כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  מדירה מוזנחת ונטושה ללופט אורבני במרכז תל אביב

מדירה מוזנחת ונטושה ללופט אורבני במרכז תל אביב

הדירה, הממוקמת בבניין משנות השבעים במרכז תל אביב היתה סגורה ומוזנחת ובלתי ראויה למגורים ובסוף התהליך הפכה ללופט צעיר וניו-יורקי בעיצוב אורבני, כך שלמעשה הושאר בה רק המעטפת החיצונית והעמוד הקונסטרוקטיבי במרכזה, שהפך מאילוץ תכנוני לגורם המכריע בחלוקת אזורי החלל המרכזי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: ארקדי ראסקין


דיירים: רווק תל אביבי
מיקום: תל אביב
שטח: 85 מ"ר
תקציב: 400,000 ש"ח
עיצוב פנים: עמית ישראל

הדייר ביקש לגור בדירה עם הרגשה של לופט בעיצוב אורבני ואווירה ניו יורקית כיאה להייטקיסט תל אביב. הוא ביקש כי הדירה תהיה בעלת מרחבים ואזורים מוגדרים: מטבח, פינת אוכל, סלון ופינת עבודה במרכז החלל הציבורי.

בנוסף, בדירה שני חדרי שינה, אחד עבורו ואחד לאירוח מי מחבריו או משפחתו בעת הצורך. המהפך נמשך 8 שבועות מרגע תחילתו ועד לכניסת הדייר למגורים בדירה. הדירה, הממוקמת בבניין משנות השבעים במרכז העיר היתה סגורה ומוזנחת  ובלתי ראויה למגורים ובסוף התהליך הפכה ללופט צעיר בעיצוב אורבני.

הדירה עוצבה ותוכננה מחדש, כך שלמעשה הושאר בה רק המעטפת החיצונית והעמוד הקונסטרוקטיבי במרכזה, שהפך מאילוץ תכנוני בהתייחסות העיצובית לגורם המכריע בחלוקת אזורי החלל המרכזי. לעמוד הוצמדה עמדת עבודה פתוחה המשמשת כמעיין מחיצה מאווררת בין הסלון, פינת האוכל והמטבח.

העמוד הקונסטרוקטיבי הפך לאלמנט מרכזי בחלל

העמוד המרכזי יוצר את פינת העבודה היוצרת הפרדה בין הסלון למטבח

ממבואת הכניסה נשקף כל החלל המרכזי עם פינת העבודה הצמודה לעמוד, העמדה עשויה משילוב של קונסטרוקצית ברזל ועץ הצבועים בלבן כיאה לעיצוב אורבני. פינת העבודה משמשת כמחיצה ממנה רואים/ לא רואים את הסלון מצד אחד ואת פינת האוכל מן הצד השני.

בהמשך פינת האוכל עוצב והותקן מטבח בעיצוב אורבני עשוי בנגרות אומן ובו דלפק עבודה עם יחידת כיריים וחלק גבוה יותר ובו ישיבה גבוהה מחופה בשיש טבעי.

מטבח בעיצוב אורבני עשוי בנגרות אומן

 

 

חלל הסלון רחב הידיים רוצף באריחי גרניט (מתוך החלטה ובחירה של הבעלים לתחזוקה שוטפת שלא תדרוש יותר מידי ותהיה קלה לשטיפה וניקיון) בצורת פלאנקים רחבים דמויי פרקט המעצימים את תחושת החלל ומשתלבים עם העיצוב האורבני. הקיר המרכזי בסלון חופה באריחי בטון אדריכלי במידה של 120/80 ס"מ המקנים תחושה לופטית. לאורך הקיר תוכננה קונסולה ומדף תלוי לכל המכשירים האלקטרוניים וביניהם הסוני פלייסטיישן.

קיר אריחי הבטון ועליו הקונסולה עבור המכשירים האלקטרוניים

חלונות אלומיניום בלגי בגוון אפור כהה החליפו את כל חלונות העץ המתפוררים והישנים ולהם הותאמו וילונות רומאיים. להשלמת העיצוב האורבני הותקנו דלתות הפנים כשהן צבועות בתנור בצבע שחור כהה ברמת ברק גבוהה.

בחדר השינה המרווח מוקמה מיטה זוגית רחבת ידיים שמאחוריה טפט המדמה משיכות קפיטונאז'. הטקסטורה מעניקה לחדר עומק וצבעוניות ייחודית, וארון מקיר לקיר עם מסך טלוויזיה משלימים את האווירה.

הטפט שנראה תלת מימדי מכניס עומק לחדר השינה

חדר אירוח נוסף קיבל גם הוא עומק באמצעות טפט המדמה עץ בגוונים ירוקים ואפורים הלוקחים את השוהה בו לאווירה אחרת. בחדר הרחצה נעשה שימוש באריחי המטרו – אריחי ריצוף מלבניים לבנים קטנים במידה של 7.5/15 ס"מ המקנים לו עיצוב אורבני. בחדר גם מקלחת רחבה וכיור מונח על משטח עץ אלון טבעי. מכונת הכביסה והמייבש מוחבאים בתוך יחידת נגרות הצבועה בצביעה בתנור בגוון שחור פחם מאט.

חדר הרחצה עם האריחים הלבנים היישר מהמטרו בלונדון

במהלך הפרויקט הושם דגש על רצונותיו של הלקוח תוך ירידה לפרטים וחיבור חומרים עשיר ומגוון בעיצוב אורבני ומלא חיים. תהליך חווייתי מול לקוח עם ראש טוב וזורם מביא לתוצאות מיוחדות. המעצב נותן לנו טיפ חשוב: "כשאתם לוקחים מעצב תסמכו עליו ותנו לו לעשות את מה שהוא יודע שהכי טוב ומתאים עבורכם הלקוחות, תתפלאו לאילו תוצאות מדהימות ניתן להגיע."

קבלן: גידי קידר

עוד בנושא

עיצוב דירות

ורוד וטוב לו: בית שמח עם מטבח בשני צבעים


מטבח בשני צבעים, אי ורוד וכיריים שפונים לסלון - זה מה שהיה דרוש כדי להגשים את חלומה של בעלת דירה שאוהבת לבשל ולארח. יתר הבית ממשיך את הקו האופטימי ומשלב בין מראה מודרני לאופי כפרי

עיצוב דירות

מארבעה חדרי שינה יוצאת סוויטת הורים אחת


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו להפוך את דירת חמשת החדרים לסוויטת הורים מפנקת ועצומה בגודלה, כי סוף סוף הגיע תורם להתפנק

עיצוב דירות

נהנים מכל העולמות: בדרך לחו"ל משפצים את הבית


התלבטות הדיירת אם לשפץ את הדירה או לנסוע לחו"ל הסתיימה בתכנון מחושב: שיפוץ הדירה החל, הדיירת נשארה בבית אבל קפצה לחו"ל תוך כדי

עיצוב דירות

אחרי 15 שנה בדירה, הגיע העת לשינוי ולאוורור


המשפחה התלוננה כי הדירה עמוסה, סגורה ולא מתאימה למשפחה שהתבגרה, הם ביקשו מהדיירת להתאים את הדירה לחייהם, לפתוח ולהאיר את החלל ליצירת תחושה אוורירית יותר

תגובות

היה בסטימצקי ספר עב כרס :"LOFTS". צאו ולימדו.

דירת 85 מטר ליחיד זה המון אך הסלון קטן והמטבח עוד יותר. הייתי מפרטת עוד (חיובי/שלילי וכו) אבל לא נעים לתת ביקורת כשמציגים את המייל לכולם(או מוחקים תגובות)

כתיבת תגובה