הפסח האישי שלהן: 5 מעצבות פותחות דלת לביתן

פינת האוכל בה מתכנסת המשפחה, המטבח הצח והלבן, רענון הספרים מהמדפים והוצאת מערכות האוכל החגיגיות מהארונות - הצצנו לפינות האלו בבתיהן של מעצבות פנים, שדאגו להן במיוחד לכבוד פסח

מדי שנה, אחרי שהחורף מתקפל והולך לו, והאביב מציץ מעבר לפינה, עונת השיפוצים נכנסת לתודעה והנה כבר נושפת בעורף. כולנו פתאום מתחילים לתכנן איזה קיר ייצבע, איזה ארון יוחלף ויקורצף ועל איזה שולחן יסבו בחג המתקרב ובחברתו של מי זה יקרה הפעם. תכונה זו היא הזדמנות מצוינת עבורנו להציץ לפינות בבית, אשר יותר מהשאר דורשות את תשומת ליבנו לקראת החג – ולכן יצאנו לביקור בית אצל כמה מעצבות פנים, שטיפלו בדיוק בנקודות החשובות הללו אצלן במרחב הפרטי.
אנרגיה חדשה 

הסלון של: עדי אזולאי. סלון ביתה של עדי עוצב מתוך מטרה ליצור מרחב רענן, קליל ומינימליסטי, ולכן שולבו בו חומרים טבעיים וצבעים מאוזנים וניטרליים עם זריקות של צבע.
משמעות הסלון עבורי בפסח: "האביב הוא התקופה שבה מתחיל הדגדוג באצבעות להתחדשות ולרצון בתנועה אחרי החורף העצל. כמה ימים לפני ערב החג אני קמה בשעת בוקר מוקדמת, מלאת עזוז והשראה לשינוי. אני מוצאת את עצמי מזיזה, סוחבת, מנקה, זורקת, מתבוננת, מאשרת וזורמת עם היצירתיות של השעות הקטנות. מה שמנחה אותי הוא יצירת סלון שבו אנשום לרווחה ואזרק לי על הספה לרגע של נחת כשהפנים הם לכיוון החוץ: לאור ולאוויר. השינוי בבית מביא איתו אנרגיה נקייה וחדשה ממש כאילו עברתי לדירה אחרת. המסר שלי הוא להעז ולא לפחד, כי יבוא משהו חדש".
סלון שטיח בית Home-styling by adi azoulai. צילום: עדי רז
קלילות ושונות

פינת האוכל של: לירון סער, סטודיו פרי. בפינת האוכל של לירון שולחן עץ עתיק וקלאסי, שנקנה בשוק הפשפשים, ומשטחו העליון משובץ בדוגמה תלת ממדית. לידו כיסאות מודרניים שונים: כיסאות פלסטיק של פנטון, כיסא ברזל צבוע לבן וכיסא צהוב של חברת קפליני. מהתקרה ממורכזת אל השולחן מנורות בלון בצהוב ובאפור מהביטאט. הכיסאות המודרניים ומנורות הבלון משדרים אווירה קלילה והומוריסטית בניגוד לשולחן העץ הקלאסי.
משמעות פינת האוכל עבורי בפסח: "החג הוא זמן להתכנס עם המשפחה מסביב לשולחן האוכל, המבוגרים והקטנים, הקלאסי והמודרני, הישן והחדש. גם כל אחד מכיסאות האוכל שונה, כמו בני המשפחה שלי ושל כולם – שונים ומשלימים".
מטבח פינת אוכל לירון סער, סטודיו פרי. צילום: מורן אוקון, סטודיו פרי
עדינות ורוגע

המטבח של: שירי לוי. המטבח של שירי עוצב בקו נקי ומודרני, המשלב "קיר גבוהים" לאחסון מקסימלי ומגירות רחבות המאפשרות נוחות יום יומית. למטבח גימור צבע משי מט, ועיצובו העדין והרגוע מאפשר סטיילינג חופשי בהתאם לאופי הדייר, כך שתמיד מתקבל מראה שונה בכל חלל.
משמעות המטבח עבורי בפסח: "בשל היותו מטבח עם ארונות גבוהים כלי הפסח מאוחסנים במידוף העליון והנגיש פחות ביום יום, מעל קו המקרר. בפסח הסדר מתהפך לשבוע ימים, והכלים נכנסים למגירות רחבות הנגישות לכל בני הבית. צבעו הלבן הצח של המטבח עם החזיתות החלקות והמראה הנקי מעצים את תחושת החגיגיות בתקופת החגים. בנוסף, תכנונו, שמתייחס לאחסון רב, מאפשר לי לשמור על שיש נקי המשרה אווירת רוגע, ניקיון וסדר".
מטבח שחור לבן שירי לוי. צילום: דימה חבר
זמן רענון

הספרייה הביתית של: טלילה וקנין. הספרייה של טלילה תוכננה מתוך רצון לאכלס כמה שיותר ספרים וגם לתפקד כארון בפינת האוכל והקפדה על שמירת סגנון אחיד עם המטבח הכפרי פרובנסי הפתוח ממול. הספרייה, שאורכה 3.20 מ', צבועה בשלייפלק, ומלפניה שולחן ארוך מעץ אורן. מעבר לספרים, יש מקום אחסון רב בחלק התחתון, למשל למערכות אוכל לפסח, מפות שולחן וספרים נוספים.
משמעות הספרייה עבורי בפסח: "החג הוא הזדמנות עבורי לרענן את הספרייה הביתית, להוציא את הספרים שלא נקראו, לאבק אותם ואת המדפים ולפתוח לקריאה את כל כל מה שדחיתי בגלל מרוץ החיים. יש ארונות בספריה שאני לא נוגעת בהם כל השנה, אבל פסח הוא הזמן למיין, לנפות, למסור חוברות וספרים שכבר אין בהם צורך וכמובן, להוציא את מערכות האוכל היפות לחג".
ספרייה טלילה וקנין. צילום: אלבום פרטי
שעת האירוח

פינת האוכל של: מירב קצמן. פינת הפסח של המעצבת לא הייתה אומנם בביתה, אך היא שמחה לערוך את השינוי בביתם של אחרים ולשתף אותנו בפינה אהובה בעיצובה. מדובר בבית מודרני קלאסי עם צבעים אלגנטיים ונקיים, כאשר בפינת האוכל שולבה אבן בזלת כחיפוי לקיר, שייתן ממד מעניין לאזור, מה גם שזהו קיר המקביל לכניסה ונראה כבר בהתחלה. גוף תאורה שחור ודרמטי מאיר את השולחן ומחזק את הדרמטיות של הפינה, ואליו הצטרפה תאורה שקועה היקפית לאווירה. בפינת האוכל תלוי צילום מקורי של בעל הדירה, שבו פרחים סגולים, צבע האהוב על בני הבית, השולט בפינות שונות ומשתלב הרמונית עם השחור ועם פריטים נוספים.
משמעות פינת האוכל עבורי בפסח: "פינת האוכל מסמלת עבורי חג ומשפחה. מניסיוני עם לקוחות גיליתי כי רוב המשפחות מעדיפות לשבת בפינת האוכל כשמדובר בארוחה חגיגית של שישי או חג. לפסח קיימת משמעות רבה גם מבחינת קיום המנהגים וליל הסדר. אישית, מאז שנולדו ילדיי, אנחנו מקפידים על עריכת ליל הסדר ואוהבים מאוד לארח בחג".
פינת אוכל מירב קצמן. צילום: אורי סיון
מרכזית
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עצוב לראות כמה עיצוב ממוחזר ודל יש כאן
למעט הפינה של לירון שלמרות שהיא מורכבת מטרנדים (החל מהשולחן הפישפשי, הכסאות ה"אקלקטים" והסוקולנטים במטבח שהונחו שם כתפאורה לצילום) יש בה חן ושובבות, וגם קצת אישיות. הספריה של טלילה היא דוגמה לעיצוב לא טוב שכן בעליל היא עמוקה מדי, הספרים תופסים חצי מעומקה, ולכן היא מוגשמת וכבדה. עיצוב מוקפד היה בונה אותה לפי המידה הנחוצה ומייצר תמונה קלילה ונעימה בהרבה. בנוסף הקרניז שמעל הספריה נמצא קצת מעליה באופן שמייצר שם חריץ שאין לו פשר ואין לו משמעות מלבד איסוף אבק. שוב - אילו היה מתוכנן היטב היו האלמנטים האלו משתבלים זה בזה במקום להיות במקריות זה ליד זה. על פינת האוכל הבנאלית שנראית כמו בכל דירת קבלן, או המטבח הלבן המשמים כנ"ל - אין לי כבר מה לומר. רק שעצוב שזה מה שהמעצבות יודעות לעשות.

המלצות נוספות
בודק...