פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

כך העניקו ייחודיות פסטורלית לבית שנבנה בנחלה של ההורים

בעמק יפה בין כרמים ושדות תוכנן בית לזוג צעיר, השוכן בסמוך לבית ההורים ואל מול נוף משכר וחממות הוורדים של המשפחה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

10/06/2019
צילום: עידן מעוז

 


הדיירים: זוג וילדיהם הקטנים

המקום:  מושב בעמק יזרעאל

השטח: 260 מ"ר בנוי, על גבי מגרש בשטח 3,050 מ"ר

התקציב:2,500,000 שקלים

 אדריכלות: יעל שיבולי

 

כתבות נוספות שבטח תאהבו:

עיצוב ועצב: כתבה לזכרה של שירן סאעת

בית שהפך את האחסון לאלמנט עיצוב מרכזי

כשהמדרגות הן לב הבית

 

בנחלה רחבת ידיים המשקיפה אל נוף פסטורלי של שדות, תוכנן בית למשפחה צעירה. הבית תוכנן כבית נוסף בנחלה והוקם בשכנות לבית ההורים ואל מול חממות הוורדים של המשפחה. הכל התחיל מזוג צעיר אשר ביקש לתכנן את בית חלומותיו, והאדריכלית יעל שיבולי אשר נפגשו לראשונה בשנת 2013. במהלך תהליך התכנון גילו בני הזוג כי המשפחה עומדת להתרחב, וכך התכנון הראשוני של הבית, אשר הותאם לזוג צעיר, תוכנן מחדש כך שיתאים לצרכי משפחה צעירה. התהליך כלל התאמה של הבית לצרכים החדשים תוך שמירה על עקרונות התכנון הקיימים ושמירה על היתר הבניה אשר ניתן שנתיים קודם לכן. תהליך העבודה הייחודי כלל בשלב הראשון מפגש משפחתי רחב הכלל שיח פתוח כדי להבין ולדייק את צרכי שני הבתים ולאפשר תכנון המתייחס בתוכו לכלל הצרכים שעלו.

 מטבח: סיון הנגר. ריצוף, ברזים: חסון קרמיקה (עפולה)

 

במטבח הפתוח תוכננו שטחי עבודה רבים, לצד אי ישיבה גדול המשמש לאכילה

 

שפע מקומות אחסון ועבודה תוכננו במטבח עבור המשפחה המתרחבת

 

במטרה לייצר מגורים משותפים לשתי המשפחות אשר יתמזגו עם סביבתה הטבעית של הנחלה ובד בבד יאפשרו לבני המשפחה ממד של פרטיות, תוכננו גינה ומרפסת פנימית גדולה המשמשת כמעין אי החוצץ בין הכביש הראשי של המושב לבין החממות, חנות הפרחים ומתחם המגורים. על מנת לחלק בין האזורים מבלי לייצר הפרדה מלאכותית במראה שהינו זר לשטח, נעשה שימוש במשאבים קיימים על מנת לייצר חציצה נעימה וטבעית, כך נוצר ניצול נכון של השטח והבנה של האילוצים והצרכים של בעלי הבית.

 

קיר כוח בחיפוי מעץ מהווה מוקד עניין מרכזי בחלל האירוח

 

נגרות פנים: סיון הנגר. תאורה פלורליס. ריהוט: פלורליס, קאצו

 במטרה להתמזג עם סביבתה הטבעית של הנחלה ולאפשר פרטיות, תוכננו גינה ומרפסת פנימית גדולה 

 

הכניסה הנעימה לבית חושפת חלל רחב ידיים המחולק לשלושה סוגי חללים: החללים הציבורים, אשר מוקמו בחזית המגרש וכוללים המטבח הסלון ופינת האוכל אשר צופים לכביש ולמרכז המושב וכן יוצאים לגינה ולמרפסת הפנימית. החללים הפרטיים כוללים את חדרי השינה והמקלחות אשר פונים לחזית האחורית של המגרש ומשקיפים אל עבר נוף העמק. יחידת ההורים זכתה למרפסת פרטית המשקיפה על עמק יזרעאל.

 

הכניסה לבית חושפת חלל רחב ידיים המחולק לשלושה סוגי חללים: החללים הציבורים הכוללים את המטבח והסלון, חדרי השינה והמקלחות, ויחידת ההורים

 

בבית שולבו אלמנטים בעבודת נגרות בהתאמה אישית ובעיצוב האדריכלית, אשר מקנים אופי לחלל ומשווים לו מראה עשיר. כך שולבו סמוך לכניסה ואל מול הגינה המרכזית ספסל צהוב ומשרביה עשויה פורניר אלון עשויה בעבודת יד. בנוסף לתוספת הדקורטיבית, מאפשרת המשרביה גם פרטיות לחלל משפחה שקירותיו הפנימים תוכננו כמחיצות זכוכית היוצרות מראה המשכי וזרימה טבעית בחלל.

 בבית שולבו פריטי נגרות בהתאמה אישית אשר מוסיפים עושר לחלל

 

השימוש בעץ יוצר מראה טבעי אשר מתמזג עם סביבת הבית

 

קירותיו הפנימיים של חלל המשפחה תוכננו כמחיצות זכוכית היוצרות מראה המשכי וזרימה טבעית בחלל

 

ספסל צהוב ומשרביה עשויה פורניר אלון עשויה בעבודת יד ובעיצוב האדריכלית. המשרביה מאפשרת פרטיות בחלל המשפחה 


 

החללים הפרטיים כוללים את חדרי השינה והמקלחות אשר פונים לחזית האחורית של המגרש ומשקיפים אל עבר נוף העמק

 

חדרי רחצה: חסון קרמיקה עפולה, פלורליס

 

רשימת ספקים חלקית:

ריהוט: פלורליס, קאצו

ריצוף: חסון קרמיקה, עפולה

תאורה: פלורליס

אלומיניום: תריסי שולמית בע"מ

מטבח: סיון הנגר

ברזים: חסון קרמיקה, עפולה

נגרות פנים: סיון הנגר

חדרי רחצה: חסון קרמיקה עפולה, פלורליס

ריצוף חוץ: חסון קרמיקה, עפולה

פרגולה, מעקות: מסגריית בוטיק אלי פייגין

 


  • 14.
    בית בין כרמים וורדים.
    גל | (06/24/2019)    
    מאכזב מאד. שום יחודיות. מנסים להיות מיוחדים אבל התוצאה משעממת . כל כך הרבה כסף...על מה בדיוק?
  • 13.
    עבודה גרועה של כל העוסקים בדבר.(ללא טקסט)
    לא יפה בכלל | (06/24/2019)    
  • 12.
    תמונות מתוחות
    צופית | (06/23/2019)    
    אני שמחה שעוד מגיבים על תמונות מתוחות כל כך מרגיזה התופעה הזו. אני כבר התייאשתי מלהעיר. יש כתבות שאני לא מתייחסת בכלל לעיצוב בגלל הבעיה. פה למשל תמונות יפות וכל כך חבל על העיוות. יש כתבות עם תמונות גם גרועות וגם מתוחות. אפשר לדרוש מהמפרסמים באתר תמונות לא מעוותות.
  • 11.
    צבעים מאכזבים מותיר רושם תעשייתי או מחלקה ב...(ללא טקסט)
    לאה כהן | (06/23/2019)    
  • 10.
    הסגנון מחורבש ולא-מגובש(ללא טקסט)
    זמי | (06/23/2019)    
  • 9.
    תגובה נוספת לגבי הצילומים
    ציפי | (06/23/2019)    
    מצטרפת להערה קודמת הצילומים המעוותים, בזמן האחרון כמעט בכל כתבה, מאד מאד מפריעים ובעיקר - משדרים משהו לא אמין. מעוניינים לראות את העיצובים כפי שהם. בלי כחל, שרק ומתיחות לאורך ולרוחב. אשמח לראות מגמת של שינוי וכך באמת להתרשם מהעבודות המושקעות.
  • 8.
    או סתם סיימו לבנות והלבישו אותו לצילומים (המלך הוא עירום)?
  • 7.
    אין שום פריט אישי שמראה על אופי הדיירים. חבל
  • 6.
    למה אין צילום מבחוץ???(אחרי כל כך הרבה מלל).למה אין צלומים של מתחמים המרפסות?? באופן כללי הבית יפה,אך סטרילי מדי.......
  • 5.
    בית ילדים אי אז בקיבוץ
    דרומא | (06/23/2019)    
    למה הצילומים מתוחים למרות שהבית כנראה מרווח? המטבח במיוחד. העיצוב נאה אבל משדר "מוסדיות". אולי בגלל השילוב בין ריצוף קרמיקה אפור, קירות לבנים ורהיטי פסטל. הנגרות יפה בחלקה (שילוב העץ) אבל קשה להתייחס לתכנון כך.
  • 4.
    הכתבה מוצלחת מבחינת מחיר לא שקרי כנראה ותמונות יפות עם עיצוב יפה לדעתי. אוהבת במיוחד את המטבח, פינת ישיבה עם המשרביה, אבל חסרה בכתבה על בנייה התוכנית. ממה שאני רואה בתמונות התכנון מאוד תמוה. בסלון אין נוף? ודלת היציאה החוצה לחצר מול דלת הכניסה? מוזר. האקווריום לילדים (חדר משחקים?) במיקום מוזר ולא ברור למה נסגר בזכוכית עם מסדרון חלונות. רשום שיוצר המשכיות בחלל. למה בכלל לסגור ולרצף שונה? יש בסלון חלונות? איפה החיבור בין הסלון למטבח?
  • 3.
    העיצוב חביב אבל למה הצילום המעוות?
  • 2.
    חסרה ציבעוניות
    רבקה | (06/18/2019)    
    הבית מרווח ונראה שמתוכנן היטב, אך הצבעים חיוורים ונותנים תחושה של בית חולים, במיוחד המטבח. צריך להוסיף נקודות צבע עזות.
  • 1.
    העיצוב חביב אבל למה הצילום המעוות?