ALL IN חדרי רחצה | ריצוף, אחסון וכלים סניטריים

חדרי הרחצה בבית אולי לא מושכים כמו המטבח והסלון, אבל מדובר בחללים שנמצאים בשימוש גבוה ולכן אסור להזניח אותם. בסדרת הכתבות הבאה נלווה אתכם צעד צעד בעיצוב חדר הרחצה. והפעם: הריצוף, האחסון והכלים הסניטריים

כמות חדרי הרחצה בבית או בדירה נקבעת לרוב בהתאמה למספר החדרים ולגודל המשפחה. הממוצע עומד על שלושה חדרי רחצה ושירותים. אחד צמוד למרחב החברתי ונקרא בפי כל שירותי האורחים, השני הינו אזור הפינוק ביחידת ההורים, והשלישי מהווה חדר רחצה משותף לילדים, אלא אם כן לכל אחד מחדרי השינה הוצמד חדר רחצה פרטי. בכתבה הראשונה בסדרה נתייחס לפרטים שבונים את חדר הרחצה – מהריצוף והחיפוי, דרך מקומות האחסון, ועד לכלים הסניטריים.

ריצוף וחיפוי קירות

הכלל הראשון והחשוב ביותר בריצוף ובחיפוי קירות טמון באטימות למים. אחת מהבעיות המטרידות ביותר היא ללא ספק חדירה של מים העלולים לצאת במקומות שונים בבית ולגרום להרס קירות, תקרה ורצפה. לפיכך, החומרים המקובלים בחדרי רחצה הם: קרמיקה, גרניט פורצלן, שיש, אבן, חומרים אקריליים וטיח ייעודי. מעבר לבחירת החומר חשוב להקפיד על אטימת החיבורים בין האריחים ובחיבור בין הקיר לרצפה. הגובה הממוצע והמקובל לחיפוי הקירות באמבטיה הוא 110 ס"מ מהרצפה אף על פי שאין לכך תקן. עם זאת באזור המקלחת החיפוי יהיה גבוה יותר, לפחות בגובה המקלחון, ואף יש מעצבים המעדיפים לחפות את כל קירות חדרי הרחצה עד התקרה.

עיצוב חדרי רחצה

אריחים מאוירים מבית המותג האיטלקי Mutina, להשיג ב-MODY

ALL IN חדרי רחצה
ספיישל ALL IN מדריך לעיצוב חדרי רחצה
עיצוב חדרי רחצה

חיפוי קיר: פרביטל

ALL IN חדרי רחצה
ספיישל ALL IN מדריך לעיצוב חדרי רחצה

אחסון ומראות

חדרי הרחצה הם לכל הדעות חדרים שבהם נעשית פעילות המחייבת שימוש במוצרים שונים, כגון: מגבות, נייר טואלט, מגבונים וסבון. תכנון מקומות האחסון חייב להתאים לגודל חדר הרחצה/שירותים, וחשוב לקחת בחשבון את רמת האוורור. למניעת הצטברות טחב ועובש בארונות סגורים, אפשר לעצב מדפים פתוחים ומאווררים. אם מדובר בארונות סגורים, הם ללא ספק מהווים מוקד עיצובי, החזית שלהם משולבת בקונספט העיצובי. יש מעצבים המדגישים את נוכחותו של הארון באמצעות תאורה שמוקמה בתחתית הארון ויוצרת סוג של הילה הגורמת לארון להיראות כמרחף. מראה, תוספת הכרחית בחדרי רחצה ושירותים, מותאמת לעיצוב החלל ולייעודו. בכל מקרה בבחירת המראה חשוב להתייחס לרמת הליטוש של הזכוכית ולעמידותה בתנאי לחות גבוהים.

עיצוב חדרי רחצה נועז

עיצוב: שרון נחמיאס, צילום: שרון צרפתי

ALL IN חדרי רחצה
ספיישל ALL IN מדריך לעיצוב חדרי רחצה

כלים סניטריים

אסלות – בהכללה אפשר לחלק את האסלות לשתי קטגוריות: הניצבות על גבי הרצפה ולהן מיכל הדחה גלוי, והתלויות אשר להן מיכל הדחה סמוי מאחורי קיר החדר או מאחורי תוספת בנויה. יתרונות האסלות הניצבות על הרצפה שלהן מכלי הדחה גלויים, טמונים במחיר הרכישה ובעיקר במחיר הטיפול בעת תקלה. חסרונות – תופסות יותר מקום ופעולות הניקוי סביבן פחות נוח. באסלות התלויות יש היצע גדול מאוד של דגמים ועיצובים, ובהתאם לכך המחירים. יתרונות – התאמת הגודל והצורה לחלל הנתון וקלות בניקוי סביבתן. חסרונות – עלויות תיקון גבוהות.

כיורים – עולם ומלואו של דגמים, עיצובים וחומרים. ניתן לחלק את הכיורים לארבע קטגוריות עיקריות: כיורים מונחים על גבי מדף, כיורים מובנים בתוך המשטח אשר לרוב עשויים חומרים אקריליים או חצובים באבן, כיורים תלויים המחוברים לקיר באמצעות מתקן עשוי ברזל, לחלקם נוספת רגל תואמת המסתירה את הצנרת שמתחת לכיור, וכיורים שקועים, כאלה שהדפנות שלהם בולטות על פני המשטח – התקנה עליונה, או שהמשטח מכסה גם את דפנות הכיור – התקנה תחתונה. מבחינת צורות ההיצע גדול: ריבועיים, מלבניים, אליפסות, עגולים הנראים כשוקת, ואף פינתיים. גודל הכיור מן הסתם נבחר בהתאם וביחס הנכון לגודל החדר אליו הוא נבחר.

ברזים – גודל הכיור וצורתו הם שישפיעו על בחירה נכונה של הברז. קיימים שני סוגי ברזים עיקריים, ברזים היוצאים מהקיר, וברזי פרח היוצאים מהכיור או מהמשטח הצמוד אליו. לכיור המהווה יחידה אינטגרלית עם המשטח, מומלץ לבחור בברז היוצא מהקיר, למניעת רטיבות תמידית על המשטח. לכיורים אחרים מתאים גם ברז פרח גבוה. בכל בחירה יש להתאים את גודל הברז לממדי הכיור, לדוגמה: ברז גבוה לכיור קטן וצר יגרום להשפרצת המים. ברז קטן לכיור גדול יקשה על השימוש.

עיצוב חדרי רחצה כיורים

עיצוב: יעלה איבגי, צילום: אלעד גונן

ALL IN חדרי רחצה
ספיישל ALL IN מדריך לעיצוב חדרי רחצה
עיצוב חדרי רחצה בסגנון נקי

כלים סניטריים: פרביטל

ה
ספיישל ALL IN מדריך לעיצוב חדרי רחצה

אמבטיות – שילוב אמבטיה בעיצוב חדרי רחצה מותנה על פי רוב בשני דברים, משפחה עם ילדים קטנים או מבוגרים שאוהבים את הפינוק בטבילה ממושכת במים מרגיעים, תחושה שונה מרחצה במקלחת. גודל ממוצע של אמבטיה הינו 70 ס"מ רוחב ו-160 ס"מ אורך. קיימים גם גדלים אחרים הנעים מ-100 ס"מ ועד 180 ס"מ. באמבטיות בנויות כל גודל אפשרי. מבחינת צורה, לצד הדגם המלבני הסטנדרטי קיימות גם אמבטיות פינתיות, מרובעות, מעוגלות ואחרות. מגוון החומרים מהן עשויות האמבטיות הוא גדול: פח מצופה (הזול ביותר), פיברגלס, סוגים שונים של חומרים אקריליים, אבן סינתטית, ומתכות שונות, ולמעשה כל חומר שניתן לאטום מפני חדירת מים יכול לשמש כאמבטיה, כולל עץ. מחיר האמבטיות נקבע בהתאם לחומר אשר ממנו הן עשויות, לצורה ולאופן ההתקנה. המחירים מתחילים בכמה מאות שקלים ויכולים להגיע לעשרות אלפים בדוגמאות מיוחדות של פרי סטנדינג או שקועות ברצפה. התקנה: צמודה לקיר – הדרך המקובלת והסטנדרטית ומכך גם הזולה ביותר שאינה מחייבת הכנה מראש.  צורתה לרוב מלבנית או פינתית. 'פרי סטנדינג' – אמבטיה ניצבת על הרצפה כיחידה אחת או עם תוספת של רגליים בסגנון עתיק או מודרני. התקנה זו מחייבת הכנת אינסטלציה מוקדמת של ברז היוצא גם הוא מהרצפה ופתח לניקוז המים. שקועות – האמבטיות השקועות מותקנות בשקע רצפתי שהוכן לכך מראש, או משולבות בתוך במה בנויה המוגבהת מהרצפה. חלק גדול מהאמבטיות השקועות משמשות גם כג'קוזי. בנויות: אמבטיות עשויות בלוקים המחופים בכל חומר האטום למים, כמו קרמיקה, פסיפס, אבן, שיש או בטון.

מקלחונים– התאים השקופים המיועדים למקלחת עשויים זכוכית מצוידת בפרזול המותאם לדלתות נפתחות פנימה או נעות על מסילה. רצפת המקלחון יכולה להיות רצפה מתועשת מוכנה הנקראת אגנית, או המשכו של הריצוף המחייב ביצוע מדויק שיאפשר למים להתנקז. נקודת הניקוז יכולה להיות במרכז המקלחת או פתח מוארך צמוד לקיר. קירות המקלחת חייבים להיות אטומים למים, אם זה בחיפוי קרמיקה, אבן, שיש או טיח ייעודי. בחדרי רחצה קטנים בהם יש צורך גם באמבטיה וגם במקלחון אפשר להשתמש באמבטיון, דהיינו, דלתות זכוכית המונחות על סף האמבטיה. אינטרפוץ – מילה מתורגמת מגרמנית שמשמעותה מתחת לטיח, באה כחלופה לתיאור ברז המקלחון העשוי ידית אחת שבאמצעותה ניתן לשלוט בעוצמת זרם המים, בטמפרטורה ובאפשרות בחירה בין מקלחת ידנית "טלפון"  לבין ראש מקלחת הנמצא בגובה, אם על גבי מוט או קבוע בתקרה. בבחירת אינטרפוץ חשוב להקפיד שהמנגנון יהיה בדיוק מאחורי הידית, דבר שבעת תקלה ימנע את הצורך בשבירת קיר.

עזר בכתיבה: המעצב דורון עכו

עיצוב חדרי רחצה

עיצוב: ארז חייט, צילום: אלעד גונן

ALL IN חדרי רחצה
ספיישל ALL IN מדריך לעיצוב חדרי רחצה
עיצוב חדרי רחצה שיש

חיפוי וריצוף: פרביטל

ALL IN חדרי רחצה
ספיישל ALL IN מדריך לעיצוב חדרי רחצה

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

חיפוי וריצוף: פרביטל

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...