כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה

הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מירב פלברג


הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: קיבוץ באזור השפלה
השטח: 160 מ"ר + מרפסת
עיצוב פנים והום סטיילינג: מיכל גרינברג פוקס

לאחר שנים בדירה ישנה וקטנה, עברו הדיירים לבית בקיבוץ. היה חשוב להם לנצל את המרחב החדש כדי ליצור בית מפנק שישרת את כל אחד מבני המשפחה. "בעלי הבית הם אנשים שחיים באווירה נינוחה ואוהבים טבע וטיולים", מספרת מעצבת הפנים מיכל גרינברג פוקס. "היה ברור שהם מעוניינים בבית בסגנון כפרי ובמראה רך, שיתאים לאופיים וישתלב בסביבה בה הם גרים".

הבית בקיבוץ כבר היה בתהליך בנייה, כאשר הלקוחה פנתה אצל מעצבת הפנים. היא לא הייתה בטוחה מה קו העיצוב שהיא רוצה להחיל על הבית, אבל היה לה חשוב לשלב בבית כמה שיותר גוונים של תכלת.
כבר בסלון אפשר לפגוש בנוכחות תכלת. הקיר הארוך שתוכנן שם כולל שלוש פונקציות: טלוויזיה, קמין וספריה. בצמוד לקיר יש רהיט עץ הצבוע בגוון תכול, אשר משלים את מראה החלל. כדי לאזן את אהבת הלקוחה לתכלת, נבחרה לסלון פינת ישיבה אפורה שמתכתבת היטב עם רצפת הפרקט. בנוסף, שולבו נגיעות של צהוב ותכלת בכורסא ובכריות הנוי. מעל הספה נתלתה תמונה פסטורלית של הצלמת גלית דויטש, שיוצרת אווירה נינוחה המתאימה לבית בקיבוץ.

בית בקיבוץ הוא תירוץ נהדר לארח חברים – ובעלי הבית בהחלט אוהבים לארח. כדי לאפשר להם לקיים ארוחות עם כמות רבה של משתתפים, תוכנן עבורם מטבח פתוח ומרווח, שכולל גם את פינת האוכל. המטבח מעוצב בסגנון כפרי, וצבוע בלבן עם נגיעות של תכלת. מעל פינת האוכל שבמרכזו תלויים גופי תאורה בסגנון תעשייתי, המכניסים טוויסט מעניין לחלל.
אהבת המשפחה לאירוח מקבלת ביטוי גם באזורים נוספים בבית. מעל מבואת הכניסה נסגר החלל הכפול בגלריה שמשמשת את הילדים לאירוח חברים. היות והפינה אינה גדולה, תוכנן בה אזור ישיבה הכולל גם מקומות אחסון.

מלבד הסלון והמטבח, קומת הכניסה כוללת גם את חדר ההורים. בחדר הזה משולבים חומרים טבעיים שהולמים בית בקיבוץ. לצד המיטה והשידות, תלויים וילונות התורמים ליצירת מראה רך, ועל הקירות מופיעים צילומים נוספים של גלית דויטש.
מהקומה הזאת עולים אל הקומה השנייה דרך גרם מדרגות עדין. לאורכו של הגרם יש נישה שבה מוצגים חפצי נוי שאספו בעלי הבית במהלך הטיולים שלהם ברחבי העולם. תצוגה זו מהווה את אחד האלמנטים הייחודיים בבית, ובני המשפחה נהנים לחלוף על פניה ולהיזכר בחוויות ממסעותיהם.

הקומה השנייה של הבית מהווה את ממלכת הילדים, וכוללת את החדרים שלהם ואת פינת המשפחה. עיצוב החדרים נעשה בשיתוף מלא עם הילדים, כשלכל אחד מהם הוצגו אפשרויות לבחירת הגוונים, התמונות ואביזרי הנוי שיהיו בחדר.
חדרה של הבת הגדולה, נצבע בגוון ורדרד-סגלגל מעושן, ושולבו בו נגיעות של שחור ואפור ליצירת אווירה בוגרת. בחדרה של הבת הקטנה מופיע שוב התכלת השולט בבית, עם נגיעות עדינות של שחור ואפור. לצד המיטה של הילדה יש כוננית המשמשת כמקום אחסון, ומאפשרת לה להציג את החפצים האהובים עליה.
חדר הרחצה ממשיך גם הוא את קו העיצוב השולט בבית בקיבוץ. בקיר התוחם את האמבטיה תוכנן פרט נגרות המוסיף מקום אחסון ומשמש כפיר כביסה.

 

רשימת ספקים חלקית:

חדרי רחצה: נגב קרמיקה
תאורה: תומס תאורה
נגרות: נגריית אביגדור
וילונות ואביזרים: מצעי שרית
שטיחים: השטיח האדום
אביזרים: גיפטד נס ציונה
אמנות: גלית דויטש 1of135

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש


הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

עיצוב בתים פרטיים

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי


עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה


הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

עיצוב בתים פרטיים

מתאים בול: לפעמים כמה שינויים בבית זה כל מה שצריך לעשות


במשך שלוש שנים חיפשה המשפחה את מרחב המגורים האידאלי עבורה, עד שנאלצה להתפשר. מעצבת הפנים דאגה להכניס שינויים בבית שנרכש, וכך התאימה אותו בדיוק לצורכי המשפחה

תגובות

מקסים, פרקטי ונעים.

אמנם סגנון קצת מיושן אבל עיצוב פשוט ויפה! משרה רוגע ועדינות.. בטח שהרבה יותר יפה מהאופנה השחורה שהשתלטה על חיינו.. תתחדשו ותהנו בביתכם המקסים!

כתיבת תגובה