פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

איך להגיע למראה נקי ומוקפד?

הלקוחות רכשו את הדירה 4 שנים לפני הכניסה אליה, לכן יכלו להשקיע את הזמן בתכנון מדוקדק של ביתם, והתוצאה: דירת קבלן לא סטנדרטית עם קו עיצובי גיאומטרי שהוא גם אישי וייחודי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

צילום: נדב פקט

12/01/2019
כל פריט ואלמנט נבחר בקפידה, הושקעה חשיבה בתאורה השונה בחלל ואפילו בבחירת ה"סלוט" של מיזוג האוויר
 
 
 
הדיירים: זוג + 1
מיקום: שכונת המשתלה, תל אביב
שטח: 100 מ"ר - 4 חדרים וגינה
עיצוב פנים והום סטיילינג: סיגל ליטבק
 
 
עוד דירות קבלן מעוצבות:
 
 
חברה משותפת קישרה בין המעצבת לבין הלקוחות, זוג צעיר. בני הזוג חיפשו דירה בבניין בוטיק ולא במגדל. הדירה החדשה שנבחרה היא בפרויקט חדש בשכונת המשתלה בתל אביב, מיקום שאיפשר לגור בתל אביב מבלי לחיות בלב המרכז הסואן שלה.
 
הלקוחה, אדריכלית באחד המשרדים הגדולים בארץ, ידעה מה היא מחפשת בתכנון דירתה החדשה. בני הזוג חיפשו דירה בקווים ישרים, ללא אלכסונים או קימורים. 
הדירה שנבחרה היא דירת גן בבניין חדש בשכונת המשתלה בתל אביב, כשלב ראשון מבחינתם בדרך אל חלום הבית הפרטי שאולי עוד יתממש בעתיד. בדירה, ששטחה כ100 מ״ר, ארבעה חדרים וגינה.
 
קניית הדירה על הנייר יצרה מצב שהכניסה לדירה הייתה כארבע שנים לאחר הקנייה שזה אמנם זמן רב לחכות אבל זה גם אפשר אורך רוח בתהליך וזמן לקבלת ההחלטות העיצוביות. 
 
תכנית הדירה נשארה כמעט זהה למקור, פרט לשינוי קיר המסדרון והפיכתו לקיר המשלב ארון שירות וספריה
 
 
שילוב גווני כחול וירוק בסקאלת הצבעים משרה רוגע ולאו דווקא סטריליות כמו שחששו הלקוחות
 
הלקוחות רצו לקבל דירה שיוצאת מהסטנדרט ויש בה קו עיצובי מקשר בין החללים. הלקוחה הייתה מעורבת בתהליך הרבה יותר מלקוח רגיל ולקחה חלק פעיל בתכניות העבודה ובפיקוח על הביצוע בשטח. הדיאלוג האדריכלי עם הלקוחה לאורך כל השלבים משך את העיצוב והפרויקט קדימה כך שכל פינה בבית קיבלה התייחסות עיצובית.
כבר בפגישה הראשונה, נקבע כלל ראשון והוא שהצבע הצהוב מחוץ לתחום היות והלקוח הוא אוהד “הפועל” מושבע. סקאלת הצבעים שבחרנו לפרויקט היא מונוכרומטית עם גווני כחול. 
בשלב מאוחר יותר שולב גם הצבע הירוק, לאחר שבני הזוג השתכנעו שצבע זה יכול לשדר רוגע ולאו דווקא סטריליות. כדי להכניס חמימות לסקאלת צבעים זו שיכולה להיות מעט קרה, שולבה נגרות בגוון עץ פורניר והלבשת הבית עם כריות ושטיחים.
 
חדר העבודה/אורחים: הלבשת הבית בכריות ושטיחים הכניסה תחושה חמימה לעומת גווני המונוכרום הקרים 
 
בשיחות הראשונות, נקבעו הרצונות של הלקוחות שהשפיעו על ההחלטות התכנוניות והעיצוביות: מטבח גדול עם משטח עבודה שיהיה גדול משמעותית לעומת הדירה הקודמת והרבה שטחי אחסון, פינת אוכל נוחה גם לשימוש יומיומי כשולחן מטבח וגם לאירוח, סוויטת הורים מפנקת, חדר עבודה המאפשר עבודה של שני בני הזוג יחד וכן יתפקד גם כחדר אורחים עבור בני המשפחה של הלקוחה שמבקרים מדי פעם מחו”ל. הוחלט שלא להעביר שום רהיט מהדירה הקודמת, מה שאפשר להתייחס לדירה החדשה כאל לוח חלק שניתן לשלב בו כמעט כל דבר.
 
הלקוחה חובבת בישול ואפיה ולכן תוכנן מטבח נוח ומרווח עם קיר ארונות המשמש לאחסון
 
המעצבת מציינת כי מטרת העל היתה שדרוג דירת הקבלן הסטנדרטית לדירה עם קו עיצובי גיאומטרי שהוא גם אישי וייחודי.
 
למרות שתכנון הדירה בגדול התאים לדרישות ולא נדרשו מהפכות גדולות, השינוי לעומת נקודת ההתחלה היה גדול: מדירת קבלן “רגילה” לדירה מודרנית שיש בה אופי. בפועל, פרט לקיר המסדרון שהוזז ונבנה מחדש כאלמנט דו צדדי המשלב ספריה וארון שירות - לא שונו קירות נוספים בדירה.
 
על ידי יישור קיר פינת האוכל עם קיר המטבח, נוצר קשר ופתיחות בין המטבח והסלון. על מנת לצאת מהקירות “הקבלניים” הארוכים והשטוחים, נבנתה הנמכת גבס שהיא דקורטיבית ופונקציונלית גם יחד, הקושרת גם באופן תלת מימדי את החללים ושולבה ספריה כאלמנט ורטיקלי בגב פינת האוכל. תאורת ספוט שקועה בצבע שחור מדגישה ורטיקליות זו.
 
הספריה אשר יוצרת את החיבור בין המטבח לסלון היא האלמנט האהוב על המעצבת
 
מבחינת הלקוחה, שהיא גם חובבת בישול ואפייה, תכנון המטבח היה אחד הדברים הראשונים בתהליך התכנון. המטבח שתוכנן במקור בצורת ר’, שונה כך שיכיל דופן נוספת של ארונות גבוהים ועל ידי כך התקבל גם משטח עבודה נוח. המטבח תוכנן עם ארונות לבנים בקו מודרני ונקי, בשילוב אלומיניום בגוון טבעי, המתחבר עם מוצרי החשמל במטבח.
 
ניתן ביטוי לקווים הגיאומטריים בבחירת חיפוי המשושים לקיר המטבח, בגופי התאורה, בנגרות ואף בבחירת ה“סלוט” לפתח מיזוג האוויר. תאורת הלד מתחת לארון הקלאפה נבחרה במקור מסיבות תפקודיות אולם היא אפשרה להבליט את הצורניות של המשושים בחיפוי הקיר.
 
קיר הטלוויזיה בסלון היווה סלע מחלוקת בין המעצבת לדיירים וכך נולד לו פתרון מיוחד במינו של אלמנט נגרות מרשים
 
סביב קיר הטלוויזיה בסלון נסובו דיונים רבים בין המעצבת ללקוחות. בני הזוג רצו לתת לטלוויזיה, המהווה מבחינתם את אחד ממרכזי הבית, רקע שהוא לא סתמי ושיש בו חומריות מעניינת. עם זאת, היה חשוב למעצבת לשמור שרקע זה לא ישתלט ויפריע לצפייה. הפתרון שנבחר כולל נגרות בעץ ובגוון תכלת המשולב בחריצה בקווים אלכסוניים ומתקפל לכיוון המסדרון. היחידה התחתונה הוצמדה לשמאל לכיוון הויטרינה והיחידה העליונה הוצמדה לימין, דבר שיצר שני קווים מקבילים המקנים תחושת המשכיות.
 
גם בבחירת התאורה בסלון רצתה המעצבת לצאת מהשבלונה הקבלנית ולהימנע מתאורה מרכזית. תוכנן פס ספוטים בצבע שחור עם מנורת פחם מסוגננת בקצה וכן נבחרה תאורה היקפית בצורת קוביות ליצירת אווירה. נבחרו וילונות חצי שקופים על מנת לשמור קשר בין הפנים לחוץ ולהעניק רכות לחללים תוך כדי הסתרת ארגזי התריס.
 
ארון חדר השינה ובו האלכסון השחור שמשמש כידיות נסתרות
 
כחלק מרצון הלקוחות למקסום שטחי האחסון בדירה, שולב ארון שירות גדול במבואת חדרי השינה הכולל גם אחסון מעילים, מצעים, חומרי ניקוי וכל מערכות התקשורת של הבית. הארון עוצב בנגרות צבע בתנור בגווני לבן-שחור עם אלמנט אלכסוני המתפקד גם כידיות. 
 
סוויטת ההורים תוכננה כולה בנגרות מותאמת אישית בגווני אפור פחם וטורקיז. נבחרה מיטה רחבה בציפוי בד כדי עם גב מיטה בסגנון איטלקי להענקת רכות ונעימות לחלל השינה. כרקע, נבחר טפט בצבע ירוק מנטה בעל קווים עדינים בגווני פחם. שאר קירות החדר נצבעו בצבע דומה המקנה לכל החדר תחושת שלווה.
 
סוייטת השינה תוכננה כולה בנגרות בהתאמה אישית בגוונים של פחם וטורקיז
 
הממ”ד תוכנן מחד כחדר עבודה עבור שני בני הזוג ומאידך כחדר אורחים. הכוונה העיצובית הייתה ליצור כאן חדר כיפי ומרענן בשילוב פריטי איקאה שסידורם הייחודי מקנה להם רושם של נגרות מתוכננת. כחלק מהעיצוב שולבה ציטטה מאליס בארץ הפלאות:
"Begin at the beginning, and go on till you come to the end: then stop" - ספר החביב מאוד על הלקוחה. 
 
לחדר הילדים הוזמנו מדבקות קיר שנבחרו במיוחד מחו”ל וסידורם הותאם ספציפית לארגון החדר. האקססוריז שבחדר ממשיכים את הקו הגיאומטרי של הדירה ואת גווניה.
 
חדר הילדים גם הוא בגווני הירוק והכחול המאפיינים את הדירה
 
בחדר האמבטיה ממשיך השילוב בין הצבע הירוק ונגרות העץ. מראה עגולה גדולה הודגשה על ידי פס לד נסתר שיושם בגב המראה. מדף עץ מעל האסלה, אפשר להפוך את האילוץ של בליטת מיכל ההדחה לנישה שימושית ואסתטית.
בדירה שולבה נגרות עץ כדי להכניס חמימות ועציצים כדי להכניס שמחה ורעננות לבית.
 
גם באמבטיה שולב הגוון הירוק והמראה הודגשה עם פס לד מאחוריה
 
בתכנון הגינה נתנה המעצבת ללקוחה יד חופשית. נבחר ליצור ספסל אדנית היקפי מאותו דק עץ איפאה של ריצוף הגינה. נבחרה צמחיה ירוקת עד המתאימה לכיווני האוויר של הגינה ושולבו שני עצי פרי בוגרים עם צמחי תבלין למרגלותם. שולחן אוכל גדול מוקם בסמיכות לויטרינת היציאה מהדירה לגינה לאירוח.
 
הגינה תוכננה בעיקר על ידי הלקוחה שבחרה למקם בו ספסל ארוך ושולחן אירוח מזמין 
 
המעצבת מספרת: "האלמנט האהוב עליי בבית היא הספרייה הורטיקלית בפינת אוכל: באמצעות "שבירת" הקיר הרווחנו מצד אחד עיצוב ומצד שני פרקטיות (ארון מסדרון), כל התכנון באזור הזה היה לי מעניין ומאתגר, נהניתי לראות איך שינוי "פשוט" כל כך נותן אפקט עיצובי ופרקטי גדול כל כך.
עבודתי עם לקוחות אלו, שבאו עם ידע וטעם אישי, הובילה לתהליך יצירה משותף שהיה מהנה ומרגש. אם הלקוחות שלי אומרים כשהם חוזרים ממלון, שאין כמו בבית, אז אני את שלי עשיתי."
 
תכנון הבית היה חוויה גם למעצבת וגם ללקוחה וזה בא לידי ביטוי בתוצאה 

  • 17.
    מטבח
    דודו | (06/16/2019)    
    "אדריכלית באחד המשרדים הגדולים בארץ שהכניסה לדירה הייתה כארבע שנים לאחר הקנייה" אני מצטט מקבלת מטבח עם חלון קטן הפונה לחדרון כביסה. נו באמת תכנון מזהיר.
  • 16.
    מטבח
    דודו | (06/16/2019)    
    "אדריכלית באחד המשרדים הגדולים בארץ שהכניסה לדירה הייתה כארבע שנים לאחר הקנייה" אני מצטט מקבלת מטבח עם חלון קטן הפונה לחדרון כביסה. נו באמת תכנון מזהיר.
  • 15.
    תשובה ל 13
    סיגל ליטבק | (01/27/2019)    
    תשובה ל 13 -כורסאות הסלון מקונטרסט שנמצאים בת״א.
  • 14.
    10 מסכים(ללא טקסט)
    אמת | (01/26/2019)    
  • 13.
    סלון
    שר | (01/24/2019)    
    מאד יפה. מאיפה כורסאות הסלון??? תודה
  • 12.
    אהבתי את הגאומטריה שחוזרת בכל הדירה ואת הנגרות- בייחוד בקיר הטלוויזיה, פשוט משגע וגם התאמת הצבעים בחדר השינה בין הטפט הקירות והשידות
  • 11.
    הניאון הלבן במטבח לא משמח, והמטבח נראה סטרילי לטעמי. דווקא את שולחן האוכל אהבתי, לפחות לא דחסו שם אי. אהבתי גם את הטפט וגווני חדר השינה. איכשהו בצילום הכל נראה דחוס יותר אשר בשרטוט, לא ברור למה.
  • 10.
    הכי סתם שבעולם, קר ולא מזמין(ללא טקסט)
    וים כסף נשפך. חבל | (01/22/2019)    
  • 9.
    האובר תכנון הופך את הדירות למוזיאון חסר טאצ' אישי(ללא טקסט)
    יעל | (01/22/2019)    
  • 8.
    מהמם!!!(ללא טקסט)
    תמר | (01/22/2019)    
  • 7.
    דירה
    נאוה צור | (01/22/2019)    
    יפה מאוד. גימור מושלם
  • 6.
    אהובה
    אהובה | (01/22/2019)    
    מאורגן סולידי וביתי
  • 5.
    מקסים!!(ללא טקסט)
    אורלי | (01/22/2019)    
  • 4.
    איזו דירה מיוחדת
    שגית | (01/22/2019)    
    ניכר שבכל פרט ופרט הושקעה מחשבה, והתוצאה הכוללת היא זרימה, קלילות ונעימות בדירה. אחת הדירות המיוחדות והיפות שראיתי!
  • 3.
    שולחן האוכל נתקע לי בגרון, סלון בהחלט נעים ומקסים(ללא טקסט)
    מטבחית | (01/22/2019)    
  • 2.
    נחמד ומזמין...הערה קטנה
    יעל | (01/22/2019)    
    דירה חמודה ונעימה. עצה: להסיר את מדף התמונות מעל הספה, כי נותן תחושת סכנה לראשי היושבים. בנוסף: ה'ספרייה' אמורה להכיל גם ...כמה ספרים לתפארת
  • 1.
    דירה נאה אבל מאד סטנדרטית(ללא טקסט)
    במיוחד אחרי תכנון של 4 שנים | (01/22/2019)