פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום תאורה בהנהלת "שקע ותקע"
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

שבע שנים של שפע: שיפוץ דירה זמנית בצפון תל אביב

למרות שבעלי הבית מתכננים לעבור לבית פרטי כשתתרחב המשפחה, הם החליטו לשפץ גם את דירתם הזמנית בתל אביב בצורה אורבנית, הרמונית וקצת כפרית. כי גם בינתיים צריך שיהיה יפה בעיניים, לא?

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

11/12/2016
צילום: הגר דופלט

הדיירים: זוג שמחכה להרחבת המשפחה
המקום: הצפון הישן של תל אביב
השטח: כ-70 מ"ר כולל מרפסת שירות
תקציב: 230 אלף שקלים
עיצוב פנים: ענת שתיוי


זוג צעיר בתחילת דרכו ביקש לשפץ את דירתו המשפחתית כך שתתאים לצרכיו בשנות האלפיים. לפני כן התגורר בדירה אביה של הדיירת בתור ילד, אך מאז שנות ה-50 אורח החיים השתנה. הדירה הוגדרה מראש לתקופת מגורים של עד 7 שנים, אז מתכנן הזוג לעבור לבית קרקע במושב, כך שמכאן נגזר התקציב והיקף השיפוץ המוגבל. 


עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב פינות אוכל: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הדירה תוכננה במקור כך שהמטבח בה רחוק מהסלון ונטול פינת אוכל, יש מרפסת ענקית שפונה לירוק, מבואת הכניסה רחבה, השירותים והאמבטיה צפופים ומרפסת השירות מאפשרת איוורור לחדר הרחצה. במסגרת השיפוץ הוחלט להשאיר את המטבח במיקומו המקורי, אך להאריך אותו על חשבון מרפסת השירות. את האמבטיה והשירותים הוחלט לאחד לחדר אחד ובו מקלחון מרווח, וכן לבטל את המרפסת ולהרחיב את הסלון ובכך ליצור מקום לשולחן אוכל. 


 

בני הזוג ביקשו לייצר סגנון אורבני חם לדירה החדשה. לצורך כך נבחרה פלטת צבעים מונוכרומטית – שחור, אפור ולבן ונגיעות צבע בכל חלל. חיפוי פרקט לימינציה דמוי עץ יושם על כל הרצפה למעט חדר הרחצה והמטבח. העבודה נמשכה חודשיים וחצי, במהלכם כל תשתיות הדירה חודשו: הותקנה מערכת אינסטלציה חדשה לכל נקודות המים והניקוזים, נוסף לוח חשמל חדש עם תוספת שקעים, נקודות מאור ומזגנים עיליים חדשים. כל החלונות בדירה הוחלפו, כאשר לחלל הציבורי נבחר פרופיל דמוי בלגי בצבע שחור. 
 

לסלון הוזמנו ספה גדולה ומפנקת ושטיח בדוגמא גיאומטרית. הקיר המרכזי כוסה בטיח ערבה בגוון אפור כהה, המשתלב יחד עם שידת המתכת שנצבעה בשחור ופרופילי החלונות השחורים, כאשר וילון רך מכסה את הויטרינה החדשה. כדי להכניס צבע ולהקפיץ את החלל נבחרה כורסא בגוון צהוב, שיחד עם מנורה עומדת משלימים את האווירה החמימה.




למטבח, השוכן במנותק מהחלל הציבורי, נבחר סגנון כפרי: חזיתות בצבע שמנת עם מסגרת פנימית, חיפוי אריחים בסגנון בריקים מבריקים בחום בהיר המתאימים לשיש המטבח, וריצוף מחולק בסגנון מיושן.








 

דגש רב הושם על האחסון בדירה. בעלת הבית, שהיא מתלבשת מצטיינת, מחזיקה בארון בגדים מרשים ואוסף נעליים מרשים לא פחות. לצורך כך נרכשו שני ארונות נעליים המגדירים את אזור הכניסה יחד עם מראה גדולה המגדילה את החלל.


 

חדר השינה של בני הזוג הוגדל על חשבון הכניסה ועל ידי ביטול מרפסת קטנה וצירופה לחדר. ספסל בנישה שנוצרה משמש לאיחסון כלי מיטה. ארון בגדים גדול ושידות צד חדשות הצטרפו למיטה שהגיעה מדירתם הקודמת ויצרו יחד חדר שינה הרמוני ונעים. 





לחדר הרחצה נבחר אריח אפור דמוי בטון לריצוף ולקירות המקלחון. שאר הקירות חופו באריחים לבנים מבריקים על מנת להחזיר אור ולהגדיל את החדר. ארון כיור תלוי בפורניר אגוז אמריקאי בוצע בהזמנה מיוחדת ועליו כיור אלגנטי מונח.



 

תוכניות הדירה:


רשימת ספקים חלקית:

ספה: בדוסה

כורסא: סימפלי ווד

שידות צד: סנדלווד

ריהוט ומטבח: איקאה

ארון בגדים: אידיאל

תאורה: דור חדש תאורה שטיח: רנבי

תמונת פינת אוכל: גלריה פי אלף 

נגרות מקלחת: ברק שם טוב, נגריית בית עץ

קבלן: אודי אדדי

 


עוד בתים משופצים:

רוצים שינוי: בית שקיבל לוק צבעוני ומדליק
תעצרו את העיר: דירה שעוצבה בתקציב מוגבל בהחלט
כפר סקנדינבי: הבית שקיבל טיפול אמנותי
פורקים זיכרונות: שיפוץ דירת פנסיונרים ברעננה
הצהרת פרטיות: תכנון מחדש לבית שילדיו בגרו


  • 13.
    הקיר האפור
    דורון | (12/24/2016)    
    האם זה דמוי בטון של טמבור?
  • 12.
    הארונות נעליים מאיקאה(ללא טקסט)
    שיר | (12/22/2016)    
  • 11.
    הוציאו סכום גדול על שיפוץ אבל עוד מאה אלף וניתן היה לשנות את מבנה הבית ובכך להעלות את הערך ולגור במקום טוב יותר ב7 השנים הקרובות.. 70 מטר זה גודל נאה וניתן היה לשחק עם השטח בצורה יותר מודרנית ומפנקת. במלל יש "התנצלות" בהסבר שזה רק ל7 שנים אבל אני חושבת שזו טעות. שוב יש אותו עיצוב דל אומץ ודל צבעים ואפור לבן שחור. הוילונות יפים.
  • 10.
    העיצוב נאה ונעים - התכנון תמוה
    אדריטל | (12/21/2016)    
    לא מובן לי למה לא החליפו את מיקום המטבח עם מיקום חדר השינה הקטן שכעת ממוקם מול הכניסה ודלתו נפתחת למרכז הבית. ואילו המטבח דחוק בקצה הדירה הרחק משולחן האוכל...ולמה לא הפכו את כיוון הפתיחה של דלת הכניסה, כך שהנכנסים יפנו מבט לסלון ולנוף, במקום לתוך הקיר.
  • 9.
    מאיפה ארונות הנעליים??(ללא טקסט)
    יפה מאד | (12/20/2016)    
  • 8.
    משעמם כל כך...(ללא טקסט)
    שרון | (12/20/2016)    
  • 7.
    ממש יפה בתקציב סביר ועוד 7 שנים ימכרו בלי שום בעיה(ללא טקסט)
    רינה | (12/19/2016)    
  • 6.
    תגובה 5 אלי.
    ענת המעצבת | (12/19/2016)    
    כשמסתכלים על המכלול מבחינה עיצובית ותקציבית צריך להחליט על מה מתעקשים ואיפה מוותרים. במקרה הזה הוחלט על לימינציה. גם מפאת התקציב וגם בגלל שבני הזוג לא מתכננים להישאר שם הרבה שנים. ותודה :)
  • 5.
    נחמד, אבל למה למינציה..(ללא טקסט)
    אלי | (12/19/2016)    
  • 4.
    עיצוב לא חדשני, נראה כמו כל בית שני בישראל..(ללא טקסט)
    מעצבת פנים | (12/19/2016)    
  • 3.
    שלמות
    איריס | (12/19/2016)    
    דירה מקסימה
  • 2.
    יפה מאוד! שיפוץ עדין ומאוד משמעותי במחיר סביר מאוד(ללא טקסט)
    מוטי | (12/19/2016)    
  • 1.
    ממש חמוד!!(ללא טקסט)
    א | (12/18/2016)