כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1164) "

הדיירים: זוג + 2
המיקום: יוקנעם
עיצוב: עדי זילברברג

בני זוג צעירים, הוא בתחילת השלושים והיא בשנות העשרים, רכשו דירת קבלן וביקשו לעצב אותה לפי טעמם. מעצבת עדי זילברברג, שקיבלה לידיה את הפרויקט, הבחינה מיד שיש פערי ציפיות בין השניים. כך למשל, הגבר העדיף מראה מחוספס בעוד שהאישה רצתה עיצוב נקי, הוא התמקד בחוץ ולה היה חשוב דווקא הפנים. עם זאת, התברר שהם נכונים לבוא זה לקראת זו. "היה יפה לעמוד מהצד ולראות מערכת יחסים כל כך צעירה, שיש בה המון קבלה, השלמה והבנה", מספרת המעצבת. "זה היה פרויקט של שיתוף פעולה בין שלושתנו, וגם של אומץ, כנות ובעיקר אמונה. הם סמכו עליי בלב שלם אבל יותר מכך – אני סמכתי עליהם".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/1-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/2-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/3-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1063) "

המעצבת פגשה את הדיירים לראשונה כשהם עוד התגוררו בדירה שכורה, והתכוננו למעבר לדירת הקבלן החדשה. מרגע שהתקבל טופס 4, החל תהליך השיפוץ שכלל, בין היתר, הרחבה של המטבח על חשבון המחסן. בנוסף, בוטלו הקירות שהפרידו בין חדר הרחצה הכללי לחדר השירות, וכך נוצר חדר רחצה נוח ורחב. החלטה חשובה נוספת הייתה להסב את אחד מחדרי השינה לחדר ארונות מפנק שמשרת את בני הזוג.

לאחר השינויים המבניים, הגיע שלב העיצוב ובחירת הצבעים. הדיירים ביקשו ללכת על גוונים חומים, אך כדי שהדירה לא תראה כבדה מדי, הוחלט לאזן אותה עם רהיטים בקו צעיר ומעוגל. בנוסף, המעצבת דאגה לתכנן ברחבי הדירה פרטי נגרות שמדברים בשפה אחידה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/4-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/5-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/6-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(1019) "

החלל הציבורי של דירת הקבלן המשודרגת כולל את המטבח, הסלון ופינת האוכל. החזיתות של ארונות המטבח מחופים בגרניט פורצלן שחורה, אך הריהוט בסלון הוא בגוון בז', מה שיוצר ניגוד מעניין ונותן ביטוי לאופיים של שני בני הזוג. מרחב פינת האוכל יחסית קטן, לכן המעצבת החליטה לתכנן קיר בחיפוי נגרות שבו מוטמעת דלת הכניסה. הקיר כולל גם  מראה שקועה שמעניקה תחושה של המשכיות ועומק.
המעצבת עדי זילברברג אוהבת להשתמש בפרויקטים שלה בציורים מקוריים, וגם במקרה הזה היא שילבה ציור מקורי של האמנית יעל מור. הציור, שתלוי מעל לספה בסלון, מכניס צבעוניות עדינה ומאחד את האזורים השונים בחלל.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/7-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/8-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/9-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/10-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(1126) "

מלבד נגרות ורהיטים, המעצבת גם סייעה ללקוחות בבחירת האקססוריז והפריטים שישלימו את דירת הקבלן שלהם. "תוך כדי השיטוטים בחנויות זיהיתי את סגנונה העיצובי של הלקוחה וטעמה האישי בהלבשת הבית, ולראשונה הרגשתי יכולת לשחרר ולסמוך עליה לבחור את הדברים הנכונים שמתחברים יחדיו בחלל", מספרת עדי. "כמובן שהנחתי אותה לאורך הדרך בצבעים ובחומרים, אבל קיבלתי את הרעיונות וזרמתי איתה בהחלטות".
באופן דומה, אב המשפחה תפס פיקוד על עיצוב הגינה, וגם כאן המעצבת נתנה לו חופש פעולה. "אפשר להגיד שזהו פרויקט של במאית ושני שחקנים ראשיים", מתארת המעצבת. "כבמאית נהניתי לראות אותם משחקים לראשונה בחייהם כאילו כבר שיחקו בעבר".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/11-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/12-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב דירות  //  שוברת שגרה: דירת קבלן משודרגת

שוברת שגרה: דירת קבלן משודרגת

זוג צעיר רכש את ביתו הראשון – דירת קבלן בת חמישה חדרים. עם הרבה הקשבה ומספר שינויים, הצליחה המעצבת להתאים את הדירה באופן מלא לצרכים ולרצונות של הדיירים

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עינת דקל


הדיירים: זוג + 2
המיקום: יוקנעם
עיצוב: עדי זילברברג

בני זוג צעירים, הוא בתחילת השלושים והיא בשנות העשרים, רכשו דירת קבלן וביקשו לעצב אותה לפי טעמם. מעצבת עדי זילברברג, שקיבלה לידיה את הפרויקט, הבחינה מיד שיש פערי ציפיות בין השניים. כך למשל, הגבר העדיף מראה מחוספס בעוד שהאישה רצתה עיצוב נקי, הוא התמקד בחוץ ולה היה חשוב דווקא הפנים. עם זאת, התברר שהם נכונים לבוא זה לקראת זו. "היה יפה לעמוד מהצד ולראות מערכת יחסים כל כך צעירה, שיש בה המון קבלה, השלמה והבנה", מספרת המעצבת. "זה היה פרויקט של שיתוף פעולה בין שלושתנו, וגם של אומץ, כנות ובעיקר אמונה. הם סמכו עליי בלב שלם אבל יותר מכך – אני סמכתי עליהם".

המעצבת פגשה את הדיירים לראשונה כשהם עוד התגוררו בדירה שכורה, והתכוננו למעבר לדירת הקבלן החדשה. מרגע שהתקבל טופס 4, החל תהליך השיפוץ שכלל, בין היתר, הרחבה של המטבח על חשבון המחסן. בנוסף, בוטלו הקירות שהפרידו בין חדר הרחצה הכללי לחדר השירות, וכך נוצר חדר רחצה נוח ורחב. החלטה חשובה נוספת הייתה להסב את אחד מחדרי השינה לחדר ארונות מפנק שמשרת את בני הזוג.

לאחר השינויים המבניים, הגיע שלב העיצוב ובחירת הצבעים. הדיירים ביקשו ללכת על גוונים חומים, אך כדי שהדירה לא תראה כבדה מדי, הוחלט לאזן אותה עם רהיטים בקו צעיר ומעוגל. בנוסף, המעצבת דאגה לתכנן ברחבי הדירה פרטי נגרות שמדברים בשפה אחידה.

החלל הציבורי של דירת הקבלן המשודרגת כולל את המטבח, הסלון ופינת האוכל. החזיתות של ארונות המטבח מחופים בגרניט פורצלן שחורה, אך הריהוט בסלון הוא בגוון בז', מה שיוצר ניגוד מעניין ונותן ביטוי לאופיים של שני בני הזוג. מרחב פינת האוכל יחסית קטן, לכן המעצבת החליטה לתכנן קיר בחיפוי נגרות שבו מוטמעת דלת הכניסה. הקיר כולל גם  מראה שקועה שמעניקה תחושה של המשכיות ועומק.
המעצבת עדי זילברברג אוהבת להשתמש בפרויקטים שלה בציורים מקוריים, וגם במקרה הזה היא שילבה ציור מקורי של האמנית יעל מור. הציור, שתלוי מעל לספה בסלון, מכניס צבעוניות עדינה ומאחד את האזורים השונים בחלל.

מלבד נגרות ורהיטים, המעצבת גם סייעה ללקוחות בבחירת האקססוריז והפריטים שישלימו את דירת הקבלן שלהם. "תוך כדי השיטוטים בחנויות זיהיתי את סגנונה העיצובי של הלקוחה וטעמה האישי בהלבשת הבית, ולראשונה הרגשתי יכולת לשחרר ולסמוך עליה לבחור את הדברים הנכונים שמתחברים יחדיו בחלל", מספרת עדי. "כמובן שהנחתי אותה לאורך הדרך בצבעים ובחומרים, אבל קיבלתי את הרעיונות וזרמתי איתה בהחלטות".
באופן דומה, אב המשפחה תפס פיקוד על עיצוב הגינה, וגם כאן המעצבת נתנה לו חופש פעולה. "אפשר להגיד שזהו פרויקט של במאית ושני שחקנים ראשיים", מתארת המעצבת. "כבמאית נהניתי לראות אותם משחקים לראשונה בחייהם כאילו כבר שיחקו בעבר".

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירת פנטהאוז מודרנית בעיר הגדולה


עם שיפוץ מקיף, דירת הפנטהאוז התל אביבית הזאת הפכה ממקום מוזנח לבית מודרני, נעים ומרשים

עיצוב דירות

עושה עניין: פנטהאוז בעיצוב דרמטי


עם צבעוניות כהה, קו עיצוב דרמטי ואמנות מקורית, דירת הפנטהאוז הזאת מעוררת רושם בכל מי שרק נכנס אליה

עיצוב דירות

נס ציונה פינת תל אביב: דירה צעירה בסגנון אורבני


הדירה הזאת אמנם ממוקמת בנס ציונה, אבל נהנית מסגנון אורבני חי ושוקק בהשראת העיר הגדולה

עיצוב דירות

מכל הבא ליד: סגנון אקלקטי למשפחה צעירה


זוג בתחילת דרכו רכש דירת קבלן דרך מחיר למשתכן וביקש לעצב אותה בסגנון אקלקטי ובגוונים עדינים של פסטל

תגובות

העיצוב מהמם! אפשר לדעת בבקשה איפה משיגים את המיטה שבחדר השינה?

כתיבת תגובה