כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(979) "

הדיירים: אם וילד
המיקום: קיבוץ כפר החורש
השטח: 120 מ"ר
התקציב: 1.8 מיליון ₪
אדריכלות: אלה אסטרייכר
עיצוב פנים והום סטיילינג: אייר שפירא

הדיירת נולדה וגדלה בתל אביב, אך החליטה לבנות את ביתה דווקא בקיבוץ כפר החורש בצפון. היא ביקשה שהבית יתאים לצרכיה ויעוצב בסגנון מודרני ומינימליסטי. "למרות הבחירה בחיים הכפריים, הדיירת הגדירה מראש את אהבתה לסגנון מודרני, נקי ואורבני והייתה מעורבת בבחירות הצבעים והחומרים לאורך כל הדרך", מספרת אייר שפירא, המעצבת של הפרויקט.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/1-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/2-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(782) "

הצבעוניות שנבחרה לבית היא של שחור לבן בשילוב עץ וגווני צהוב, ובחירה זו ניכרת כבר במטבח. הארונות בחלל זה מחופים בלבן, אך הרהיטים, הפרזול וגופי התאורה מוסיפים נגיעות של שחור ובמבוק שתורמות מאד ליצירת סגנון מודרני ועדכני. "רצינו לשלב עץ בהיר ורענן שייתן מראה נקי", מסבירה המעצבת. "הבמבוק מוגדר כחומר מאוד 'ירוק' וידידותי לסביבה, והוא התאים לנו לעיצוב". לצד המראה שלו, הבמבוק הוא גם חומר חזק, יציב וקל, ולכן מבטיח מטבח איכותי.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/3-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/4-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(926) "

בסלון של הבית יש קיר אחד המשמש לטלוויזיה, ויתר הקירות הם למעשה פתחים גדולים ויפים המכניסים אור. המבנה הזה הקשה מעט על העמדת הריהוט, אך לאחר מחשבות והתלבטויות הוחלט להעמיד שתי ספות אסימטריות אחת מול השנייה ובניצב לטלוויזיה. כמו כן, שולבו בסלון שתי כורסאות בודדות שמוקמו מול הטלוויזיה ומאפשרות צפייה נוחה.
קיר הטלוויזיה תוכנן בקפידה, והוא מחופה בעת מושחר במראה 'מסורק'. המעצבת מסבירה שהקיר הזה אמנם מכניס 'רעש' לבית שתוכנן להיות נקי ומינימליסטי, אך מציינת שהיא מאמינה באיזון של חומרים וסגנונות עיצוב שונים.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/5-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/5ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/6-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(853) "

בחדר הראשי בבית, המשמש את האם, הושם דגש חשוב על הנגרות. כיוון שהאישה מאד אוהבת בגדים ואקססוריז, המעצבת תכננה עבורה גם ארון בגדים וגם ארון צר המשמש לפריטים קטנים כמו צעיפים. פרטי הנגרות בחדר עוצבו בהתאם לקו הנקי ולסגנון המודרני שמאפיין את הבית כולו.
בחדר השינה של הילד תוכננה פינת עבודה מיוחדת בצורת בית שמכילה אחסון בחלקה התחתון ושולחן כתיבה עם מדפים בחלקה העליון. הנגרות תוכננה כך שתוכל 'לגדול' עם הילד, ובעתיד ניתן יהיה להוריד את המדף העליון ולשים באמצע טלוויזיה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/7-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/7ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/8-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(650) "

בסופו של תהליך הבנייה והעיצוב, התקבל בית פתוח בסגנון מודרני מינימליסטי – ממש כפי שבעלת הבית ביקשה. מעצבת הפנים אייר שפירא מספרת על עבודה מהנה עם הרבה שיתוף פעולה מצד הלקוחה. "הפתיחות והאמון שהדיירת נתנה בי יחד עם האמירה העיצובית וההחלטות האמיצות שלה הביאו לתוצאה הסופית", היא אומרת ומוסיפה כי: "תקשורת טובה זה הבסיס להצלחה של כל פרויקט".

 

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/9-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/10-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי

מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: שירן כרמל


הדיירים: אם וילד
המיקום: קיבוץ כפר החורש
השטח: 120 מ"ר
התקציב: 1.8 מיליון ₪
אדריכלות: אלה אסטרייכר
עיצוב פנים והום סטיילינג: אייר שפירא

הדיירת נולדה וגדלה בתל אביב, אך החליטה לבנות את ביתה דווקא בקיבוץ כפר החורש בצפון. היא ביקשה שהבית יתאים לצרכיה ויעוצב בסגנון מודרני ומינימליסטי. "למרות הבחירה בחיים הכפריים, הדיירת הגדירה מראש את אהבתה לסגנון מודרני, נקי ואורבני והייתה מעורבת בבחירות הצבעים והחומרים לאורך כל הדרך", מספרת אייר שפירא, המעצבת של הפרויקט.

הצבעוניות שנבחרה לבית היא של שחור לבן בשילוב עץ וגווני צהוב, ובחירה זו ניכרת כבר במטבח. הארונות בחלל זה מחופים בלבן, אך הרהיטים, הפרזול וגופי התאורה מוסיפים נגיעות של שחור ובמבוק שתורמות מאד ליצירת סגנון מודרני ועדכני. "רצינו לשלב עץ בהיר ורענן שייתן מראה נקי", מסבירה המעצבת. "הבמבוק מוגדר כחומר מאוד 'ירוק' וידידותי לסביבה, והוא התאים לנו לעיצוב". לצד המראה שלו, הבמבוק הוא גם חומר חזק, יציב וקל, ולכן מבטיח מטבח איכותי.

בסלון של הבית יש קיר אחד המשמש לטלוויזיה, ויתר הקירות הם למעשה פתחים גדולים ויפים המכניסים אור. המבנה הזה הקשה מעט על העמדת הריהוט, אך לאחר מחשבות והתלבטויות הוחלט להעמיד שתי ספות אסימטריות אחת מול השנייה ובניצב לטלוויזיה. כמו כן, שולבו בסלון שתי כורסאות בודדות שמוקמו מול הטלוויזיה ומאפשרות צפייה נוחה.
קיר הטלוויזיה תוכנן בקפידה, והוא מחופה בעת מושחר במראה 'מסורק'. המעצבת מסבירה שהקיר הזה אמנם מכניס 'רעש' לבית שתוכנן להיות נקי ומינימליסטי, אך מציינת שהיא מאמינה באיזון של חומרים וסגנונות עיצוב שונים.

בחדר הראשי בבית, המשמש את האם, הושם דגש חשוב על הנגרות. כיוון שהאישה מאד אוהבת בגדים ואקססוריז, המעצבת תכננה עבורה גם ארון בגדים וגם ארון צר המשמש לפריטים קטנים כמו צעיפים. פרטי הנגרות בחדר עוצבו בהתאם לקו הנקי ולסגנון המודרני שמאפיין את הבית כולו.
בחדר השינה של הילד תוכננה פינת עבודה מיוחדת בצורת בית שמכילה אחסון בחלקה התחתון ושולחן כתיבה עם מדפים בחלקה העליון. הנגרות תוכננה כך שתוכל 'לגדול' עם הילד, ובעתיד ניתן יהיה להוריד את המדף העליון ולשים באמצע טלוויזיה.

בסופו של תהליך הבנייה והעיצוב, התקבל בית פתוח בסגנון מודרני מינימליסטי – ממש כפי שבעלת הבית ביקשה. מעצבת הפנים אייר שפירא מספרת על עבודה מהנה עם הרבה שיתוף פעולה מצד הלקוחה. "הפתיחות והאמון שהדיירת נתנה בי יחד עם האמירה העיצובית וההחלטות האמיצות שלה הביאו לתוצאה הסופית", היא אומרת ומוסיפה כי: "תקשורת טובה זה הבסיס להצלחה של כל פרויקט".

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב אל זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

תגובות

כתיבת תגובה