כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  חלום בקצה הרחוב: שיפוץ דופלקס משפחתי בגבעתיים

חלום בקצה הרחוב: שיפוץ דופלקס משפחתי בגבעתיים

את החלום לדירה עם מרפסת גדולה דחו בני הזוג, עד שמצאו בדיוק מה שרצו באותו רחוב ובבניין עם בני משפחה נוספים. גם לזוויות הלא ישרות ולצורה הלא שגרתית של הבית נמצאו פתרונות תכנוניים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג + בת 
המקום: גבעתיים
השטח: קומה ראשונה 60 מ"ר + קומה שנייה 25 מ"ר + מרפסת 45 מ"ר
עיצוב: אריאלה ענבר וגליה מנור
 
 
לפעמים שווה להמתין בסבלנות להזדמנות טובה, שיכולה להתאים בדיוק לצרכים ולחלומות, ולא למהר לקפוץ על המציאה הראשונה הנקרית בדרך. זוג שחלם על דירה עם מרפסת גדולה ומרווחת, בה יוכלו לארח בכיף חברים ומשפחה, דחה שוב ושוב את החיפוש אחר דירה מתאימה, מאחר שלא התלהב לעבור מאזור המגורים האהוב עליו. כשנקרתה בפני בני הזוג ההזדמנות להחליף את הדירה באחת מרווחת יותר עם מרפסת גדולה, בדיוק כמו שחלמו וממש בסוף הרחוב בו הם מתגוררים, הם לא חשבו פעמיים. הבונוס שהצדיק את ההמתנה היה העובדה שבאותו בניין התגוררו גם סב המשפחה ובת נוספת שלהם.
 
 
ברשימת הצרכים של בני הזוג היו מטבח עם מקומות אחסון רבים, חדר רחצה שאליו יוכלו להיכנס מתוך חדר השינה, שירותי אורחים, פינת אוכל וסוויטת שינה לבתם החיילת. את חדר השינה שלהם הם ביקשו למקם בקומה השנייה, קרוב למרפסת הגדולה, אולם לאחר שהבינו כי בגיל מבוגר יותר יוכלו ליהנות מיתרונות של מגורים בקומת הכניסה, החליטו למקם שם את סוויטת השינה שלהם.
 
חדר המגורים פונה למרפסת ומאחוריו מטבח מרווח
 
פינת אוכל. בתוך הקיר הוסתר עמוד קונסטרוקטיבי
 
הדופלקס עבר שיפוץ יסודי בשתי הקומות, כולל שינוי מיקום של כל החללים בקומה הראשונה והחלפת תשתיות האינסטלציה, החשמל, התאורה, התקשורת ומיזוג האוויר. לבית תוכננה נגרות בהתאמה אישית במטבח, בחדרי הרחצה ובארונות האחסון, ולבסוף הוא שודרג בסטיילינג מלא.
 
נגרות אישית וסטיילינג לכל הדירה
 
האתגרים המרכזיים בתכנון היו מיקומה של הדירה בבניין עגול, וצורתה של הדירה שבנויה כמו פרוסת עוגה – מה שלא הותיר אפילו זווית אחת ישרה בין הקירות. עקב כך הוחלט על ציר מרכזי בחלל הציבורי, וכל התכנון יושר על פיו אותו ציר. בנוסף, מיקום המדרגות המגושמות מול הכניסה לבית הקשה על התכנון, ועמוד קונסטרוקטיבי באמצע הסלון דרש התייחסות מיוחדת. משיקולי תקציב הוחלט לא להזיז את מבנה המדרגות, אלא לסגור אותו בקירות ישרים ולנצל את השטח שמתחתן ליצירת חדר רחצה. מהחדר שהיה מאחורי המדרגות נוצרה יחידת הורים מפנקת. הכניסה לדירה עוצבה מחדש עם קיר תמונות משפחתיות, המושך את העין אל החלל הציבורי שמתגלה עם פתיחת הדלת. 
 
קיר תמונות משפחתיות מושך את העין אל החלל הציבורי
 
קיר המטבח הישן נשבר כדי להגדיל הכניסה לבית, ובמקומו תוכננו שירותי האורחים. הקירות בשירותים חופו בבריקים לבנים עד מעל מבנה הניאגרה הסמויה, והקיר שנותר נצבע בגוון ירוק אפרפר. קרניז הודבק מעל החיפוי כדי להפריד בין שני החלקים ונצבע בגוון תואם. שידת הכיור שהוכנה על ידי נגר נצבעה בגוון הכללי של הבית. פלטות של עץ אלון מעליה ומעל מבנה האסלה מוסיפות חמימות כפרית. להשלמת המראה החם והמהודר נוספו גופי תאורה בגוון ברונזה עם זכוכית קריסטל, מראת וינטג' משוק הפשפשים ומסגרות עם תמונות שהיו לבעלת הבית. 
 
בריקים לבנים מעל הניאגרה הסמויה
 
מראת וינטג' משוק הפשפשים
 
חדר האמבטיה המיושן ומרפסת השירות הצמודה לו הפכו לאחר השיפוץ לחלק ממטבח מרווח עם מזווה גדול צמוד, שבחלקו הימני מוקמו מכונת הכביסה והמייבש. בעלת הבית אוהבת לבשל ולאפות, ולכן ביקשה מטבח מרווח ופונקציונלי. המטבח החדש כולל מקומות אחסון רבים ודלפק אכילה לארבעה אנשים.
 
מטבח מרווח ומרפסת שירות צמודה
 
קיר מהמטבח נשבר כדי להגדיל את הכניסה לבית
 
בקומה הראשונה של הבית מוקמה מרפסת קטנה, שלפני השיפוץ הייתה צמודה לחדר השינה. בתכנון המחודש הועבר חדר השינה לחלל שמאחורי המדרגות, והשטח נפתח לחלל ציבורי אחד גדול ומרווח. כעת המרפסת הקטנה צמודה לסלון, ובעלי הבית נהנים לשתות בה קפה מדי בוקר. המקום שנוצר מתחת למדרגות אפשר בנייה של מקלחת הורים מרווחת באורך 130 ס"מ בתוך חדר רחצה נעים. דלתות צרפתיות בכניסה לחדר השינה השלימו את החלום ליחידת הורים מפנקת.
 
מרפסת צמודה לסלון, המאפשרת לשתות בה את הקפה של הבוקר
 
חדר השינה של ההורים
 
סגירת מבנה המדרגות המתעגל בקירות ישרים יצרה חללים ריקים בין הקירות למבנה, ואלה נוצלו ליצירת נישות אחסון, למשל נישה לחדר הרחצה, נישה לבשמים ליד מראת הכיור ונישה נוספת לספרים מול המיטה.
 
מבט למקלחת ולנישת ספרים
 
מבנה המדרגות המעוגל נסגר בקירות ישרים
 
גם בחדר השינה של הבת בקומה השנייה קירות מתעגלים פוגשים זה את זה בזוויות לא ישרות. אי לכך הוחלט למקם את האחסון העיקרי על הקיר הישר היחיד בחדר, ולצידו להציב מיטה ושני ארונות. קיר המיטה נצבע בגוון ירוק שבחרה הבת, ושתי נישות עם מדפי עץ אלון משמשות להנחת חפצים. הריצוף שנבחר לכל הבית, אפור עם גימור לא אחיד, מיושם ביחידה כולה.
 
נישות מעל המיטה להנחת חפצים בחדר הבת
 
חדר הרחצה, שאף הוא משופע בזוויות, שופץ מהיסוד, וארון כיור בגוון תואם לקיר המיטה משלים את המראה. כדי לטשטש מעט את הזוויות המשונות של חדר הרחצה, וכדי למשוך את העין לקיר הישר, המשיך הריצוף האפור גם אל קיר המקלחת מול הכניסה. אקססוריז נשיים נבחרו לאמבטיה, כך שאי אפשר לטעות בזהותה של הדיירת הצעירה.
 
הריצוף ממשיך גם אל הקיר
 
מרפסת הקומה השנייה רוצפה מחדש, ומטבח חיצוני קטן הוכן לשימוש נוח ליושבים. ריהוט גן ופינות חמד ירוקות מקשטים את השטח ומאפשרים לחלומם של בעלי הדירה להתממש.
 
פינות חמד ירוקות במרפסת הקומה העליונה
 
 
הדירה לפני השיפוץ:  
 
לפני: מבנה המדרגות הישן והחלל מאחוריו
 
 
התוכנית לפני השיפוץ:
 
 
התוכנית לאחר השיפוץ:

 
 
 
 
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:
ריצוף, חיפויים, סניטריה: נגב ומודי
בריקים: נגב
וילונות: אורגד
ספה וכורסאות סלון: יוסף בחצר
פינת אוכל וכיסאות בר: זאגה
אקססוריז: יוסף בחצר, זווית, איקאה, ביתילי.
תאורה: דקו-אור, מחסני תאורה
ריהוט מרפסת: שבירו
 
 

עוד דופלקסים מעוצבים:
 
 
 

עוד בנושא

עיצוב דירות

אומרים שהיה פה שמח: דירה בסגנון וינטג' חמים ומחויך


עם שינוי מבני, צבעוניות עזה ופרטים שיוצרים סגנון וינטג' אמיתי – הדירה הישנה הזאת הפכה למרחב מזמין ומשמח

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

עיצוב דירות

בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד


זוג, בעשור השמיני לחייהם, הלכו בעקבות הילדים, הנכדים והנינים, ורכשו דירה באזור מרכזי ותוסס. בעת שיפוץ הדירה התברר כי את מרבית הקירות הפנימיים לא ניתן להרוס, ובכל זאת הצליח המעצב להתאים את הדירה לדיירים החדשים ולשוות לה מראה עכשווי ומואר

עיצוב דירות

לגור במוזיאון: בית שמפגיש בין אמנות ועיצוב


הכוח שבשילוב אמנות ועיצוב נחשף בדירה הזאת, שהפכה מדירת קבלן סטנדרטית למרחב מחיה שמח ומעורר השראה – והכול בזכות אלמנט אמנותי ייחודי

תגובות

בית חלומותי
לא אחזור על מה שכבר אמרו,פשוט חלומי. מי עיצב את הפינה הירוקה במרפסת העליונה ומאיפה נקנו האביזרים?

בית חלומותי
לא אחזור על מה שכבר אמרו,פשוט חלומי. מי עיצב את הפינה הירוקה במרפסת העליונה ומאיפה נקנו האביזרים?

מהמם! זה הטעם שלי
בד"כ לא מגיבה אבל הפעם הייתי חייבת..עיצוב מדהים בקרוב אצלי...מעצבות מוכשרות

בית חם
אהבתי נורא! בית מקסים! מקום שכיף לחזור אליו!!

מקסים

כל התאורה בבית מדהימה!

מאאאד אהבתי חם צבעים שמחה
דירה נעימה ומזמינה.פשוט היה כיף להסתכל.

מקסים ונעים כל הכבוד

תענוג של עיצוב כמה נעים
השילוב של צבעים מיושנים עם הבריקים והעץ...מהמם וראוי לציון! כל הכבוד על המחשבה ועל בחירת האלמנטים השונים... דלתות הפנים בסגנון רטרו. ואוו. יש מה ללמוד. ת ע נ ו ג .

עיצוב מזעזע. תכנון גרוע-המטבח וחדר השינה בקומה א
היו צריכים להתחלף חדש השינה היה הולך אחורה לכיוון המרפסת יחד עם אמבטיה ושירותי אורחים והמטבח היה עובר לחזית לתפקד יחד בזרימה עם החללים הציבוריים

מקסים! בטוב טעם והדלת לחדר שינה מהממת!!!

תשובה ל 14
תודה רבה! דף הפייסבוק שלי : גליה מנור אדריכלות פנים ועיצוב גינות

עבודה טובה מאוד!
גם מבחינת התכנון וגם מבחינת התוכן- מקסים ומוצלח

תשובה ל- 8
הכורסאות מיוסף בחצר ומחנות בשם innovation. לעבודות נוספות ניתן לבקר באתר שלי: www.ariela-design.com

תגובה
תודה רבה :)

תענוג
בס"ד איזה יופי! כל פינה מושקעת ומעוצבת בטוב טעם.

תשובה ל 4
התאורה מ דקו-אור בתל אביב

תשובה ל 1
הדלתות מ the doors בראשון לציון

סטיילינג משובח
הכורסאות והמנורות בבית מאוד יפות

כל הכבוד!
כל הכבוד! עבודה משימה ועושה חשק להיכנס ולגור בבית. WOW!

מקסים ויפה, אבל...
דלתות חדר השינה של ההורים פונות ישר לתוך פינת האוכל והסלון? והדלתות לוקחות את כל הפוקוס כמיין פיטצר בקיר החיפוי. לא מעט מוזר?

מקסים ????כל הכבוד

מי הספק של המנורות תליה שמעל האי במטבח?

בהצלחה
שיהיה לכם בהצלחה עם המעבר לבית החדש !

אקלקטי מדי.. לא נעים לעין..

דירה יפיפיהה
מהיכן הדלתות בבית?

כתיבת תגובה