כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(805) "

מיקום: צפון הארץ
הדיירים: זוג + 4 ילדים
שטח מגרש: 800 מ"ר
שטח בנוי: 140 מ"ר
אדריכלות: כפיר וקס

הבית הקטן שנמצא בקיבוץ בדרום רמת הגולן, אינו מתיימר להיות משהו אחר מלבד המקום הנעים והמחבק של בני המשפחה. הבית נבנה בבנייה ירוקה ובעבודה עצמית, שאליה נרתמו כל בני המשפחה במשך כשנתיים. בתכנון ובבניית הבית ניכרת השאיפה ליצירת בית צנוע, אקולוגי וכזה שמתחבר עם הסביבה והאקלים השורר במקום.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/1-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/2-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(1184) "

כחלק מעקרונות הבנייה הירוקה, הבית תוכנן ללא מזגנים. דבר זה מתאפשר הודות לכך שחזיתות הבית פונות לדרום ולצפון, ובכך מתאפשר ניצול מרבי של קרני השמש לחימום ושל משב הרוח לקירור. כמו כן, יש בבית חימום סולרי פסיבי, בעזרת קמין הממוקם במרכז הבית, בצמוד לקיר מסה תרמית הסופח אליו חום. הקירור, מנגד, מתבסס על אוורור טבעי הנשמר בבית בזכות בידוד מקסימלי.
הבית משמש לכל המשפחה בסיס איתן לחיי הרמוניה עם הטבע. מלבד ההתאמה לבנייה הירוקה, הבית תוכנן כך שיהיה נוח, נגיש ונעים לכולם. באזור החברתי הושארו מרחבים פתוחים לריקוד ולתנועה. בנוסף לכך, בכל הבית יש מעט מאוד רהיטים, וגם אלה קרובים מאוד לרצפה, וקלים להזזה. ליצירת תחושת המרחב תורמת גם התקרה הגבוה שנישאת ל-3.5 מטרים.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/3-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/4-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/5-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(929) "

חדרי הילדים פונים לדרום לספיגה מרבית של חום השמש בחורף. דרך חלון דרומי גדול נכנס אוויר ודרכו אפשר לצאת לחצר. בכל חדרי הילדים נוצל גובה התקרה לגלריה אשר אליה מטפסים בעזרת סולם עץ. מלבד עיצוב חדרי השינה, הבית גם הותאם ללמידה, שכן שניים מהילדים לומדים בבית במסגרת תכנית החינוך הביתי.
בבית יש חדר רחצה אחד לכולם, ובו אגן אמבטיה הבנוי מיציקת בטון שחופה יחד עם הרצפה בטדלקט, שהוא טיח מרוקאי מסורתי. הכיור עשוי אבן בזלת, והשירותים הופרדו מחדר הרחצה. למקום אחסון משמש חדר הממ"ד, שבו גם נמצאים הארונות של בני המשפחה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/6-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/7-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/8-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(1019) "

אחד מעקרונות הבנייה הירוקה מתייחס לשימוש בחומרי גלם, וההעדפה הראשונה היא לחומרים מקומיים בצורתם הגולמית ככל שאפשר, חומרים ממוחזרים וחומרים בעלי תכונות עמידות גבוהה בגשם ובשמש לאורך זמן.
ביישומו של הבית הזה הקפיד כפיר וקס בבחירת חומרים שמתאימים לבנייה ירוקה. ניתן למצוא כאן אבן מקומית, ברזל וארבעה סוגים של עצים ששניים מהם גדלים בארץ למטרות כריתה, האורן והאיקליפטוס. לחיפוי החוץ שנראה כבטון, נבחר עץ ההמלוק שהוא אמנם קנדי אך רמת העמידות שלו בפני פגעי גשם ובעיקר שמש, הצדיקה את השימוש בו. חומרים נוספים המככבים בבית הם קש, אדמה, במבוק זכוכית ומעט מאוד בטון.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/9-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/10-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(1040) "

ואיך אפשר לדבר על בנייה ירוקה מבלי להתייחס אל החוץ? החצר שרוצפה באבני בזלת מקומיות ומעל מצללה מסנדות אקליפטוס, תוכננה הכי קרוב לטבע. נראים בה צמחים ופרחי בר וניטעו בה עצי פרי מקומיים. הגפנים המטפסות בחודשי הקיץ על קונסטרוקציית פלדה שנבנתה כחלק מהשלד הראשי, מצלות את החזית הדרומית ובחורף נושרות ומאפשרות לקרני השמש לחדור פנימה.
עוד בחוץ, ובנפרד מהבית, ממוקמת מכולה המשמשת כמחסן, חדר כביסה וגם חדר נוסף להלנת אורחים. המרפסת הראשית שנמצאת בין הבית לבין המכולה, נראית כפטיו גדול הפונה לנוף הכנרת. בשל מיקומו של הפטיו הוא מוגן מרוחות מזרחיות חזקות המאפיינות את דרום הגולן.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/11-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/05/12-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  הכי קרוב לאימא אדמה: עיצוב מושקע בבנייה ירוקה

הכי קרוב לאימא אדמה: עיצוב מושקע בבנייה ירוקה

כפיר וקס, אדריכל המתמחה בבנייה ירוקה, ניגש לתכנן ולעצב את בית משפחתו – ויצק בו את העקרונות שלאורם הוא עובד

מאת: תוכן שיווקי צילום: דרור ורשבסקי


מיקום: צפון הארץ
הדיירים: זוג + 4 ילדים
שטח מגרש: 800 מ"ר
שטח בנוי: 140 מ"ר
אדריכלות: כפיר וקס

הבית הקטן שנמצא בקיבוץ בדרום רמת הגולן, אינו מתיימר להיות משהו אחר מלבד המקום הנעים והמחבק של בני המשפחה. הבית נבנה בבנייה ירוקה ובעבודה עצמית, שאליה נרתמו כל בני המשפחה במשך כשנתיים. בתכנון ובבניית הבית ניכרת השאיפה ליצירת בית צנוע, אקולוגי וכזה שמתחבר עם הסביבה והאקלים השורר במקום.

כחלק מעקרונות הבנייה הירוקה, הבית תוכנן ללא מזגנים. דבר זה מתאפשר הודות לכך שחזיתות הבית פונות לדרום ולצפון, ובכך מתאפשר ניצול מרבי של קרני השמש לחימום ושל משב הרוח לקירור. כמו כן, יש בבית חימום סולרי פסיבי, בעזרת קמין הממוקם במרכז הבית, בצמוד לקיר מסה תרמית הסופח אליו חום. הקירור, מנגד, מתבסס על אוורור טבעי הנשמר בבית בזכות בידוד מקסימלי.
הבית משמש לכל המשפחה בסיס איתן לחיי הרמוניה עם הטבע. מלבד ההתאמה לבנייה הירוקה, הבית תוכנן כך שיהיה נוח, נגיש ונעים לכולם. באזור החברתי הושארו מרחבים פתוחים לריקוד ולתנועה. בנוסף לכך, בכל הבית יש מעט מאוד רהיטים, וגם אלה קרובים מאוד לרצפה, וקלים להזזה. ליצירת תחושת המרחב תורמת גם התקרה הגבוה שנישאת ל-3.5 מטרים.

חדרי הילדים פונים לדרום לספיגה מרבית של חום השמש בחורף. דרך חלון דרומי גדול נכנס אוויר ודרכו אפשר לצאת לחצר. בכל חדרי הילדים נוצל גובה התקרה לגלריה אשר אליה מטפסים בעזרת סולם עץ. מלבד עיצוב חדרי השינה, הבית גם הותאם ללמידה, שכן שניים מהילדים לומדים בבית במסגרת תכנית החינוך הביתי.
בבית יש חדר רחצה אחד לכולם, ובו אגן אמבטיה הבנוי מיציקת בטון שחופה יחד עם הרצפה בטדלקט, שהוא טיח מרוקאי מסורתי. הכיור עשוי אבן בזלת, והשירותים הופרדו מחדר הרחצה. למקום אחסון משמש חדר הממ"ד, שבו גם נמצאים הארונות של בני המשפחה.

אחד מעקרונות הבנייה הירוקה מתייחס לשימוש בחומרי גלם, וההעדפה הראשונה היא לחומרים מקומיים בצורתם הגולמית ככל שאפשר, חומרים ממוחזרים וחומרים בעלי תכונות עמידות גבוהה בגשם ובשמש לאורך זמן.
ביישומו של הבית הזה הקפיד כפיר וקס בבחירת חומרים שמתאימים לבנייה ירוקה. ניתן למצוא כאן אבן מקומית, ברזל וארבעה סוגים של עצים ששניים מהם גדלים בארץ למטרות כריתה, האורן והאיקליפטוס. לחיפוי החוץ שנראה כבטון, נבחר עץ ההמלוק שהוא אמנם קנדי אך רמת העמידות שלו בפני פגעי גשם ובעיקר שמש, הצדיקה את השימוש בו. חומרים נוספים המככבים בבית הם קש, אדמה, במבוק זכוכית ומעט מאוד בטון.

ואיך אפשר לדבר על בנייה ירוקה מבלי להתייחס אל החוץ? החצר שרוצפה באבני בזלת מקומיות ומעל מצללה מסנדות אקליפטוס, תוכננה הכי קרוב לטבע. נראים בה צמחים ופרחי בר וניטעו בה עצי פרי מקומיים. הגפנים המטפסות בחודשי הקיץ על קונסטרוקציית פלדה שנבנתה כחלק מהשלד הראשי, מצלות את החזית הדרומית ובחורף נושרות ומאפשרות לקרני השמש לחדור פנימה.
עוד בחוץ, ובנפרד מהבית, ממוקמת מכולה המשמשת כמחסן, חדר כביסה וגם חדר נוסף להלנת אורחים. המרפסת הראשית שנמצאת בין הבית לבין המכולה, נראית כפטיו גדול הפונה לנוף הכנרת. בשל מיקומו של הפטיו הוא מוגן מרוחות מזרחיות חזקות המאפיינות את דרום הגולן.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

כתיבת תגובה