פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

לראות את האור: שיפוץ בית חשוך ולא מנוצל בבית אריה

בית המשפחה זכה לתכנון מחודש שמנצל היטב את החללים המבוזבזים ומאיר את החשיכה ששררה בו. גם צבעי החמרה והמוטיבים המרוקאיים נמחקו כמעט כליל, ואלגנטיות בהירה תפסה את מקומם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

03/10/2017
צילום: ברק בכור

מספר נפשות בבית: זוג + שלושה ילדים

מיקום: בית אריה

השטח: כ-150 מ"ר בנוי על שטח של 450 מ"ר

עיצוב פנים והום סטיילינג: איילת לוי עדני

 

 

משפחה עם שלושה ילדים רכשה בית פרטי ביישוב בית אריה שבשומרון, שתכנונו הפנימי לא התאים לה. כשפנו למעצבת איילת לוי עדני זמן קצר לאחר הרכישה, הכינו רשימה ארוכה של חסרונות וביקשו למצוא להם פתרונות בעיצוב החדש.

 

עוד בתים פרטיים מעוצבים: 

הולך נגד הזמן: שיפוץ בית ישן בבית דגן

חובר לו יחדיו: שיפוץ בית ישן במצפה ישי

לפרק, להחליף, לפתוח: שיפוץ בית ברמת גן

 

סגנון הבית הקיים היה עיצוב מרוקאי עם דלתות ברזל כחולות ומגושמות, נישות בנויות בתוך הקיר וצבעי חמרה. התכנון הפנימי כלל חללים רבים לא מנוצלים. על אף שהסלון היה לכאורה בגודל סביר של כ-20 מ"ר, בפועל נעשה שימוש רק בחצי השטח שלו משום שמיקום הטלוויזיה הכתיב העמדת ריהוט לא נכונה – היא מוקמה בקיר המשותף עם הכניסה, שהיה אז הקיר היחיד ללא חלונות, ורק שם ניתן היה להציבה. כך גם לגבי חלל המטבח, שהיה אומנם גדול, אך העמדת הארונות בצורת ר' יצרה שטח פנימי גדול ולא מנוצל.

 

הוכנסו לסלון אלמנטים מן החוץ כדי ליצור המשכיות בעין. שטיח: איתמר, תאורה: ספרה

 

 

 

 

 

 

גם את התאורה המועטה ואת חוסר כניסת האור הטבעי לא אהבו הדיירים, וזאת בשל דלתות כבדות ומיקום לקוי של החלונות, דבר שיצר חשיכה גם בשעות היום. הגינה הגדולה שבחוץ לא נוצלה, ולא היה קשר בין פנים הבית לחיצוניותו. בנוסף, יחידת ההורים בנויה על שני מפלסים בהפרש של 70 ס"מ, נתון שלא ניתן היה לשנותו, ויצר חלוקה ברורה בין שני חלקי החדר.

 

הסלון הוגדל וספרייה מחלקת את החלל הציבורי והפרטי ומהווה תחליף למעקה מדרגות. נגרות: אגו עיצובים בעץ

 

 

לאחר ריכוז כל הבעיות הדגישו הדיירים, בהיותם אלגנטיים ואוהבי איכות, כי ברצונם בית מיוחד, בעל אלמנטים ייחודיים, איכותי אך לא מנקר עיניים. המעצבת גיבשה קונספט שיתאים להם, במסגרתו תטושטש ההפרדה הגסה בין החוץ לפנים. רעיון זה ענה ברובו על הצורך של המשפחה בקשר בין פנים הבית לחוץ, באור טבעי בתוך הבית ובבילוי זמן רב בגינה שעונה על כל הפונקציות וגם על אהבתם הגדולה לארח.

 

 

בעבודה שגובשה הוסרו דלתות הברזל ובמקומן תוכננו דלתות זכוכית, הוגדל החלון המשקיף לגינה, ונעשה שימוש בחומרים מן החוץ בפנים הבית, ומנגד - באלמנטים ביתיים בחוץ הבית, מה שיצר המשכיות בין הגינה לבית. בתוך  הבית נבנתה מעטפת גבס סביב הקמין, והחיפוי נעשה באבן סלע טבעית של החוץ, כמו גם בחומרים טבעיים בתוך הבית.

 

הסגנון שגובש לבית הוא אלגנטי, עשיר ונקי עם ירידה לפרטים הקטנים ביותר. הצבעים שנבחרו הם לבנים, ירוקים, אפרסקים וצבעים טבעיים עם נגיעות של זהב.

 

שירותי אורחים. נגרות: אגו עיצובים בעץ

 

תוכננה ספרייה דו כיוונית אלגנטית ולבנה בגובה כפול, שמשתרעת על כל החלל הכפול של הסלון והימצאותה יוצרת הפרדה בין החלל הציבורי לפרטי. חלק מהמדפים תוכננו עם גב וחלקם בלי גב, כדי לקבל מעין משחק של "רואה לא רואה" בין חדר המשפחה לבין הסלון. מאחר שהספרייה ממוקמת באזור שלא היה בו שימוש ומאחסנת בתוכה את הספרים הרבים של דיירי הבית, הוחלט להפוך אותה למקור בלתי נדלה של פרקטיות וניצול מרבי. כך אוחסנו בה ממירי הטלוויזיה של חדר הטלוויזיה והסלון, והטלוויזיה עצמה מוקמה מצידה השני, הפונה לחדר המשפחה. בנוסף, מצניעה הספרייה את הכניסה לשירותי האורחים ומבטלת את מעקה המדרגות.

 

בשל מיקומה של הספרייה מול הכניסה לבית, היא הדבר הראשון שמבחינים בו, ומהווה תוספת של תרבות ואלגנטיות המתאימה לאופיים של הדיירים. היא עוצבה בהתאמה לצורת המדרגות, וכך מהווה מעין מעטפת מחבקת לגרם המדרגות. כדי להדגיש זאת הוארכו שתי המדרגות הראשונות, כך שהן מסתיימות בקו הספרייה. העץ שנבחר לה הוא אותו עץ באותו גוון של המטבח כדי לקבל אחידות.

 

מאחר שהבית אינו בעל קווים ישרים ונדמה כי קיימות צורות של V בחלק מהחללים, החליטה המעצבת להבליט צורה זו באלמנטים שונים. כך מדגיש תכנון הספרייה את צורת הבית ואלמנט של V חודר לתוך המדפים משני צידיה. 

 

יחידת ההורים חולקה לשתי יחידות: חדר שינה וחדר ארונות יחד עם חדר רחצה. נגרות: אגו עיצובים בעץ, תאורה: ספרה

 

 

בבית תוכננו מקומות אחסון רבים, ולמטבח התווספו קיר מסך גדול ואי רחב עם מקומות ישיבה. כמו כן, תוכננו חדר ארונות מפנק ביחידת הורים וארונות שירות ברחבי הבית. יחידת ההורים תוכננה מחדש עם קשר בין שני המפלסים, וחדרי הרחצה הותאמו באופן אישי לדיירים. אצל ההורים תוכנן ארון מיוחד בצורת איקס, בו ניתן לשים את מברשות הפן ומכשירי החשמל לשיער.

 

חדר הרחצה של ההורים. ארון רטרו עם מקום אחסון למברשות ומכשירי שיער. נגרות: אגו עיצובים בעץ,  תאורה: ספרה

 

 

חדר לילדה בת 13. טפט: מטפטים, ריהוט: איקאה

 

 

רשימת ספקים חלקית:

נגרות:  אגו עיצובים בעץ בע"מ

ריהוט: ביתילי

תאורה: ספרה תאורה

וילונות: ענת שטג

שטיחים: שטיחי איתמר

אקססוריז: פלורליס, עדיקה, גולף אנד קו, ללין, anthropologie, crate and barrel, west elm

 

 


עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

הום סטיילינג: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 

 

 


  • 17.
    מושלם!
    מאי | (10/17/2017)    
    עיצוב מהממם ומיוחד! בהחלט שינוי קיצוני!
  • 16.
    ל- 10. לבל שאי אפשר למחוק כל מי שלא חושב כמונו.(ללא טקסט)
    דורית | (10/17/2017)    
  • 15.
    תגובה למס' 9
    מוניקה | (10/17/2017)    
    אם את כבר בנקיונות , אז יש הרבה כתמים לנקות: ההתנחלויות של הערבים והעותומנים בארץ ישראל וכל אילו שעברו כאן (ועכשיו טוענים נגד"התנחלויות" של יהודים), ההתנחלות של האמריקאים במדינת האינדיאנים... ההתנחלות של האוסטרלים ועוד ועוד - רק אצלנו- יש שאיפה לנקיון עצמי!!!! לכן דורית יקרה- סופנו לחזור לגלות כי שונאינו מביננו ייצאו... לגבי הפרויקט עצמו- הוא יפהפה , בישוב יפה במדינה יפה בארץ יפהפיה!! תיהנו
  • 14.
    תגובתי
    טאטי | (10/16/2017)    
    אהבתי. מסכימה שיש כמה צילומים פחות מוצלחים שלא עושים חסד לפרוייקט. כרגיל- חבל שאין כמה תמונות של לפני...
  • 13.
    בית מקסים עם הרבה מחשבה והשקעה(ללא טקסט)
    לי | (10/15/2017)    
  • 12.
    איילת המעצבת
    סיון כהן אלאלוף | (10/15/2017)    
    אין דברים כאלה! איילת את מוכשרת ברמות...כל הכבוד על עיצוב שכולו בטוב טעם עם דגש על הפינישים הקטנים ביותר...אין עליך! מספר אחת בארץ???? בהצלחה בהמשך דרכך...שפו!
  • 11.
    מוזמנת לבית אריה לראות את הכתם מקרוב מחר יש לנו חגיגות היובל להתישבות ו36לבית אריה מוזמנת באהבה
  • 10.
    חבל שאי אפשר למחוק טימטום של 9(ללא טקסט)
    מנהריה(התנחלות בצפון) | (10/15/2017)    
  • 9.
    שום עיצוב לא יסיר את כתם ההתנחלות.(ללא טקסט)
    דורית | (10/15/2017)    
  • 8.
    התמונות לא טובות ואי אפשר להבין כלום(ללא טקסט)
    צופית | (10/15/2017)    
  • 7.
    מעל החלון במטבח שמו ארון
    קארין | (10/15/2017)    
    וממש הרסו את מראה הקיר והחלון. חבל ששמו את הארון התלוי הזה.
  • 6.
    כיף של בית.(ללא טקסט)
    בעז | (10/15/2017)    
  • 5.
    שאפו למעצבת!!!
    סיגל | (10/15/2017)    
    בית יפהפה ומיוחד! המעצבת מצאה פתרונות יצירתיים, ורואים שהושקעה בבית מחשבה רבה. אהבתי את התוצאה, את הצבעים, ואת האווירה שנוצרה בבית. שאפו ענקי!!!
  • 4.
    מהממםםם
    אושרת | (10/15/2017)    
    ואווו הבית נראה ממש חלום... לא הייתי מתנגדת לגור בבית כזה.... ממש פינוק... כל הכבוד למעצבת
  • 3.
    עיצוב מקורי
    אושרה | (10/15/2017)    
    הבית נראה מהמממם. ביג לייק למעצבת... נראה כי הושקעה המון מחשבה, רואים את המקצועיות ואהבה שאת משקיעה..
  • 2.
    איילת
    ניר | (10/15/2017)    
    שאפו ענק.איילת תמשיכי להצליח.מעכשיו חומר למחשבה לעתיד של הבית שלי
  • 1.
    בית נעים מאוד וכייפי רק את המדף מעל החלון במטבח הי(ללא טקסט)
    מעצבת | (10/15/2017)