כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית?

המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית?

למשפחה בת ארבע נפשות שהתרחבה למשפחה בת שש נפשות, נדרש בית רחב יותר, אך הגודל לבדו לא די בו, ונולד הצורך בהוספת שפע של מקומות אחסון. זה היה הדבר העיקרי שהנחה את המעצבת ענבל סיני

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 
דיירים: זוג + 4 ילדים
שטח: 180 מ"ר
עיצוב פנים: ענבל סיני
 
עוד דירות מעוצבות:
 
נפתחו בבית פתחים רחבים על מנת להכניס את החוץ פנימה ולתת תחושה של מרחב
 
אחת מהבקשות שהופנו לענבל סיני, מעצבת הפנים, הייתה יצירת שפע של מקומות אחסון סגורים. בקשה נוספת הייתה הרחבת הבית והתאמתו למספר הדיירים שגדל בשניים בעקבות לידתם במזל טוב של זוג תאומים. 
 
הבית הורחב על מנת לאפשר מרחב לארבעת הילדים
 
במסגרת הרחבת הבית, שונו מיקום וגודל הפתחים, דבר שהוביל לתחושת מרחב גדולה הנוצרת עם הכנסת החוץ פנימה. דלת הכנסת הונמכה במפלס על מנת למקסם את השימוש בבית בן ששת החדרים.
 
גם את פינת האוכל תוחם מזנון המשמש לאחסון ויושב בטח נישה ייעודית
 
בכניסה לבית, במבואה שהונמכה, נבנה קיר אשר משני צדדיו ארונות אחסון, צד אחד פונה לכיוון הכניסה, והצד השני, שכולו נוצר למטרת אחסון כוסה בארון, אותו חוצה משטח עבודה הפונה למטבח. 
 
יחידת האחסון של המטבח והכניסה הופכת לדלפק
 
המשכו של משטח העבודה מתרחב והופך לדלפק אכילה יומיומי בעוד שבמרחב החברתי הוקצה מקום נכבד לשולחן אוכל חגיגי, כשלידו נבחרה כוננית אחסון גדולה המשלימה מבחינה פונקציונלית את הכוננית המוארכת התלויה לכל אורכו של הקיר בסלון. 
 
החלל כולו של המטבח, הסלון ופינת האוכל מדבר באותה שפה עם ידי שימוש בגווני חום, אפור ושחור
 
הרעיון המרכזי היה בנייה של פריטי נגרות לאחסון סביב עמודי הבית כך שרהיטים אלה לא יפריעו לזרימה של הבית ולא יחנקו אותו. הבית בעצם בנוי סביב האחסון.
 
החלל שמתחת למדרגות הפך לשירותי אורחים על מנת לא לבזבז מקום
 
גם בחדר השינה של ההורים ניכרת לעין מגמת מקומות האחסון, מגמה המתבטאת בעיצוב ארון קיר ארוך אשר חסם חלונות צדדיים צרים, ובמקומם פתחה המעצבת חלון חדש הפונה אל הנוף. 
 
חדר השינה של ההורים אף הוא מואר מאוד הודות לחלון הגדול שנפתח
 
את הגובה בין שתי קומות הבית ניצלה המעצבת לעיצוב שירותי אורחים הנמצאים במישור גרם המדרגות העולה לקומת חדרי השינה.  
 
הבית תוכנן בעיצוב מינימליסטי שבא לידי ביטוי גם בחלל האמבטיה
 
בשירותי האורחים עוצבה כוננית המשמש לאחסון ועליה מונח הכיור. מקומות אחסון נוספים תוכננו ביתר חדרי השירותים של הילדים ושל ההורים. 
 
הבית פתוח לחצר והירוק חודר פנימה ונותן הרגשה של חלל גדול
 
תמונות נוספות:
 
הרהיט האפור תוחם את המטבח ומפריד בינו לבין הכניסה
 
מזווית זו ניתן לראות את הרהיט האפור מצידו השני, של הכניסה
 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

הכול פתוח: בית מודרני שמשקיף לנוף


איך הופכים בית לשימור לבית מודרני בעיצוב אל-זמני? מעצב הפנים עוז מינסוב הצליח לעשות זאת, וגם לא שכח להתייחס לנוף שמקיף את הבית ולמבנה הייחודי שלו

עיצוב בתים פרטיים

לחשוב מחוץ לקובייה: בית צפוני בעיצוב מקורי


זה התחיל משיפוץ הסלון אך משם גלש אל חללים נוספים. והתוצאה: בית בעיצוב מקורי שמשלב אלמנטים בתלת ממד ומשחק של קוביות וקווים

עיצוב בתים פרטיים

הכי קרוב לאימא אדמה: עיצוב מושקע בבנייה ירוקה


כפיר וקס, אדריכל המתמחה בבנייה ירוקה, ניגש לתכנן ולעצב את בית משפחתו – ויצק בו את העקרונות שלאורם הוא עובד

עיצוב בתים פרטיים

ישן מפני חדש: שיפוץ בית מרענן ומפתיע


שיפוץ הבית הישן הזה כלל חיבור של מבנה אדריכלי ותיק ומסיבי עם עיצוב פנים חדיש קליל. התוצאה: בית הרמוני, ייחודי ושטוף אור

תגובות

קודר קודר

קודר קודר

אהבתי מאוד נעים ועכשווי

תמונות לא טובות
בגלל הצילום הכל נראה כל כך אפור ולא פורפורציונלי. מרוב עיוות לא ממש אפשרי לתת ביקורת . רשימת חוסרים כללית- צבע . אומנות. ספרים. נייר טואלט.

יפה מאוד
מקסים עדין ויפה. ממש בטוב טעם כל הכבוד. אהבתי את החשיבה על הפרטים הקטנים.

180 מטר.. לא כזה אתגר
אנשים עם 90 מטר מסתדרים

דירת קבע
יפה ומושקע בטוב טעם. מהיכן הנברשת בפינת אוכל?

הצילום
נחמד. תוכניות לפני ואחרי היו עוזרות. אבל הקטע הזה עם הצילום שמותח את הספה שתיראה כאילו היא 5 מטר אורך, קצת מגוחך. זה יוצא מפרופורציה הדבר הזה.

מה היה קודם? כי הבית עכשיו כולו סלון...

מאכזב
קודר משהו... וה"אהילים" הנוראים....

משמים ומדכא נורא...

פרטים לגבי המזנון
אשמח לדעת מהיכן המזנון

המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית
חסרים גוונים הכל אפורשחורעייף

כתיבת תגובה