כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(13) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(991) "

הדיירים: זוג + ילד
המיקום: רמת גן
המעצב: גיא סירוטה

בפרויקט הזה חזר המעצב גיא סירוטה אל משפחה שהוא מכיר, ואפילו אל אותה הסביבה. בעבר הוא כבר עיצב דירה עבור הלקוחות האלה, וכעת התבקש לעצב עבורם דירה נוספת שנמצאת באותו הבניין ממש. הדירה החדשה גדולה יותר מקודמתה, וממוקמת בקומה ה-31 של הבניין, כך שהיא נהנית מנוף פתוח ומרשים.

הלקוחות ביקשו לעצב את הדירה החדשה באופן ספייס, תוך יצירת הפרדה בין החלל הציבורי לאזור החדרים. בנוסף הם קיוו להעניק לדירה מראה תעשייתי מחוספס, שישלב בין מודרניות וניקיון לבין חום ואופי.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/1-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/3-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(913) "

במקור היו בדירה החדשה חמישה חדרים ושלוש מקלחות. החלוקה הזאת הייתה מאד צפופה, ולא תאמה את רצונם של הדיירים ליצור אופן ספייס. כדי לפתור זאת, הוחלט לבטל את אחד החדרים ולשבור קיר בסלון, וכך התקבל חלל ציבורי פתוח ומרווח. במטרה להעצים עוד יותר את תחושת הפתיחות, הוויטרינות בסלון הוחלפו לפרופילים דקים מאלומיניום, שממקסמים את החשיפה לנוף.

ליצירת מראה תעשייתי, קיר הטלוויזיה חופה בטיח אומנותי במראה גראנג', ועליו הותקנו מסגרות בצורת גריד אוורירי. הגריד הזה מוסיף חספוס, אך יחד עם זאת מאוורר את התחושה בחלל.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/4-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/5-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(878) "

שינויים חשובים נוספים נעשו במטבח. על אחד הקירות שם עוברת תעלת מי הגשם של הבניין, מה שפגע במקור במראה האחיד של החלל. בשביל לטפל בזה, תכנן המעצב אחסון מזווה משמאל לתעלה ואחסון דמה מימינה, ובכך יצר מטבח סימטרי שמתאים לרעיון האופן ספייס. כמו כן, דלת חדר השירות הסמוכה לאי הוחלפה בדלת נסתרת, שתורמת גם היא ליצירת מראה נקי ושלם.

המטבח החדש צבוע בשחור מט, ומשולבים בו שיש דקטון פראי ועץ אגוז מחורץ. מעל האי הותקן בר מרחף, העשוי ממסגרות מוזהבות. הבר כולל תאורה נסתרת, כך שהוא משמש גם כמנורה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/6-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/7-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/8-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(1195) "

מלבד אופן ספייס וסגנון תעשייתי, הדיירים ביקשו גם שירותי אורחים מיוחדים שיתנו אפקט של וואו. כדי לענות על דרישתם, הותקן בשירותים שולחן כיור במראה גראנג' העשוי מעץ אלון מעושן ורגלי ברזל. בנוסף, מעל הנישה באסלה הותקנה רשת אקספנדד מוארת כשלצדה ספריית ברזל עם מדפים דקיקים, וכן שולבו מנורות פחם צעירות. אולם, אין ספק שגולת הכותרת בחלל זה היא הצנרת בסגנון רטרו שמטיילת משולחן הכיור עד לצד המראה, ומעוררת רושם אצל כל אורח שנכנס.

כפי שביקשו הדיירים, נשמרה הפרדה בין האזור הציבורי של הבית לאזור החדרים שכולל את חדר השינה של בני הזוג, חדר העבודה והחדר של הילד. חדר העבודה עוצב בסגנון אורבני צעיר, ואילו החדר של הילד נהנה ממראה רך יותר ומאופיין בגוונים אפורים-תכולים.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/9-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/10-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/11-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(762) "

סוויטת השינה של בני הזוג ממשיכה את המראה המחוספס של הבית, אך שומרת על אווריריות. במקור חדר הארונות בסוויטה היה תחום בקירות, אך הוחלט לשבור אותם ולסגור את האזור עם מחיצות העשויות מזכוכית פרוסט. זכוכית כזאת מאזנת בין אטימות לשקיפות, ומאפשרת לשמור על הסדר בחדר מבלי להכביד עליו.

אלמנט מעניין נוסף בחלל הוא קיר המיטה שעשוי מטיח דקורטיבי במראה של בטון עם לוחות עץ. קיר זה מוסיף נימה דרמטית, ומחבר את החדר לשאר חללי הבית.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/12-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/02/14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב דירות  //  פתוח בעצמו: אופן ספייס בעיצוב עכשווי

פתוח בעצמו: אופן ספייס בעיצוב עכשווי

הדירה הזאת עוצבה בסגנון תעשייתי מחוספס, עם חלל ציבורי שתוכנן כאופן ספייס, ומטבח ייחודי שהותאם לאירוח

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: יואב גורין


הדיירים: זוג + ילד
המיקום: רמת גן
המעצב: גיא סירוטה

בפרויקט הזה חזר המעצב גיא סירוטה אל משפחה שהוא מכיר, ואפילו אל אותה הסביבה. בעבר הוא כבר עיצב דירה עבור הלקוחות האלה, וכעת התבקש לעצב עבורם דירה נוספת שנמצאת באותו הבניין ממש. הדירה החדשה גדולה יותר מקודמתה, וממוקמת בקומה ה-31 של הבניין, כך שהיא נהנית מנוף פתוח ומרשים.

הלקוחות ביקשו לעצב את הדירה החדשה באופן ספייס, תוך יצירת הפרדה בין החלל הציבורי לאזור החדרים. בנוסף הם קיוו להעניק לדירה מראה תעשייתי מחוספס, שישלב בין מודרניות וניקיון לבין חום ואופי.

במקור היו בדירה החדשה חמישה חדרים ושלוש מקלחות. החלוקה הזאת הייתה מאד צפופה, ולא תאמה את רצונם של הדיירים ליצור אופן ספייס. כדי לפתור זאת, הוחלט לבטל את אחד החדרים ולשבור קיר בסלון, וכך התקבל חלל ציבורי פתוח ומרווח. במטרה להעצים עוד יותר את תחושת הפתיחות, הוויטרינות בסלון הוחלפו לפרופילים דקים מאלומיניום, שממקסמים את החשיפה לנוף.

ליצירת מראה תעשייתי, קיר הטלוויזיה חופה בטיח אומנותי במראה גראנג', ועליו הותקנו מסגרות בצורת גריד אוורירי. הגריד הזה מוסיף חספוס, אך יחד עם זאת מאוורר את התחושה בחלל.

שינויים חשובים נוספים נעשו במטבח. על אחד הקירות שם עוברת תעלת מי הגשם של הבניין, מה שפגע במקור במראה האחיד של החלל. בשביל לטפל בזה, תכנן המעצב אחסון מזווה משמאל לתעלה ואחסון דמה מימינה, ובכך יצר מטבח סימטרי שמתאים לרעיון האופן ספייס. כמו כן, דלת חדר השירות הסמוכה לאי הוחלפה בדלת נסתרת, שתורמת גם היא ליצירת מראה נקי ושלם.

המטבח החדש צבוע בשחור מט, ומשולבים בו שיש דקטון פראי ועץ אגוז מחורץ. מעל האי הותקן בר מרחף, העשוי ממסגרות מוזהבות. הבר כולל תאורה נסתרת, כך שהוא משמש גם כמנורה.

מלבד אופן ספייס וסגנון תעשייתי, הדיירים ביקשו גם שירותי אורחים מיוחדים שיתנו אפקט של וואו. כדי לענות על דרישתם, הותקן בשירותים שולחן כיור במראה גראנג' העשוי מעץ אלון מעושן ורגלי ברזל. בנוסף, מעל הנישה באסלה הותקנה רשת אקספנדד מוארת כשלצדה ספריית ברזל עם מדפים דקיקים, וכן שולבו מנורות פחם צעירות. אולם, אין ספק שגולת הכותרת בחלל זה היא הצנרת בסגנון רטרו שמטיילת משולחן הכיור עד לצד המראה, ומעוררת רושם אצל כל אורח שנכנס.

כפי שביקשו הדיירים, נשמרה הפרדה בין האזור הציבורי של הבית לאזור החדרים שכולל את חדר השינה של בני הזוג, חדר העבודה והחדר של הילד. חדר העבודה עוצב בסגנון אורבני צעיר, ואילו החדר של הילד נהנה ממראה רך יותר ומאופיין בגוונים אפורים-תכולים.

סוויטת השינה של בני הזוג ממשיכה את המראה המחוספס של הבית, אך שומרת על אווריריות. במקור חדר הארונות בסוויטה היה תחום בקירות, אך הוחלט לשבור אותם ולסגור את האזור עם מחיצות העשויות מזכוכית פרוסט. זכוכית כזאת מאזנת בין אטימות לשקיפות, ומאפשרת לשמור על הסדר בחדר מבלי להכביד עליו.

אלמנט מעניין נוסף בחלל הוא קיר המיטה שעשוי מטיח דקורטיבי במראה של בטון עם לוחות עץ. קיר זה מוסיף נימה דרמטית, ומחבר את החדר לשאר חללי הבית.

עוד בנושא

עיצוב דירות

הרבה מעבר לארונות – המעצבת ששמה את הנגרות במרכז


בזכות תכנון נגרות מדויק ובחירה מוקפדת של חומרים ורהיטים, מעצבת הפנים התאימה את דירת הפנטהאוז לדייריה החדשים

עיצוב דירות

דירת פנטהאוז מרווחת בעיצוב אינטימי


היא אמנם נפרשת על פני קומה שלמה, אך בזכות חלוקה נכונה דירת הפנטהאוז הזאת נשארה חמימה ומשפחתית

עיצוב דירות

אלכסון זה אסון? הפתרון המקורי של המעצבות


מעצבות הפנים הילה גיא והילה ברנר התבקשו לשפץ דירה עם קיר אלכסוני דומיננטי. במקום להרוס את הקיר, השתיים מצאו פתרון מפתיע ומוצלח אף יותר

עיצוב דירות

דירת הפנטהאוז שהביאה את ברנינג מן לתל אביב


מה קורה כשמשלבים בין פסטיבל הברנינג מן המדברי לאמנות הפופ הצבעונית? דירת הפנטהאוז הזאת תגלה לכם את התשובה

תגובות

כתיבת תגובה