כך נראה בית חלומות שתכנן לעצמו אדריכל דרום אפריקאי באחד האזורים המבוקשים בקייפטאון. חללים כפולים, נוף פנורמי לאוקיאנוס האטלנטי ואמנות מקומית המתבלטת על רקע חומרים גולמיים וסגנון מודרני א-לה לה קורבוזיה
כשאדריכל מנצח על בניית ביתו, הוא מביא איתו את כל הידע והניסיון שצבר במהלך עבודתו ומוסיף לכך את אהבותיו וטעמו האישי האנין. האדריכל סטפן אנטוני ממשרד האדריכלים הדרום אפריקאי SAOTA תפר הפעם את החליפה האישית לעצמו, ועשה זאת על ראש גבעה תלולה, כשהבית בן שש הקומות נמתח מהקצה ועד לרצף חופים לבנים, ופונה לנוף פנורמי של האוקיאנוס האטלנטי.
הכניסה ממפלס הרחוב, שהוא אחד המבוקשים ביותר למגורים באזור, מאפשרת מבט אל ארבע הקומות התחתונות של הבית והצצה לשתי קומות נוספות מעליהן. בקומות התחתונות שישה חדרי שינה מרווחים, שמחציתם יכולים להתחבר לסוויטה משפחתית אחת ולחלל בידורי הכולל ספא, קולנוע ומשחקים. בחלק העליון של הבית חלל רחב ידיים בגובה כפול, הכולל מטבח, בר, פינת אוכל, חדר מגורים וחדרי משפחה. בקומת הביניים מתפנקים בבית בטרקלין חורף וסטודיו ללימוד ואמנות.
חלל כפול ורחב ידיים
בקומות התחתונות אזורי בידור
חלונות זכוכית מטשטשים את הגבולות בין הפנים והחוץ, שבו גינה אחורית גדולה הפונה לפארק הלאומי הר השולחן, שנחשב לאחד משבעת פלאי עולם, והבריכה מתמזגת באין מפריע עם קווי הים מלפנים.
משחקים של מאסות ואור
אמנות בבית המושפע בסגנונו מהאדריכלות המודרנית
חזית הבית מתכתבת עם הגדרתו של החשובים שבאדריכלים המודרניים, לה קורבוזיה, לאדריכלות כמשחק של מאסות ואור, וכך גם שאר הבית מושפע מהאדריכלות המודרנית. אור מהקומות העליונות מלווה את הנכנסים והתחושה הנתפסת היא של חלל מישורי המוגדר רק על ידי רצפה ותקרה. אזור הבר, למשל, מחליק אל מחוץ לבית, צף מעל הבריכה, הופך למשטח בטון גולמי מעל הטרקלין הראשי ומתחת הוא תקרת עץ שעשויה מלוחות גולמיים.
חדרי שינה מרווחים במיוחד
אזור הבר מחליק החוצה וצף מעל הבריכה
הגבולות בין החוץ לפנים מיטשטשים
משחקי הגומלין שבין האור, המרחב והחומרים הגולמיים מהווים מצע לאוסף האמנות העכשווית הדרום אפריקאית שמקשט את הבית. למעשה, האמנות מוטמעת בבית באופן כה טבעי, עד שמיטשטשים הגבולות בין בית לחלל תצוגה, ונדמה שחד הם.
וכמו שאמרו לפני, לא הייתי מאמצת אלי הביתה, בשרון - בישראל, כל פריט ופריט ממלאכת המחשבת הזו.
יחד עם זאת, יודעת להעריך את העבודה.
איזה הבדל בין הדירות והבתים שמוצגים לרוב באתר,לבין הבית הזה.
מעורר השראה. חשיבה. נפלא. התענגתי גם אם יש דברים שאינם לטעמי האישי, אבל יודע בהחלט להעריך חשיבה קונספטואלית וכמה הושקע כאן בכל הרמות ואכן התוצאה מרשימה. תודה לכם, 'בנין ודיור' שסוף סוף הבאתם בית מיוחד ולא עוד דירת קבלן שאיזו מעצבנת פנים מתחילה עשתה. סוף סוף רואים אדריכלות אייכותית.
למגיבה מספר 12. את טיפוס אנדרטלי, טיפש ומטופש. אין לי פשוט מילים להגדיר את חוסר השכל השיפוטי שלך. תתביישי ותגיבי לדברים שאולי תביני בהם ברמת ההבנה והאייכות מרמה של 1% ומעלה של הבנה ופרגון ולא מהמקום שאת, אפס 0% מאופס.