוויטות יש טפט או חיפוי עץ + ציור יפה מואר. ככה זה בסוויטות ! לא בריקים וגם לא וילונות גלילה) הדלפק מתחת לטלויזיה לא שימושי ולא יפה ועדיף היה שידת מגירות צרה וארוכה לאחסון נוסף. קיר הזכוכית עם השירותים מול חדר השינה????? ללא מילים. ואיפה הקמין?
  • 10.
    חדר השינה
    טל | (11/07/2017)    
    הארון הקטן בחדר ההורים מספיק ?
  • 9.
    המטבח
    שי | (11/07/2017)    
    לא מיועד אפילו להכנת חביתה...
  • 8.
    כל פעם מעצבים מפתיעים בטעם רע(ללא טקסט)
    יסמין | (11/07/2017)    
  • 7.
    ערבוביה כזאת של סגנונות כבר הרבה זמן לא ראיתי(ללא טקסט)
    דפנה | (11/07/2017)    
  • 6.
    לא אהבתי את הטעם והבחירות האישיות
    פיספוס של פנטהאוז | (11/07/2017)    
    מטבח לא יפה ולא פרקטי, ריצוף לא מרשים וממש סתמי, ריהוט דקיק, מודרני ושחור שחור שחור. בגיל השלישי הייתי מצפה לריהוט רך יותר, עדין ומפנק יותר מאשר הברזלים השחורים הישרים האלה, שמגיעים עד לתקרה, לתאורה. עם כל הגודל של הדירה, הדיירים נדחסו לתוך חדר שינה קטן וצפוף, לא מרשים בעליל, אבל עם אפשרות להציג מופע ראווה בעת עשיית הצרכים. הלוווווו? לכולם התרופפה הקופסא....
  • 5.
    נחמד ונעים. צילום אייכותי.
    יאיר | (11/07/2017)    
    עיצוב נחמד ונעים. אחלה צילום !
  • 4.
    מקסים - בטוב טעם(ללא טקסט)
    רוית | (11/07/2017)    
  • 3.
    נשגב מהבנתי-מה רומנטי בעשיית צרכיך לעיני בן הזוג(ללא טקסט)
    אסלה לראווה | (11/07/2017)    
  • 2.
    שלמות(ללא טקסט)
    חלי | (11/07/2017)    
  • 1.
    בכל מקרה יפה מאוד
    הדמיה?? | (11/07/2017)    
    אהבתי! בית חם שילוב מוצלח של צבעים וטקסטורות רק הואזות מעלות האבק בספריה רבות מידי ומיותרות אפשר במקום זה יותר ספרים ופחות קשקושים. עיצוב יפה בסהכ תהנו!